Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

"Να παίξουμε για την χώρα μας και να την κάνουμε υπερήφανη"

Για την μέχρι   τώρα προετοιμασία της εθνικής, αλλά και για το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ ο Κώστας Καϊμακόγλου.

Για την μέχρι  τώρα προετοιμασία της εθνικής, αλλά και για το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ ο Κώστας Καϊμακόγλου.


Αρχικά ο διεθνής γκαρντ, είπε:

«Παρ όλο που η ομάδα πιο πλήρης από πέρυσι, με την επιστροφή των Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή, οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές, καθώς πρόκειται για ένα άρδην διαφορετικό τουρνουά από το Πανευρωπαϊκό»

«Στην Ευρώπη όλες οι ομάδες που μετέχουν είναι ανταγωνιστές -εν αντιθέσει με το Παγκόσμιο-, το σύστημα στο Μουντομπάσκετ είναι πιο δύσκολο. Γιατί για να κάνεις μια διάκριση, που όλοι μας θέλουμε, ώστε να συνεχίσουμε να κάνουμε τη χώρα μας υπερήφανη, πρέπει να νικήσουμε δυο νοκ άουτ παιχνίδι, μετά τη φάση των ομίλων. Και πρόκειται για πολύ δύσκολα παιχνίδια που πρέπει να νικήσεις, για να πεις ότι είσαι επιτυχημένος και να μπορείς μετά να διεκδικήσεις μετάλλιο. Ο στόχος μας φυσικά, είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, με τη σειρά που έρχεται και με τη βοήθεια καταρχάς των ικανοτήτων μας και μετά της τύχης, να έχουμε καλές κληρώσεις και καλές αποδόσεις και... καλές κληρώσεις στα παιχνίδια για τους "16" και τους "8"».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο αν επηρεάζει το γεγονός ότι πάντα ο κόσμος έχει απαιτήσεις από την Εθνική επισήμανε: 

«Τέτοιο άγχος δεν υπάρχει. Η συνέπεια που δείχνει η Εθνική με τις επιτυχίες, δεν σημαίνει πως έχει υπογράψει κάποιο συμβόλαιο με αυτές. Από την άλλη, βέβαια πέραν της πολύς δουλειάς που γίνεται και των δυνατοτήτων που έχει σταθερά το ρόστερ της Ελλάδας, υπάρχει πάντα η μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να ζήσει παίκτης, το υπέρτατο κίνητρο για την επιτυχία: να παίξουμε για τη χώρα μας και να την κάνουμε υπερήφανη. Και αυτό το κίνητρο μας οδηγεί».

Όσο για το τι έχει αλλάξει φέτος, σε σύγκριση με πέρυσι, είπε: 

«Η φιλοσοφία είναι η ίδια και φέρει τη σφραγίδα του προπονητή μας. Όσοι ήμασταν και πέρυσι γνωρίζουμε καλύτερα τα όσα πρέπει να γίνονται καθημερινά, ώστε να βγει το αποτέλεσμα που θέλουμε την ώρα που της κρίσης. Αν και ξεκινήσαμε την προετοιμασία πιο αργά από πέρυσι, νιώθουμε πως έχουμε περισσότερο χρόνο για να διορθώσουμε τα όποια μειονεκτήματα παρατηρήθηκαν το καλοκαίρι του 2009. Να μετατρέψουμε τα όποια ελαττώματα σε προτερήματα. Θα τολμήσω να πω ότι φέτος -στο συγκεκριμένο στάδιο που βρισκόμαστε-, είμαστε σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι στο αντίστοιχο του περασμένου καλοκαιριού».

Τέλος, ο έμπειρος φόργουορντ δήλωσε: 

«Στην Κύπρο στην ουσία θα αλλάξουμε παραστάσεις, γιατί θα δώσουμε τα πρώτα φιλικά, τα οποία θα είναι και πολύ δυνατά.

Από εκεί και πέρα, πιο σημαντικά είναι τα ματς στο «Ακρόπολις» και εκείνο με την Αμερική που σαφώς και αποτελεί πόλο έλξης για τον κόσμο. Παρ ότι δεν θα έλθουν οι σούπερ σταρ του ΝΒΑ, η πλειοψηφία όσων φόρεσαν το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτοί που θα παρουσιαστούν στην Ελλάδα συγκαταλέγονται επίσης στα μεγάλα ονόματα. Για την ακρίβεια, είναι διαστημικοί παίκτες! Είναι τεράστια η ευκαιρία που θα έχει το κοινό να δει παίκτες από το ΝΒΑ από κοντά. Και σε κάθε περίπτωση και μέσω του "Ακρόπολις" και μέσω του "Nova Dream Game" εμείς οι παίκτες θα έχουμε την ευκαιρία να εισπράξουμε την αγάπη αυτού του κόσμου που στηρίζει την Εθνική πολλά χρόνια και με αυτήν την ώθηση να πάμε και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στην Τουρκία».

Επιμέλεια: Αγγελική Κουρεμένου

Δεν υπάρχουν σχόλια