Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Μπορούσης:"Μας εξιτάρει η... πίεση"

Η Εθνίκης μας ομάδα   καλείται να επικρατήσει της Τουρκίας, μέσα σε μία κατάμεστη "Άνκαρα Αρίνα", με τον Γιάννη Μπουρούση όμως  να...

Η Εθνίκης μας ομάδα   καλείται να επικρατήσει της Τουρκίας, μέσα σε μία κατάμεστη "Άνκαρα Αρίνα", με τον Γιάννη Μπουρούση όμως  να διαβεβαιώνει ότι η «επίσημη αγαπημένη» δεν θα... επηρεαστεί, από την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι οικοδεσπότες του Μουντομπάσκετ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "μας εξιτάρει η πίεση".



Αναλυτικά τα όσα είπε ο διεθνής σέντερ του Ολυμπιακού, Γιάννης Μπουρούσης στην εφημερίδα «ΕΞΕΔΡΑ»:

Aρχικά μίλησε για  την...καυτή ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί στον αγώνα με την Τουρκία:

«Δεν πρόκειται να επηρεαστούμε από την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Οι περισσότεροι έχουμε συνηθίσει από τα ματς των συλλόγων μας να παίζουμε μπροστά σε εχθρικό κοινό, οπότε δεν πρόκειται να έχουμε κανένα πρόβλημα. Από τη στιγμή που ήρθαμε εδώ, είμαστε έτοιμοι για όλα. Τους παίξαμε και πέρυσι, κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και τους κερδίσαμε στην παράταση. Βέβαια, τώρα παίζουμε στη χώρα τους, μπροστά στο κοινό τους, και όλοι θα είναι εναντίον μας. Ε, αυτό μας αρέσει, μας εξιτάρει».


Εν συνεχεία για τον «τελικό» του γ' ομίλου κόντρα στους οικοδεσπότες του Μουντομπάσκετ:

«Σε τέτοια ματς, αν έχεις ''νεκρά'' διαστήματα δεν μπορείς να κερδίσεις. Αν επιτρέψουμε στους Τούρκους να ξεφύγουν, θα είναι πολύ δύσκολο να γυρίσουμε το ματς. Καμία σχέση με Κίνα και Πουέρτο Ρίκο, που ανατρέψαμε διαφορές. Η Τουρκία δεν θα συγχωρέσει. Θα έχει και την υποστήριξη του κόσμου, οπότε θα πρέπει από την αρχή να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι. Το σημαντικό είναι ότι θα έχουμε και τα δύο παιδιά που απουσίασαν στα πρώτα δύο ματς. Ελπίζω να δείξουμε χαρακτήρα στην άμυνα και να έχουμε σωστές επιλογές στην επίθεση».

Για  το διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξε η "γαλανόλευκη" στους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας:

«Ισως να οφείλεται στις απουσίες. Ισως και στο ότι μας παίζουν ζώνη για 38 λεπτά και σκεφτόμαστε την επίθεση στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Από την άλλη, τα φιλικά είναι φιλικά και τα επίσημα είναι μια τελείως διαφορετική υπόθεση. Σημασία έχει ότι κερδίζουμε. Η ομάδα έπαιξε με απουσίες, ήμουν και εγώ εκτός 15 μέρες λόγω του τραυματισμού μου. Προσπαθώ πολύ να βοηθήσω και τώρα που θα ενσωματωθούν τα παιδιά θα είμαστε ακόμη καλύτεροι».


Επίσης αναφέρθηκε  για την απαίτηση του ομοσπονδιακού τεχνικού, Γιόνας Καζλάουσκας:

«Ο προπονητής το βλέπει λίγο διαφορετικά. Θέλει και στα δύο κομμάτια του παιχνιδιού, άμυνα και επίθεση, να είμαστε καλοί. Θα μείνω σε αυτό που είπα πριν, ότι τα καταφέραμε να κερδίσουμε τα δύο πρώτα παιχνίδια και ότι μέρα με τη μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι. Στο ματς με το Πουέρτο Ρίκο παίξαμε πολύ καλά και δυνατά στην τελευταία περίοδο και γι' αυτό νικήσαμε».

Kαι τέλος για την επίσπευση της συμμετοχής του στις δύο πρώτες αναμετρήσεις του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, παρά τον τραυματισμό του στο χέρι:

«Μέρα με τη μέρα το νιώθω καλύτερα κι έτσι θα μου φύγει και μένα από το μυαλό ο φόβος μην πάθω μεγαλύτερη ζημιά. Οπότε προχωράμε. Είναι το πρώτο Μουντομπάσκετ που παίζω και δεν ήθελα με τίποτα να το χάσω. Προτού φύγουμε από την Αθήνα είδα ότι μπορώ να κάνω προπονήσεις και σουτ, ήξερα τις δυνατότητες του χεριού και αποφάσισα να έρθω και να είμαι με την ομάδα. Δεν θέλω να το συζητάω πολύ μη γίνει κάτι άσχημο και μετά σπάω το κεφάλι μου αντί για το χέρι μου».

Επιμέλεια: Aγγελική Κουρεμένου

Δεν υπάρχουν σχόλια