Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Με"Γάλλος" ο Παναθηναϊκός...

Αυτό κι αν ήταν ντέρμπι με απροσδόκητη εξέλιξη… Ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε ο μεγάλος θριαμβευτής (2-1) στην «μονομαχία» του ΟΑΚΑ, αφού όχι μ...

Αυτό κι αν ήταν ντέρμπι με απροσδόκητη εξέλιξη… Ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε ο μεγάλος θριαμβευτής (2-1) στην «μονομαχία» του ΟΑΚΑ, αφού όχι μόνο κατάφερε να επικρατήσει του Ολυμπιακού, αλλά νίκησε και το δικό του κακό πρόσωπο που παρουσίασε στο πρώτο ημίχρονο.


Μεγάλος πρωταγωνιστής ο «εκτελεστής» Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του, με τον Ολυμπιακό, πάντως, να έχει τις αμφιβολίες του για τη φάση του δεύτερου, το οποίο προήλθε από πέναλτι.

Από την άλλη πλευρά, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάθε λόγο να τα βάζουν με τους εαυτούς τους, καθώς έχασαν ένα παιχνίδι στο οποίο προηγήθηκαν με τον Μιραλάς και έδειχναν να είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά σε 33 ματς, που οι Πειραιώτες χάνουν από το «τριφύλλι», σε παιχνίδι που προηγήθηκαν. Έτσι όχι μόνο έχασαν από τον Παναθηναϊκό έπειτα από τρία χρόνια και επέτρεψαν στους «πράσινους» να τους πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής.

Απόλυτο αφεντικό…

Κι όμως, στο πρώτο ημίχρονο τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά και τίποτα δεν προδίκαζε την εξέλιξη του αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» τουλάχιστον για τα πρώτα τριάντα λεπτά είχαν τον απόλυτο έλεγχο, κυκλοφορούσαν εύκολα την μπάλα και έψαχναν τον τρόπο για να… τρυπήσουν την άμυνα του Παναθηναϊκού. Από την άλλη οι «πράσινοι» δυσκολεύονταν αφάνταστα στην δημιουργία και θύμιζαν περισσότερο ομάδα που αγωνίζεται εκτός έδρας, παρά γηπεδούχο.

Ωστόσο, κατάφεραν, κυρίως λόγω λαθών του κεντρικού διδύμου του Ολυμπιακού, να απειλήσουν με τον Σισέ, ο οποίος, από τα γεμίσματα των συμπαικτών του, γινόταν αποδέκτης της μπάλας πολύ πιο εύκολα απ’ ότι και ο ίδιος περίμενε και τα σουτ του ανησυχούσαν τον Πάρντο.

Το έτερο παράδοξο του πρώτου μέρους, είναι ότι ο Ολυμπιακός «χτύπησε» εκεί που κανένας δεν περίμενε. Στο χρονικό, δηλαδή, διάστημα που οι φιλοξενούμενοι είχαν ρίξει τον ρυθμό τους και είχε μειωθεί η… επιθυμία τους να πλησιάσουν την περιοχή του Τζόρβα. Ήρθε, όμως, στο 37΄, ο μεγάλος πρωταγωνιστής του φετινού Ολυμπιακού, Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος με μια εξαιρετική ατομική ενέργεια και ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Τζόρβα, έβαλε τους «ερυθρόλευκους» μπροστά στο σκορ.

Πλήρης ανατροπή

Στην επανάληψη, όποιος περίμενε να δει την ίδια εικόνα από τις δύο ομάδες, διαψεύστηκε με τον καλύτερο τρόπο. Αιτία γι’ αυτό, σίγουρα έπαιξαν οι αλλαγές που πραγματοποίησε ο Νίκος Νιόπλιας. Όχι ότι ο Μαρίνος και ο Γκαρσία έκαναν την μεγάλη διαφορά, αλλά η είσοδός τους στον αγωνιστικό χώρο, «έστειλε» τον Χριστοδουλόπουλο στην θέση που του ταιριάζει. Αυτή, πίσω από τον επιθετικό. Ο Χριστοδουλόπουλος ανέβασε όλο το παιχνίδι των «πρασίνων» και από δική του ενέργεια, αλλά και λάθη της άμυνας του Ολυμπιακού, ήρθε η ισοφάριση από τον Σισέ στο 57΄.

Το γκολ αυτό ανέβασε την ψυχολογία του Παναθηναϊκού, που μέσα σε πέντε λεπτά έφερε τα πάνω κάτω. Ήταν το 62΄ όταν οι «πράσινοι» βγήκαν στην κόντρα, η άμυνα του Ολυμπιακού απουσίαζε και από ασίστ του Λουίς Γκαρσία, ο Σισέ κέρδισε πέναλτι και αποβολή του Παπαδόπουλου. Ο Γάλλος δεν έχασε την ευκαιρία να σκοράρει για δεύτερη φορά και να… σκοτώσει το παιχνίδι, καθώς μέχρι το τέλος του αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» με παίκτη λιγότερο, δεν κατάφεραν σε καμία στιγμή να απειλήσουν.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Πλεσί (65' Σιμάο), Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης (46' Μαρίνος), Χριστοδουλόπουλος, Γκοβού (46' Γκαρσία), Σισέ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ντουντού, Ιμπαγάσα, Φουστέρ (82' Ζαϊρί), Φετφατζίδης (63' Μοντέστο), Ριέρα, Μιραλάς (76' Μήτρογλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια