Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Αναβλήθηκε ο τελικός του μπάσκετ!

Το χειρότερο σενάριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος επαληθεύτηκε, καθώς στην πρωινή σύσκεψη που έγινε στην Αστυνομική Διεύθυνση Νοτιοα...


Το χειρότερο σενάριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος επαληθεύτηκε, καθώς στην πρωινή σύσκεψη που έγινε στην Αστυνομική Διεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής αποφασίστηκε η αναβολή του αγώνα που, συνεπώς, δεν θα διεξαχθεί στις 6 Μαρτίου. Άγνωστο πότε θα γίνει ο τελικός - για απόφαση-σκάνδαλο μιλά ο Ολυμπιακός.

Η αδυναμία των φορέων της Πολιτείας να φέρουν σε πέρας τη διαδικασία διανομής εισιτηρίων σε μαθητές, καθιστά αδύνατη τη διεξαγωγή του αγώνα την προσεχή Κυριακή. Το τεταμένο κλίμα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού που προέρχεται από το πρόσφατο ποδοσφαιρικό ντέρμπι και έχει ανεβάσει τους τόνους στις τάξεις των οπαδών, αποκλείει το εναλλακτικό σενάριο που πρότεινε η ομοσπονδία. Δηλαδή, να γίνει ό,τι έγινε τα δύο τελευταία χρόνια, όταν στον τελικό πήγαν οπαδοί και των δύο ομάδων σε περιορισμένο αριθμό.

Η αστυνομία έκρινε ότι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί θα έκαναν ιδιαίτερα δύσκολη την τέλεση του αγώνα και έτσι η ΓΓΑ πήρε την απόφαση να αναβάλει το ματς. Οι αρμόδιοι ήδη αναζητούν την εναλλακτική ημερομηνία, έργο που δεν είναι καθόλου εύκολο δεδομένου του σφιχτού χρονοδιαγράμματος και για τις δύο ομάδες.

Η απόφαση ουσιαστικά τινάζει στον αέρα το καλεντάρι τόσο του Κυπέλλου όσο και του πρωταθλήματος. Υπενθυμίζουμε πως η Α1 έχει ρεπό αυτό το Σαββατοκύριακο, λόγω της προγραμματισμένης διεξαγωγής του τελικού ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Επίσης, σε δύο εβδομάδες υπάρχει προγραμματισμένο Ολ-Σταρ γκέιμ, τα άλλα Σαββατοκύριακα είναι κατειλημμένα από αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ενώ στα τέλη του Μάρτη ξεκινούν και τα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας, όπου ο Ολυμπιακός ήδη έχει κερδίσει τη συμμετοχή του και (πιθανότατα) το ίδιο θα συμβεί και με τον έτερο των «αιωνίων». Η πιο πιθανή λύση είναι να γίνει ο τελικός κάποια Τετάρτη.

Οι πρώτες αντιδράσεις
Διαμετρικά αντίθετο είναι το κλίμα στις δύο ΚΑΕ με τους «ερυθρόλευκους» να μιλούν για σκάνδαλο και τους «πράσινους» να ζητούν σεβασμό στις αποφάσεις της πολιτείας. Παρών στη σύσκεψη ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός ήταν έξαλλος για την απόφαση που πάρθηκε τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα σκάνδαλο, και πως ο Ολυμπιακός δεν θα δεχτεί να τροποποιήσει το προπονητικό-αγωνιστικό του πρόγραμμα για να παίξει σε νέα ημερομηνία. Ουσιαστικά μεταθέτουν τον τελικό για το τέλος της σεζόν!

Στον αντίποδα, ο μάνατζερ του Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος είπε πως η απόφαση των πολιτειακών οργάνων πρέπει να γίνει σεβαστή. Όσον αφορά της αντιδράσεις του Ολυμπιακού τόνισε ότι είναι θέμα οπαδικής προπαγάνδας. «Εμείς δεν ρίχνουμε άλλο λάδι στη φωτιά. Τι θέλετε να πούμε αν είναι σκάνδαλο ή όχι; Εμείς δεν κάνουμε προπαγάνδα", είπε χαρακτηριστικά ο «πράσινος» εκπρόσωπος.


...sportnet

Δεν υπάρχουν σχόλια