Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Στο φάιναλ φορ ο Ολυμπιακός !

Με αντεπίθεση διαρκείας στα τελευταία 13 λεπτά του αγώνα στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός νίκησε ξανά τη Σιένα με 73-69 και κάνοντας το 3-1, πήρε την π...

Με αντεπίθεση διαρκείας στα τελευταία 13 λεπτά του αγώνα στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός νίκησε ξανά τη Σιένα με 73-69 και κάνοντας το 3-1, πήρε την πρόκριση για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, στο οποίο θα επιστρέψει μετά από δύο χρόνια απουσίας.  

Πολύ καλά μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός που χάρη στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και την καλή του άμυνα πήρε από το ξεκίνημα μια μικρή διαφορά που έφτασε στο +5(14-9) στα μισά της περιόδου. Ωστόσο η Σιένα απάντησε άμεσα μειώνοντας στο καλάθι ενώ και στη συνέχεια όταν οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν και στο +6, μάζεψε και πάλι τη διαφορά, ισοφαρίζοντας με 21-21 στο κλείσιμο του πρώτου δεκαλέπτου. 

Η αντεπίθεση της Σιένα συνεχίστηκε και στην δεύτερη περίοδο και μάλιστα είχε σαν αποτέλεσμα να προηγηθεί για πρώτη φορά με το 21-24 ενώ στα μισά του δεκαλέπτου έφτασε και στο +5(28-33). Έκτοτε, με τον Ολυμπιακό να έχει αμυντικά προβλήματα και από την άλλη τον Ζήση να κάνει σπουδαία δουλειά στην άμυνα και τους Άντερσεν και Ρακόσεβιτς να την οδηγούν στην επίθεση, η Σιένα διατήρησε μια μικρή διαφορά μέχρι το 28ο λεπτό, όταν χάρη στους Σπανούλη και Χάινς, οι Πειραιώτες μείωσαν στον πόντο ενώ το ημίχρονο έκλεισε με 38-39. 

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός είχε υποπέσει σε χαζά λάθη, η Σιένα χάρη και στα πολύ καλά ποσοστά της από την περιφέρεια και την πολύ καλή εμφάνιση του Άντερσεν διατήρησε τα ηνία, φτάνοντας και στο +6(42-48) στα μισά της τρίτης περιόδου. Ωστόσο με τον Χάινς να κάνει «πράγματα και θαύματα», οι «ερυθρόλευκοι» παρά τα τραγικά ποσοστά τους από το τρίποντο, μάζεψαν τη διαφορά με το 50-51 στο 27ο λεπτό αλλά οι Ιταλοί πήγαν και πάλι στο +5 όμως το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε με το «εύθραυστο» 54-55 και το θρίλερ συνεχίστηκε.  

Η αντεπίθεση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο, καθώς με το σερί από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να φτάνει το 8-0, πήρε μια διαφορά 6 πόντων με το 61-55 στο 32ο λεπτό. Ωστόσο, οι Ιταλοί δεν τα παράτησαν και απαντώντας με ένα σερί 6-0 έφτσαν στην ισοφάριση και ο αγώνας πήρε «φωτιά». Στη συνέχεια, οι Πειραιώτες απάντησαν με νέο σερί 6-0 για το 67-61, τρισήμιση λεπτά πριν το τέλος του… θρίλερ. Μέσα σε πανδαιμόνιο, οι γηπεδούχοι πήγαν και στο +9(70-61) στο 38' την ίδια ώρα που οι Ιταλοί τα είχαν χαμένα... Με το τρίποντο του Σλούκα και το 72-64 ο Ολυμπιακός ουσιαστικά "καθάρισε" το παιχνίδι. Η Σιένα προσπάθησε για την ανατροπή μειώνοντας σε 72-69 στο 39' όμως οι γηπεδούχοι είχαν τον πρώτο λόγο. Τελικά η μεγάλη νίκη ήρθε με το 76-69 και οι "ερυθρόλευκοι" στο παρκέ και στις εξέδρες πανηγύριζαν πλέον την μεγάλη πρόκριση στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης.  

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 38-39, 54-55, 76-69

Ολυμπιακός(Ίβκοβιτς): Σπανούλης 19, Χάινς 19, Άντιτς 5, Πρίντεζης 8,  Λο 6, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3, Σλούκας 7, Κέσελ 3, Παπαδόπουλος.

Σιένα(Πιανιτζάνι):
Ζήσης 15, ΜακΚάλεμπ 10, Ρακόσεβιτς 11, Άντερσεν 15, Ρες, Μος 5, Λαβρίνοβιτς 10, Στόουνρουκ 3, Καραρέτο, Λέτστάλερ.
 

* Τελικά σε αντίθεση με τον Λο που αγωνίστηκε, ο Ντόρσεϊ δεν μπόρεσε να δώσει το παρών καθώς αισθάνεται ακόμα πολύ έντονες ζαλάδες από το χτύπημα που είχε στον προηγούμενο προημιτελικό. 

* Για πρώτη φορά μετά από 14 μήνες απουσίας, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος συμπεριλήφθηκε στην 12άδα. 

* Λίγο πριν το τζάμπολ ο Βασίλης Σπανούλης παρέλαβε από την Ευρωλίγκα το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη για τον μήνα Φεβρουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια