Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Ολυμπιακός: Απομακρύνθηκε από τη δεύτερη θέση

Όπως και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός που αγωνίστηκε χωρίς τον Σπανούλη δεν κατάφερε να νικήσει στην 8 η αγωνιστική του TOP 16 της...


Όπως και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός που αγωνίστηκε χωρίς τον Σπανούλη δεν κατάφερε να νικήσει στην 8η αγωνιστική του TOP 16 της Ευρωλίγκας και γνωρίζοντας την ήττα από τη Φενέρμπαχτε/Ούλκερ του Ομπράντοβιτς με 78-74 στην Τουρκία απομακρύνθηκε και εκείνος από τη δεύτερη θέση και πλέον ισοβαθμεί με τον Εξάστερο και τη Μάλαγα στην τρίτη θέση.

Από νωρίς έδειξε τις διαθέσεις της η Φενέρ που μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι ξεκινώντας με ένα σερί 9-0 ενώ ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να περάσουν τρεισήμισι λεπτά αγώνα για να πετύχει το πρώτο του καλάθι. Ωστόσο στη συνέχεια, με ένα σερί 7-0 ισοφάρισε σε 11-11 και με τον Περπέτογλου να έχει μπει «ζεστός» οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν πρώτη φορά μπροστά με το 15-16 στο 8ο λεπτό ενώ είχαν το προβάδισμα και στο κλείσιμο του δεκαλέπτου με το 21-22.

Σε όλη την δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες ήταν κοντά και το ντέρμπι συνεχίστηκε ωστόσο στο 17ο λεπτό η Φενέρ κατάφερε να ξεφύγει με το 36-29. Παρόλο που ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη, οι Περπέρογλου και Σλούκας διατήρησαν τους Πειραιώτες σε επαφή με το σκορ ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να προηγείται με 41-38.

Γυρνώντας από τα αποδυτήρια η Φενέρ ανέβασε «στροφές» και με τους ΜακΚάλεμπ και Κλέιζα να είναι σε πολύ καλή μέρα άρχισε να χτίζει μια διαφορά ασφαλείας. Με ένα σερί 8-0 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου πήγε και πάλι στο +9 ενώ με νέο σερί αυτή τη φορά 6-0 οι Τούρκοι προηγήθηκαν πρώτη φορά με διψήφια διαφορά με το 57-47 στο 17ο λεπτό. Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να μαζέψει τη διαφορά και έτσι το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 59-51 για τη Φενέρ.

Μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο οι Πειραιώτες έδειξαν διάθεση να παλέψουν το παιχνίδι και με οδηγούς τους κατάφεραν να μειώσουν στους 7 με το 66-59 τεσσερισήμισι λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Όμως, δεν έμειναν εκεί και εκμεταλλευόμενοι τη χαλάρωση των Τούρκων, με ένα σερί 7-0 στο τελευταίο δίλεπτο μείωσαν στο καλάθι με το 74-72 στα 36’’ πριν το τέλος. Στη ρουλέτα των βολών που ακολούθησε ο εξαιρετικός Λίνας Κλέιζα έγραψε τον επίλογο και πετυχαίνοντας το τελικό 78-74 η Φενέρμπαχτσε πήρε μια πολύ σημαντική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 41-38, 59-51, 78-74

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Ομπράντοβιτς): ΜακΚάλεμπ 20, Τζάκσον, Ονάν 2, Μπιέλιτσα 8, Μπογκντάνοβιτς 9, Κλέιζα 21, Μαχμούτογλου 3, Τουρκιλμάζ, Σέκουλιτς , Σαβάς, Πρέλντζιτς 4, Ζόριτς 9, Σέκουλιτς 2.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Περπέρογλου 17, Σλούκας 17, Κατσίβελης, Ντάνστον 9, Πρίντεζης 10, Σίμονς 4, Κόλινς, Πέτγουεϊ, Μουν, Λοτζέσκι 7, Μάντζαρης 10.


Δεν υπάρχουν σχόλια