Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Παναθηναϊκός: Επέστρεψε «μουδιασμένος» αλλά και με σούπερ Διαμαντίδη

Εμφανώς κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια με την ΤΣΣΚΑ ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην αγωνιστική δράση για την Α1 και έπαιξε τόσο όσο ή...


Εμφανώς κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια με την ΤΣΣΚΑ ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην αγωνιστική δράση για την Α1 και έπαιξε τόσο όσο ήταν αρκετό για να νικήσει το μαχητικό Ρέθυμνο με 76-61 στην αυλαία της 25ης αγωνιστικής, με τον Διαμαντίδη να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση σταματώντας στους 23 πόντους.

Με τον Διαμαντίδη να έχει μπει ορεξάτος στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 9-2 στο πρώτο τρίλεπτο ενώ στα μισά της πρώτης περιόδου πήγε πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά με το 17-6. Ωστόσο, στη συνέχεια οι Κρητικοί πήραν μπροστά και απαντώντας με ένα σερί 13-0 προηγήθηκαν με 17-20 ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με το 19-20 για το Ρέθυμνο.

Παρόλο που αγωνιζόντουσαν χωρίς έναν από τους βασικούς τους παίκτες, τον Ράιτ, οι Κρητικοί εκμεταλλευόμενοι την νωθρότητα των «πράσινων» παρέμειναν ανταγωνιστικοί και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Μάλιστα, διατήρησε μια διαφορά δύο πόντων μέχρι και τα μισά της περιόδου. Οι δύο ομάδες εξακολούθησαν να είναι κοντά ωστόσο με τον Διαμαντίδη να είναι σε πολύ καλή μέρα ο Παναθηναϊκός πήγε και πάλι στο +6 με το 38-32 του ημιχρόνου.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια και ενώ ο Αλβέρτης έβαλε στο παιχνίδι μετά τον Παππά και τον Γιάνκοβιτς, το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε καθώς το Ρέθυμνο δεν παρέμεινε απλά ανταγωνιστικό αλλά εκμεταλλευόμενο την κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού με ένα σερί 9-0 προηγήθηκε με 40-46 στο 24ο λεπτό. Στη συνέχεια, οι «πράσινοι» αφυπνίστηκαν και απαντώντας με ένα σερί 8-0 πήραν και πάλι τα ηνία ωστόσο οι Κρητικοί παρέμειναν σε επαφή με το σκορ. Ωστόσο, με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τον εντυπωσιακό Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 56-49 αλλά το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το 56-52.

Οι δύο ομάδες παρέμειναν κοντά και στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου ωστόσο στη συνέχεια οι «πράσινοι» ανέβασαν «στροφές» με αποτέλεσμα να ξεφύγουν λίγο πριν το τέλος με +17(74-57). Τελικά, με τον Διαμαντίδη να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις εγχώριες υποχρεώσεις του με τη νίκη επί του Ρεθύμνου με 76-61.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 38-32, 56-52, 76-61

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 5, Κάρι 5, Φώτσης 12, Ούκιτς 2, Λάσμε 15, Μαυροκεφαλίδης 4, Διαμαντίδης 23, Γκιστ 4, Παππάς 4, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις, Ράιτ 2.

Ρέθυμνο (Καλαφατάκης): Χαρτ 3, Καλλινικίδης 4, Κουμπούρας 11, Αγγελόπουλος, Αντωνόπουλος, Καλαμπόκης 12, Κανονίδης, Σίννης 7, Λάτοβιτς, Κάλιστους 6, Ντρτσα, Γκάμπριελ 16.

Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια