Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Στο δρόμο για τον Πειραιά ο Άλαν Πουλίδο

Στον δρόμο για τον Πειραιά βρίσκεται ο Αλαν Πουλίδο, έτοιμος για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Ένα όνειρο που θα μπορούσε κάλλισ...

Στον δρόμο για τον Πειραιά βρίσκεται ο Αλαν Πουλίδο, έτοιμος για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Ένα όνειρο που θα μπορούσε κάλλιστα, όπως υποστήριζαν εκείνη την εποχή, να είχε πραγματοποιηθεί με τη μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη χρονιά που εν τέλει ο τυχερός ήταν ο...

...συμπατριώτης του, Τσιτσαρίοτ Ερνάντες.
Ο 23χρονος Μεξικανός επιθετικός βιώνει την καλύτερη στιγμή (μέχρι την επόμενη) της καριέρας του, έχοντας γίνει σημείο αναφοράς για την εθνική του Μεξικού και έχοντας ξετινάξει τα αντίπαλα δίχτυα σε μια ονειρεμένη για τον ίδιο χρονιά με την Τίγκρες. Η καριέρα του Μεξικανού «διάβολου» δεν ήταν όμως από την αρχή «στρωμένη με ροδοπέταλα». Προϊόν των ακαδημιών της Τίγκρες, κάποια στιγμή που δεν του ερχόταν η ευκαιρία να παίξει στην πρώτη ομάδα σκέφτηκε να τα παρατήσει και να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο. Εκανε υπομονή και είδε σιγά σιγά τις προσπάθειές του να επιβραβεύονται.
Το 2010 έκανε ντεμπούτο στο Μεξικό υπό τον Ντανιέλ Γκουσμάν, που του έπλεκε το εγκώμιο από τότε. «Είναι ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής παρά το νεαρό της ηλικίας του. Εχει χαρακτηριστικά που τον κάνουν διαφορετικό. Ξέρει να κρατάει την μπάλα, ξέρει να ντριμπλάρει, είναι απρόβλεπτος όταν την έχει στα πόδια γιατί είναι γεμάτος από λύσεις και πολύ τεχνική.
Ο Πουλίδο έχει πολύ δυνατό σώμα, κινείται συνεχώς, μπορεί να παίξει στα άκρα και πάντα μπορεί να αποσταθεροποιήσει την αντίπαλη άμυνα. Υπάρχουν ακόμη τομείς που πρέπει να βελτιωθεί, αλλά για χρόνια ο Πουλίδο θα είναι ο βασικός επιθετικός της εθνικής Μεξικού» είχε πει ο Γκούτμαν, με τον Πουλίδο να «κερδίζει» γρήγορα και τον νυν προπονητή του Μεξικού, Μιγκέλ Ερέρα: «Είναι πολύ γρήγορος με την μπάλα, ξέρει να τελειώνει πολύ καλά τις φάσεις. Πρέπει ακόμη να βελτιώσει τις τοποθετήσεις του και το σουτ από μέση απόσταση, αλλά όλα θα γίνουν με τον χρόνο».
Ο Αλαν Πουλίδο ανέλαβε στην Τίγκρες να σηκώσει μεγάλο βάρος, μια και ο βασικός επιθετικός της, Εμανουέλ Βίγια, και μορφή του μεξικανικού ποδοσφαίρου, άρχισε να τραυματίζεται, με τον Πουλίδο να παίζει με μεγαλύτερη συχνότητα.
Το ποδοσφαιρικό του στυλ θυμίζει Σαβιόλα, με τον Πουλίδο να κάνει το πρώτο σημαντικό «μπαμ» στο Μουντιάλ Κ-20 το 2011, όταν το Μεξικό έκανε αίσθηση με την παρουσία του, έχοντας συμπαίκτες παίκτες όπως οι Ντιέγκο Ρέγες (Πόρτο), Εκτορ Ερέρα (Πόρτο), Ιραμ Μίερ (Μόντερεϊ), Μάρκο Φαμπιάν (Κρουζ Αζούλ) και Ραούλ Χιμένες (Κλαμπ Αμέρικα). Από τότε ο νεαρός στράικερ ονειρευόταν το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, που δεν ήταν άλλο από τα γήπεδα της Ευρώπης.
Το «Καραϊσκάκη» πλέον και το Τσάμπιονς Λιγκ τον περιμένει...
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια