Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Ολυμπιακός: «Περίπατος» στη Δράμα

Η περσινή ήττα στη Δράμα έγινε μάθημα στον Ολυμπιακό και φέτος έκανε«περίπατο» με τον ΚΑΟΔ επικρατώντας με 82-64 του ΚΑΟΔ για την 8 η...


Η περσινή ήττα στη Δράμα έγινε μάθημα στον Ολυμπιακό και φέτος έκανε«περίπατο» με τον ΚΑΟΔ επικρατώντας με 82-64 του ΚΑΟΔ για την 8η αγωνιστική της Basket League. Μεγάλη εμφάνιση από Μάντζαρη και Αγραβάνη.

Οι Δραμινοί μια εβδομάδα μετά τον αγώνα τους με τον Παναθηναϊκό, παραδόθηκαν και στον Ολυμπιακό καθώς παρά την αντεπίθεση στο τρίτο δεκάλεπτο δεν μπόρεσαν να φανούν περισσότερο ανταγωνιστικοί και έτσι μετρώντας 2 νίκες και 6 ήττες παραμένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 6-1 και «συγκατοικούν» στην κορυφή μαζί με τους Νέα Κηφισιά και Ρέθυμνο και με τον Παναθηναϊκό που αγωνίζεται αύριο(1/12) να έχει δύο παιχνίδια λιγότερα.

Ο αγώνας…

Από το ξεκίνημα κιόλας του αγώνα ο Ολυμπιακός έδειξε τις διαθέσεις του καθώς ήδη στα πρώτα δυόμιση λεπτά του αγώνα ήταν μπροστά με το 2-9. Ο ΚΑΟΔ απάντησε με ένα σερί 4-0 και μείωσε στους 3 όμως πολύ γρήγορα οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν σε νταμπλ σκορ(6-12) ενώ δεν άργησαν να φτάσουν και σε διψήφιο προβάδισμα με το 7-18 στο 8ο λεπτό. Λίγο αργότερα η διαφορά έφτασε και στο +14(9-23) ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 11-23.

Στη δεύτερη περίοδο τα πράγματα χειροτέρεψαν για τους Δραμινούς καθώς την ίδια ώρα που έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν ο Ολυμπιακός μετέτρεψε το παιχνίδι σε «περίπατο». Με τον Αγραβάνη να πραγματοποιεί νέα πολύ καλή εμφάνιση και να είναι ο πρώτος σκόρερ των φιλοξενούμενων, οι Πειραιώτες δεν άργησαν να ξεπεράσουν και τους 20 πόντους φτάνοντας και στο +27(19-46) ενώ στο ημίχρονο προηγήθηκαν με 25-48.

Γυρνώντας από τα αποδυτήρια, αρχικά το παιχνίδι εξελίχθηκε με τον ίδιο ρυθμό με τον Ολυμπιακό να προηγείται και με νταμπλ σκορ(25-51) όμως οι Δραμινοί απάντησαν με ένα σερί 5-0 και μείωσαν στους 22(32-54) στο 24ο λεπτό. Μάλιστα, εκμεταλλευόμενοι την χαλάρωση και τα αμυντικά προβλήματα των «ερυθρολεύκων» ο ΚΑΟΔ έχοντας μπει βελτιωμένος στην τρίτη περίοδο και με τους Σλαφτσάκη και Όντομ να κάνουν πολύ καλή δουλειά με μικρά σερί έριξε τη διαφορά στους 14(44-48) στο 28’ και το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε με το 45-62.
Μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο ο ΚΑΟΔ μείωσε και στους 12(50-62) και κάπου εκεί οι φωνές του Γιάννη Σφαιρόπουλου άρχισαν να πιάνουν τόπο. Οι Πειραιώτες απάντησαν με ένα σερί 11-0 και πήγαν και πάλι στο +23(53-76) πέντε λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Ουσιαστικά κάπου εκεί ο Ολυμπιακός έβαλε τέλος στην αντεπίθεση και στις ελπίδες των Δραμινών και λίγο αργότερα η νίκη για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήρθε με το τελικό .

Τα δεκάλεπτα: 11-23, 25-48, 45-62,

ΚΑΟΔ (Μέξας): Χρυσικόπουλος 1, Ζάρας 10, Σλαφτσάκης 13, Τρότερ 2, Τζόνσον, Άτκινς 6, Όντομ 14, Λο 4, Μισέλ 12, Σπυριδωνίδης, Κολοβής, Γεωργάκης 2.   

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 8, Πέτγουεϊ 11, Ντάνστον 9, Χάντερ 6, Σλούκας 8, Αγραβάνης 12, Μάντζαρης 17, Καββαδάς 3, Λαφαγιέτ 8, Ντάρντεν.

* Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ τραυματίστηκε λίγο πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, αποχώρησε στον πάγκο του Ολυμπιακού και έκτοτε δεν αγωνίστηκε ξανά. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διάστρεμμα.


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια