Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Εθνική Ανδρών: «Διπρόσωπη» αλλά νικήτρια μπροστά στον κόσμο της (photos)

Αν και παρουσίασε δύο πρόσωπα και εμφάνισε αρκετά σκαμπανεβάσματα η Εθνική Ανδρών πήρε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στην προετοιμασί...


Αν και παρουσίασε δύο πρόσωπα και εμφάνισε αρκετά σκαμπανεβάσματα η Εθνική Ανδρών πήρε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στην προετοιμασία της για το Ευρωμπάσκετ επικρατώντας με 92-80 της Ολλανδίας στην πρώτη μέρα του τουρνουά «Ακρόπολις» στο ΟΑΚΑ. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που πέτυχε και ρεκόρ πόντων με την Εθνική.

Μπορεί να μην ήταν τόσο εντυπωσιακή όσο στα φιλικά της προηγούμενης εβδομάδας στην Ξάνθη όμως στο δεύτερο ημίχρονο η ελληνική ομάδα έδειξε καλό πρόσωπο και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον εντυπωσιακό Γιάννη Αντετοκούνμπο που με τους 20 πόντους που τελείωσε το παιχνίδι πέτυχε ρεκόρ πόντων στην καριέρα του με την Εθνική, μπήκε με το «δεξί» στο δικό της τουρνουά. Αύριο(28/8, 21:15, ΕΡΤ) η Εθνική θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ την Τουρκία.

Ο αγώνας…

Ορεξάτη μπήκε στο παιχνίδι η Εθνική Ελλάδας καθώς προηγήθηκε πρώτη φορά με διψήφιο προβάδισμα με το 4-14 μόλις στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα. Οι Ολλανδοί στην προσπάθειά τους να βρουν ρυθμό μείωσαν στους 8(8-16) όμως οι Έλληνες διεθνείς χάρη στην πολύ καλή τους άμυνα όχι μόνο διατήρησαν τη διαφορά αλλά την έφτασαν και στο +12(9-21) στο 8ο λεπτό. Ωστόσο, στη συνέχεια, η η χαλάρωση στην άμυνα επέτρεψε στους Ολλανδούς να μαζέψουν τη διαφορά και να μειώσουν στους 7, διαφορά με την οποία έκλεισε και το πρώτο δεκάλεπτο(18-25).

Η χαλάρωση της ελληνικής ομάδας και η αντεπίθεση της Ολλανδίας συνεχίστηκαν και στη δεύτερη περίοδο. Η πιεστική άμυνα των Ολλανδών είχε σαν αποτέλεσμα τα λάθη της Ελλάδας και την διαφορά να μειώνεται στο καλάθι(33-35) στο 16ο λεπτό και το παιχνίδι να γίνεται ντέρμπι. Στη συνέχεια, Σπανούλης και Αντετοκούνμπο ανέλαβαν δράση διατηρώντας το προβάδισμα της Εθνικής και βελτιώνοντας την άμυνά της η «επίσημη αγαπημένη» πήγε ξανά στο +8(38-46) στο 19’ ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε τελικά με το 40-48.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια το σκηνικό του αγώνα άλλαξε άρδην καθώς οι φωνές του Φώτη Κατσικάρη έπιασαν τόπο. Η Εθνική βελτίωσε πολύ την άμυνά της και μοιραία βελτιώθηκε και η επίθεση ενώ εκμεταλλευόμενη και το πεντάλεπτο επιθετικό μπλακ άουτ των Ολλανδών άρχισε να ξεφεύγει. Με ένα σερί 18-0 εκτόξευσε τη διαφορά στο +26(40-66) και με τους Ολλανδούς να έχουν μείνει στα… αποδυτήρια η Εθνική Ελλάδας μετέτρεψε το παιχνίδι σε «περίπατο» και το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 55-74.

Στην τελευταία περίοδο, οι Έλληνες διεθνείς εμφάνισαν ξανά σημάδια χαλάρωσης, γεγονός που οι Ολλανδοί εκμεταλλεύτηκαν μειώνοντας στους 14(64-78) πέντε λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Ωστόσο, με συνεχόμενους πόντους του εντυπωσιακού Γιάννη Αντετοκούνμπο η διαφορά πήγε ξανά στο +19 στο 37’ και οι όποιες ελπίδων των Ολλανδών έλαβαν τέλος. Τελικά η νίκη για την Εθνική ήρθε με το 92-80.

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 40-48, 55-74, 80-92

Ολλανδία (Βαν Χέλφτενερ): Σάφτενααρ 9, Κλοφ 17, Άκερμπουμ 16, Ντε Γιόνγκ 7, Ουίλιαμς 8, Κεράζι, Νόρελ 6, Σμέλντερς 8, Σλάγκτερ 3.

Ελλάδα (Κατσικάρης): Ζήσης 10, Καλάθης 10, Καϊμακόγλου, Περπέρογλου 6, Αντετοκούνμπο 20, Παπανικολάου 5, Μπουρούσης 10, Κουφός 8, Μάντζαρης, Σπανούλης 9, Σλούκας 2, Πρίντεζης 10.

* Περίπου 2.500 φίλαθλοι της Εθνικής ομάδας βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν από κοντά το παιχνίδι της με την Ολλανδία.

Ξεκίνημα με «περίπατο» της Τουρκίας

Νωρίτερα από το παιχνίδι της Ελλάδας το τουρνουά «άνοιξε» με την Τουρκία να κάνει επίδειξη δύναμης με την Λιθουανία και να παίρνει εύκολα τη νίκη με 71-53.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 30-24, 51-49, 71-53
Τουρκία (Αταμάν): Μπαλμπάι 5, Γκιουλέρ 11, Χερσέκ, Ιλιασόβα 13, Ερντέν 12, Μαχμούτογλου 12, Μπατούκ, Μουχάμεντ 8, Αλντεμίρ 4, Κοκσάλ 6, Κορκμάζ.
Λιθουανία (Καζλάουσκας): Καλνιέτις 7, Ματσιούλις, Γιαναβίτσιους 2, Σεϊμπούτις 12, Σαμπόνις 6, Γιανκούνας 3, Γιαβτόκας 2, Βαλαντσιούνας 14, Κουζμίνσκας 2, Μιλάκνις 5, Λεκαβίτσιους





Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια