Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Εθνική Ανδρών: Νικηφόρο… φινάλε πριν το Ευρωμπάσκετ (photos)

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τα φιλικά της προετοιμασίας της λίγο πριν αναχωρήσει για το Ευρωμπάσκετ η Εθνική Ανδρών καθώς και στο ...


Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τα φιλικά της προετοιμασίας της λίγο πριν αναχωρήσει για το Ευρωμπάσκετ η Εθνική Ανδρών καθώς και στο δυνατό τεστ με την Λιθουανία ήταν η νικήτρια με 67-62 στην τελευταία μέρα του τουρνουά «Ακρόπολις», στο οποίο κατέκτησε την πρώτη θέση.

Με πρωταγωνιστές ως συνήθως την άμυνα και τους Αντετοκούνμπο και Πρίντεζη, με  τον Σλούκα να κάνει πολύ καλή δουλειά και τους Ζήση, Καλάθη και Μπουρούση να βάζουν και εκείνοι το «λιθαράκι» τους η Εθνική ήταν θετική και στο δυνατό τεστ με τους Λιθουανούς, έφτασε τις επτά νίκες στα εννιά φιλικά που έπαιξε και αναχωρεί για το Ζάγκρεμπ και το Ευρωμπάσκετ με πολλά χαμόγελα.

Ο αγώνας…

Με τον Πρίντεζη να έχει μπει «ζεστός» η Εθνική ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκε με 7-1 στο πρώτο τρίλεπτο. Η καλή αμυντική λειτουργία και οι σωστές δημιουργίες των Ελλήνων διεθνών έφεραν και το +9(12-3) στα μισά της πρώτης περιόδου. Όμως, στη συνέχεια, κάποια λάθη αλλά και τα τρίποντα των Λιθουανών μάζεψαν τη διαφορά μειώνοντας στον πόντο με το 16-15 στο κλείσιμο του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου δια χειρός Λεκαβίτσιους ήρθε και η ισοφάριση(20-20) για τους Λιθουανούς. Με τον ρυθμό και τα ριμπάουντ να αποτελούν πρόβλημα η Εθνική διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το 19 όταν η Λιθουανία πέρασε πρώτη φορά μπροστά μετά το 0-1 με το 29-31. Ο Καλάθης με ωραία ενέργεια έφερε το παιχνίδι στα ίσα(31-31) στη λήξη του ημιχρόνου.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και με την επιστροφή από τα αποδυτήρια και με τους Λιθουανούς να είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι στα ριμπάουντ οι «φιλοξενούμενοι» έφτασαν και στο +4(35-39) στα μισά της τρίτης περιόδου. Στη συνέχεια με τους Αντετοκούνμπο, Σλούκα και Ζήση να κάνουν πολύ καλή δουλειά και την άμυνα να παραμένει το μεγάλο της «όπλο» η Εθνική άρχισε να βρίσκει ρυθμό με αποτέλεσμα να πάει στο +5(46-41) στο 28ο λεπτό ενώ το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε με την Λιθουανία να μειώνει σε 49-46.

Μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο Σλούκας, Πρίντεζης και Μπουρούσης έστειλαν την Ελλάδα και στο +6(56-50) στο 33ο λεπτό την ίδια στιγμή που ο Σπανούλης τραυματίστηκε στο πρόσωπο από μια αγκωνιά και αποχώρησε στα αποδυτήρια με τον γιατρό της ομάδας. Έχοντας πλέον βρει ξανά ρυθμό η Εθνική με τους Πρίντεζη και Αντετοκούνμπο πήγε πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα με το 63-52 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος και ουσιαστικά εκεί «καθάρισε» το παιχνίδι. Η Λιθουανία με δύο συνεχόμενα τρίποντα και ένα σερί 8-0 από τον Ματσιούλις προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι μειώνοντας στους 3(63-60) όμως ο Καλάθης απάντησε με τον ίδιο τρόπο και διατήρησε το προβάδισμα της Εθνικής. Ο χρόνος πια δεν ήταν με το μέρος των Λιθουανών και τελικά η Εθνική Ελλάδας πήρε τη νίκη με το 67-62.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 31-31, 49-46, 67-62

Ελλάδα (Κατσικάρης): Ζήσης 5, Καλάθης 9, Καϊμακόγλου, Περπέρογλου 4, Κουφός 5, Αντετοκούνμπο 10, Μπουρούσης 8, Παπανικολάου 2, Σπανούλης 3, Μάντζαρης, Σλούκας 7, Πρίντεζης 14.

Λιθουανία (Καζλάουσκας): Ματσιούλις 15, Καλνιέτις, Σεϊμπούτις 4, Γιανκούνας 7, Βαλατσιούνας 13, Κουζμίνσκας 6, Γκαϊλιους 2, Μιλάκνις 5, Γκουντάϊτις, Λεκαβίτσιους 4, Καβαλιάουσκας 6.

* Και στο σημερινό(29/8) φινάλε του τουρνουά «Ακρόπολις» οι φίλαθλοι της Εθνικής Ελλάδας έδωσαν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό παρών. Περίπου 10.000 ήταν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για τον τελευταίο αγώνα της Εθνικής πριν τον Ευρωμπάσκετ.

Φινάλε με νίκη «θρίλερ» για την Τουρκία

Ο αγώνας της Ελλάδας με την Λιθουανία ξεκίνησε με καθυστέρηση εξαιτίας των δύο παρατάσεων που χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί το εντυπωσιακό παιχνίδι της Τουρκίας με την Ολλανδία με την πρώτη να επικρατεί τελικά με 95-94.

Τα δεκάλεπτα: 31-21, 53-35, 67-54, 95-94 (κ.α. 74-74), (α’ παρ. 86-86)
Τουρκία (Αταμάν): Μπαλμπάι 8, Γκιουλέρ 3, Χερσέκ 21, Ερντέν 5, Μαχμούτογλου, Σαβάς 18, Μπατούκ 13, Κοκσάλ 13, Σιπάχι 6, Οζμιζράκ 2, Κορκμάζ 6. 
Ολλανδία (Φαν Χέλφτερεν): Φράνκε, Γουίλιαμς, Γ. Ντε Γιονγκ 22, Κλουφ 25, Κεράζι, Ντε Πάγκτερ, Άκερμπουμ 12, Σάφτενααρ 7, Σμόιλντερς 7, Νόρελ 9, Σλάγκτερ 12. 






Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια