Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Παναθηναϊκός: Τον «έσωσε» ο Ραντούλιτσα στο Λαύριο (photos)

Χάρη στον εντυπωσιακό και σε μεγάλα κέφια Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ο κουρασμένος και χωρίς συγκέντρωση Παναθηναϊκός αν και δυσκολεύτηκε ι...


Χάρη στον εντυπωσιακό και σε μεγάλα κέφια Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ο κουρασμένος και χωρίς συγκέντρωση Παναθηναϊκός αν και δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα πέρασε από το Λαύριο επικρατώντας με 79-72 της τοπικής ομάδας για την 8η αγωνιστική της Basket League και πλέον επικεντρώνεται στην Μπαρτσελόνα. Επανεμφάνιση του Νίκου Παππά μετά από 6 μήνες.

Ο Εξάστερος δεν ήταν σε καλή μέρα και έδωσε την ευκαιρία στο νεοφώτιστο Λαύριο να πραγματοποιήσει άκρως ανταγωνιστική εμφάνιση και να κερδίσει τις εντυπώσεις. Οι γηπεδούχοι για 37 λεπτά κόντραραν στα ίσα τον Παναθηναϊκό όμως στο τελευταίο τρίλεπτο μίλησε η εμπειρία και η... “βαριά” φανέλα του Τριφυλλιού και αποφεύχθηκε η μεγάλη έκπληξη στο Λαύριο. Μεγάλος πρωτατγωνιστής της αγχωτικής νίκης των “πράσινων” ο Μίροσλαβ Ραντούλτισα που σταμάτησε στους 23 πόντους ενώ το παιχνίδι ήταν ξεχωριστό για τον Νίκο Παππά, ο οποίος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από απουσία έξι μηνών.

Ο αγώνας...

Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι γεγονός που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το Λαύριο. Οι “πράσινοι” έμειναν σε επαφή με το σκορ μέχρι το 9-9 στο πρώτο τετράλεπτο καθώς στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ξέφυγαν. Με τους Μπάρλο, Γιαννακόπουλο και Γιάνγκ και ένα σερί 15-0 πήγαν σε διψήφιο προβάδισμα με το 22-9 στο 7ο λεπτό. Όμως, λίγο αργότερα ο Παναθηναϊκός χάρη στο καλάθι του Πάβλοβιτς, το 6-0 του Ραντούλιτσα και το συνολικό σερί 8-0 μάζεψε τη διαφορά μειώνοντας σε 24-19 στο 9' ενώ με νέο σερί 5-0 πλησίασε και στον πόντο με το 25-24 στο κλείσιμο του πρώτου δεκαλέπτου.

Το Λαύριο διατήρησε το προβάδισμα και τα ηνία και στη δεύτερη περίοδο παρόλο που πια οι “πράσινοι” είχαν πάρει μπροστά. Απαντώντας στο 33-28 του Λαυρίου ο Παναθηναϊκός με ένα 7-0 πέρασες πρώτη φορά μπροστά μετά το ξεκίνημα του αγώνα με το 33-35 στα μισά της περιόδου. Όμως, τα προβλήματα των “πράσινων” συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα το Λαύριο να ανταπαντήσει με ένα σερί 5-0, να πάρει και πάλι τα ηνία και να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι και το ημίχρονο και το 46-41, με τους Μπάρλο, Γιάνγκ, Κρούμπαλι και Γιαννακόπουλο να είναι οι πρωταγωνιστές των γηπεδούχων και από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Ραντούλιτσα που είχε φτάσει ήδη τους 15 πόντους.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και με την επιστροφή από τα αποδυτήρια καθώς οι δύο ομάδες εξακολούθησαν να είναι κοντά και να αλλάζουν συνεχώς την “σκυτάλη” στο σκορ. Μπαίνοντας στην τρίτη περίοδο το Λαύριο πήγα ξανά στο +7(48-41) όμως λίγο αργότερα ο Παναθηναϊκός με ένα σερί 7-0 πέρασε πάλι μπροστά με το 51-52 στα μισά της περιόδου. Στη συνέχεια, με πέντε συνεχόμενους πόντους του Γκιστ οι “πράσινοι” προηγήθηκαν με 56-59 στο 28ο λεπτό, ο Γιάνγκ με τρεις συνεχόμενες πόντους του έφερε τη νέα ισοφάριση(59-59) και τελικά το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε με το 59-61 δια χειρός Καλάθη, ο οποίος ανέβασε “στροφές” στην τρίτη περίοδο.

Με τον Ραντούλιτσα να παραμένει ασταμάτητος και τον Καλάθη να συνεχίζει την καλή του εμφάνιση ο Παναθηναϊκός πήγε στο +4(61-65) στο 32ο λεπτό όμως δύο λεπτά αργότερα το Λαύριο απάντησε και πάλι με τον εκ των πρωταγωνιστών του, τον Νίκο Μπάρλο μείωσε σε 66-67 ενώ στα μισά της τελευταίας περιόδου ο Γιάνγκ ισοφάρισε σε 69-69 και το ντέρμπι συνεχίστηκε ως το τέλος. Αμέσως μετά, οι “πράσινοι” με ένα σερί 7-0 πήγαν στο 69-76 στο 1:40 πριν τη λήξη και ουσιαστικά εκεί “καθάρισε” το παιχνίδι. Το Λαύριο προσπάθησε να απαντήσει όμως δεν τα κατάφερε και ο Πάβλοβιτς έστειλε τον Εξάστερο στη μεγαλύτερή του διαφορά με το 70-79 στο 39'. Τελικά με το 72-79 ο Παναθηναϊκός πήρε τη δύσκολη νίκη και πλέον θα αρχίσει να προετοιμάζεται για το πολύ μεγάλο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Παρασκευής.

Τα δεκάλεπτα: 25-24, 46-41, 59-61, 72-79

Λαύριο (Σερέλης): Γιάνγκ 14, Νίξον 9, Κρούμπαλι 14, Σακελλαρίου, Γιαννακόπουλος 14, Περράκης 2, Κακλαμανάκης, Μπάρλος 13, Μπέμπης, Έβανς 6.

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Διαμαντίδης 6, Φώτσης, Καλάθης 16, Παππάς 2, Γκιστ 11, Γιάνκοβιτς 2, Ραντούλιτσα 23, Πάβλοβιτς 9, Φελντέιν 2, Χαραλαμπόπουλος 6, Κούζμιτς 2.

* Μετά από έξι μήνες απουσίας και για την ακρίβεια 198 μέρες ο Νίκος Παππάς έχοντας ξεπεράσει την ρήξη πρόσθιου χιαστού επέστρεψε στην αγωνιστική δράση πατώντας στο παρκέ στο 7:48 του σημερινού αγώνα του Παναθηναϊκού στο Λαύριο.






Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα


Δεν υπάρχουν σχόλια