Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Σφαιρόπουλος: «Η νίκη με την Μπαρτσελόνα είναι μόνο η αρχή»

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το TOP 16 της Ευρωλίγκας καθώς επικράτησε και μάλιστα με άνεση της Μπαρτσελόνα και ο Γιάννης Σφαιρόπουλο...


Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το TOP 16 της Ευρωλίγκας καθώς επικράτησε και μάλιστα με άνεση της Μπαρτσελόνα και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε κάθε λόγο να μοιράσει συγχαρητήρια στους παίκτες του αλλά και να τονίσει πως αυτή η νίκη είναι μόνο η αρχή.

Οι “ερυθρόλευκοι” μετέτρεψαν το ντέρμπι πριν το... τζάμπολ σε “περίπατο” και πήραν την πολύ μεγάλη σε πρεστίζ και βαθμολογική αξία νίκη και ο έμπειρος κόουτς μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου στο ΣΕΦ εξήγησε τι έκανε καλά η ομάδα.

Αναφερόμενος λοιπόν, στη μεγάλη νίκη και την εμφάνιση των πρωταθλητών Ελλάδας τόνισε αρχικά: «Είναι πολύ σημαντική νίκη και μια καλή αρχή στον μαραθώνιο του TOP 16. Ήταν μια νίκη πέρα για πέρα δίκαιη, είναι λογικό η πίεση στην αρχή στο πρώτο ματς να πέφτει πάνω στον γηπεδούχο κι αυτή είναι η αιτία που ήμασταν νευρικοί στην επίθεση. Ήταν σημαντικό που η άμυνα ξεκίνησε καλά, δεχθήκαμε 14 πόντους στην πρώτη περίοδο, 12 στη δεύτερη και 14 στην τρίτη. Η άμυνα μας έφερε τη δύναμη να είμαστε και επιθετικά με καλό ρυθμό. Στη δεύτερη περίοδο είχαμε καλό μομέντουμ με 25 πόντους, πήραμε τη διαφορά η οποία ήταν σημαντική πηγαίνοντας στο ημίχρονο και για ψυχολογικούς λόγους.
Ξέραμε ότι η Μπαρτσελόνα θα αντιδράσει, ξεκινήσαμε συγκεντρωμένα πάλι από την άμυνα, είχαμε τον έλεγχο στα ριμπάουντ και στις δύο πλευρές, στο δεύτερο πήραμε επιθετικά και δεύτερες προσπάθειες και βάλαμε εύκολα καλάθια. Δείξαμε τις δυνατότητες και τη διάρκεια που έχουμε, μπορούμε και θέλουμε καλύτερα,  όλοι οι παίκτες προσέφεραν κι αυτό είναι σημαντικό. Όποιος έπαιξε, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του. Όλοι πρέπει να είμαστε έτοιμοι, συγχαρητήρια στους παίκτες μου το θέλανε πιο πολύ, πάλεψαν πιο πολύ, τους κρατήσαμε στους 62 από το μέσο όρο που είναι 82. Δε μένουμε εδώ, είναι η μόνη η αρχή».
Όσον αφορά το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα προερχόταν από το μεγάλο ντέρμπι με την Ρεάλ, πριν το παιχνίδι του ΣΕΦ, ανέφερε: «Έπαιξε σίγουρα το ρόλο του, όταν υπάρχουν τέτοια ματς. Γι' αυτούς το να παίζουν στη Μαδρίτη με τη μεγάλη αντίπαλο είναι απαιτητικό. Σου παίρνει ενέργεια, είναι ντεσαβαντάζ, αλλά η Μπαρτσελόνα έχει την ποιότητα να ανταποκριθεί με την ποιότητα και το ρόστερ που διαθέτει. Έτσι κι αλλιώς στα πλέι-οφ παίζουμε Τρίτη και Πέμπτη».

Σχετικά με την ενέργεια που "έβγαλε” ο Ολυμπιακός, τόνισε: «Νομίζω ότι δεν είναι μόνο σήμερα(29/12) αυτή η ενέργεια ήταν παρούσα και με την Εφές μάλιστα εκείνο το ματς είχε πάει και στην παράταση, θέλουμε να παίζουμε με τέτοια ενέργεια, θέλουμε να είμαστε πολύ δυναμικοί και στην άμυνα και στην επίθεση να παίζουμε με τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιώντας όλους τους παίκτες και μέσω της ενέργειας να χτυπάμε τους αντιπάλους».


Τέλος, σε ερώτηση που του έγινε για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σχολίασε: «Ο Μιλουτίνοφ είναι 2,15 μέτρα, όταν πρέπει να μαρκάρει έναν που είναι 2 μέτρα, όπως στο πρωτάθλημα δεν είναι ευέλικτο, υπάρχουν κάποια ματς που χρειαζόμαστε έναν τέτοιο παίκτη. Έπαιξε καλά σήμερα και εναντίον την Τσεντεβίτα είχε μπροστά τους παίκτες του ίδιου στυλ. Και στο μαρκάρισμα και στην επίθεση, άρα είναι σημαντικά η τακτική κι ο τρόπος να είναι ανάλογα με τον αντίπαλο και σήμερα ο Μιλουτίνοφ έδειξε ότι είναι ένας τέτοιος παίκτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια