Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Παναθηναϊκός: Νικηφόρο ντεμπούτο Πεδουλάκη και αποθεωτική επιστροφή Παππά (photos)

Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός καθώς στο νέο ντεμπούτο του Αργύρη Πεδουλάκη στην ομάδα οι “πράσινοι” επικράτησ...


Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός καθώς στο νέο ντεμπούτο του Αργύρη Πεδουλάκη στην ομάδα οι “πράσινοι” επικράτησαν με 91-63 του Κολοσσού Ρόδου στο ΟΑΚΑ. Επιστροφή για τον Παππά με αποθέωση και τέλος για φέτος ο Γιάνκοβιτς λόγω κατάγματος.

Σε ένα παιχνίδι που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ουκ ολίγους λόγους ο Εξάστερος άφησε πίσω τον αποκλεισμό από την Λαμποράλ και επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις επικρατώντας εύκολα του Κολοσσού στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό. Οι “πράσινοι” είχαν σε μεγάλη μέρα τον Τζέιμς Φελντέιν που μετά από αρκετά παιχνίδια επέστρεψε στις πολύ καλές εμφανίσεις ενώ ένα από τα πρόσωπα του αγώνα ήταν ο Νίκος Παππάς, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση μετά τον δίμηνο παραγκωνισμό του από τον Σάσα Τζόρτζεβιτς. Πλέον, η σειρά μεταφέρεται στη Ρόδο την Μεγάλη Τετάρτη(27/4, 17:00), σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι άνθρωποι του Κολοσσού θα τιμήσουν τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο αγώνας...

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη μπήκαν μουδιασμένα στο παιχνίδι με αποτέλεσμα ο Κολοσσός που εκμεταλλεύτηκε το γεγονός να προηγηθεί με 0-7 στο πρώτο δίλεπτο. Κάπου εκεί όμως ο Παναθηναϊκός πήρε μπροστά και με “όπλο” του τα τρίποντα και τον Τζέιμς Φελντέιν, ο οποίος ήδη μετρούσε 4/4 άρχισε να χτίζει μια διαφορά ασφαλείας, την οποία εκτόξευσε στο +20(34-14) στο κλείσιμο του πρώτου δεκαλέπτου.

Όπως και στην πρώτη και στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός μπήκε νωθρά και οι Ροδίτες βρήκαν την ευκαιρία να να ρίξουν τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο με το 35-26 στα μισά της περιόδου. Ωστόσο, οι “πράσινοι” σοβαρεύτηκαν στη συνέχεια, πάτησαν και πάλι “γκάζι” και έτσι το ημίχρονο τους βρήκε να είναι στο +18(49-31).

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με την ξεχωριστή στιγμή για τον Νίκο Παππά καθώς πατώντας στο παρκέ μετά από δύο μήνες απουσίας γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους του Τριφυλλιού που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Στο αγωνιστικό μέρος ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε σοβαρός και μαχητικός και δεν έδωσε άλλο... δικαίωμα στον Κολοσσό και με την διαφορά να παραμένει σταθερά πάνω από το 20 με το τριαντάλεπτο να ολοκληρώνεται με το 73-48.

Πλέον, η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, η διαφορά “άγγιξε” και το 33(91-58) και τελικά η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στα φετινά πλέι οφ ήρθε με το επιβλητικό 91-63.

Τα δεκάλεπτα: 34-14, 49-31, 73-48, 91-63
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Φελντέιν 20, Γκιστ 6, Καλάθης 10, Ουίλιαμς 10, Χάντερ 1, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 2, Φώτσης 10, Ραντούλιτσα 8, Παππάς 8, Διαμαντίδης 3, Χέινς 12.

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 14, Ντέιβις 2, Λίντεν 3, Ρέλεφορντ 9, Λούις 9, Μπιλλής, Οικονομόπουλος, Γεωργαλλής 4, Αγγελάκος 2, Άχονεν 8, Σαλούστρος 2, ΜακΓκι 10.

* Πριν το τζάμπολ του αγώνα ο Έλιοτ Ουίλιαμς παρέλαβε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της 25ης αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Basket League.



Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια