Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Πρωταθλητής μέσα στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός !

Σε ένα ιστορικό παιχνίδι τόσο για την εξέλιξή του όσο και για το γεγονός ότι το τελευταίο της καριέρας του Δημήτρη Διαμαντίδη ο Ολυμπιακ...


Σε ένα ιστορικό παιχνίδι τόσο για την εξέλιξή του όσο και για το γεγονός ότι το τελευταίο της καριέρας του Δημήτρη Διαμαντίδη ο Ολυμπιακός με νέο τρίποντο “βόμβα” του Βασίλη Σπανούλη επικράτησε με 81-82 (κ.α. 63-63, α' παρ. 71-71) στο ΟΑΚΑ και με το 3-1 πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η λέξη συγκλονιστικό είναι λίγη για να περιγράψει τον τέταρτο και τελευταίο φετινό τελικό των δύο “αιωνίων” και τελικά στο “αντίο” του Δημήτρη Διαμαντίδη ο Ολυμπιακός χάρη στον εξαιρετικό Βασίλη Σπανούλη έκανε το 3-1 και κατέκτησε και το φετινό πρωτάθλημα.

Ο αγώνας...

Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που μπήκε μουδιασμένα ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά ξεκινώντας με ένα 5-0. Οι “πράσινοι” μπήκαν στο σκορ μετά από δύο λεπτά αγώνα ενώ στο 6ο λεπτό οι “ερυθρόλευκοι” με τον Παπανικολάου να έχει μπει ορεξάτος πήγαν πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα με το 2-13. Ένα λεπτό αργότερα με την είσοδο του Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός άρχισε να “ξυπνάει” και με πέντε πόντους του αρχηγού του μείωσε σε 7-13. Αμέσως μετά με τον Γκιστ να παίρνει μπροστά και τον Ουίλιαμς να βάζει το “λιθαράκι” του η διαφορά έπεσε και στο καλάθι με το 13-15 στο 9' ωστόσο, ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 16-19.

Με διπλή προσπάθεια για τρίποντο οι “ερυθρόλευκοι” δια χειρός Χάκετ πήγαν ξανά στο +6(16-22) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου όμως στο τελευταίο του παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν σε μεγάλη μέρα και με νέο τρίποντο μείωσε σε 21-24 ενώ αμέσως μετά ο Παπαγιάννης με βολές μείωσε σε 22-24 στο 12ο λεπτό. Από το κλέψιμο του Διαμαντίδη ο Καλάθης έφερε το παιχνίδι στα ίσα 24-24 ενώ ο Παπαγιάννης με καλάθι και το 26-24 στο 14' έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά από το ξεκίνημα του αγώνα και το ΟΑΚΑ πήρε “φωτιά”. Με τον Σπανούλη να αναλαμβάνει δράση ο Ολυμπιακός πέρασε ξανά μπροστά με το 27-28 στο 16' όμως ο Φελντέιν απάντησε με τρίποντο για το 30-28 και το ντέρμπι συνεχίστηκε. Ακολούθησαν εκατέρωθεν άστοχες προσπάθειες και το δίλεπτο επιθετικό μπλακ άουτ των δύο ομάδων έλαβε τέλος με τον Φώτση να κάνει το 32-28. Ο Μάντζαρης με τρίποντο μείωσε τον πόντο(32-31), ο Φώτσης απάντησε με τον ίδιο τρόπο για το 35-31 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, τα πράγματα άλλαξαν καθώς από τη μια ο Παναθηναϊκός μπλόκαρε και από την άλλη ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά. Με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Μάντζαρη και Σπανούλη πέρασε ξανά μπροστά με το 37-39 και με τους δύο “ερυθρόλευκους” αλλά και τους Παπανικολάου και Χάντερ πήγε μετά από πάρα πολύ ώρα ξανά στο +11(39-50) στα μισά της τρίτης περιόδου. Όμως, με καλάθι του Γκιστ και έξι πόντους του Παππά ο Παναθηναϊκός “ξύπνησε” και μείωσε σε 47-50 στο 28' και το ΟΑΚΑ πήρε και πάλι “φωτιά”. Με τον διεθνή γκαρντ που το είχε πάρει προσωπικά φτάνοντας τους 9 συνεχόμενους πόντους και με το σερί του Εξάστερου στο 11-0 οι “πράσινοι” έφεραν το παιχνίδι ξανά στα ίσα με το 50-50 στο 29' όμως το τριαντάλεπτο έκλεισε με το 50-52 για τους Πειραιώτες.

Μπαίνοντας στην τελευταία και καθοριστική πια περίοδο ο Ολυμπιακός με τρίποντο του Αγραβάνη πέρασε ξανά μπροστά με το 52-55 όμως ο Καλάθης απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Ο φανταστικός σήμερα Νίκος Παππάς με φοβερό κλέψιμο και στη συνέχεια καλάθι και φάουλ και ο Φελντέιν με καλάθι έδωσαν “αέρα” στον Παναθηναϊκό με το 60-55 στο 34'. Σπανούλης και Παπανικολάου απάντησαν με ένα 5-0 για την ισοφάριση και το θρίλερ συνεχίστηκε. Μετά από ενάμιση λεπτό οι δύο ομάδες “ξεκόλλησαν”, ο Γκιστ έκανε το 62-60 αλλά ο Αγραβάνης με τρίποντο στην εκπνοή έδωσε το προβάδισμα στους “ερυθρόλευκους” με το 62-63 στο 38'. Ο Γκιστ με βολή ισοφάρισε σε 63-63, ο Διαμαντίδης έκανε βήματα και στη συνέχεια έκανε φάουλ στα 14,3'' στον Μάντζαρη, ο αρχηγός έκανε φάουλ και στον Χάντερ αλλά οι διαιτητές δεν το έδωσαν, ο Σπανούλης αστόχησε και τελικά το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Το εξτρά πεντάλεπτο ξεκίνησε με εκατέρωθεν άστοχες προσπάθειες ώσπου ο Χάκετ έκανε αντιαθλητικό στον εξαιρετικό Νίκο Παππά, ο οποίος με τις βολές και το 65-63 έδωσε το προβάδισμα στον Εξάστερο αλλά στη συνέχεια ο Γκιστ έκανε λάθος κάνοντας βήματα. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν αξιοποίησαν την επίθεση, ο Καλάθης αστόχησε κάτω από το καλάθι και ο Χάντερ με κάρφωμα ισοφάρισε σε 65-65 στο τελευταίο δίλεπτο της παράτασης. Ο Διαμαντίδης με τρίποντο έκανε το 67-65 και “ξεσήκωσε” το ΟΑΚΑ όμως ο Σπανούλης απάντησε με τον ίδιο τρόπο για το 67-68. Ο Καλάθης τους μιμήθηκε για το 70-68, ο Σπανούλης αστόχησε κάτω από το καλάθι όμως ο Γκιστ έκανε λάθος. Ο Σπανούλης αστόχησε ξανά, ακολούθησε μια ένταση ανάμεσα σε Φώτση και Χάντερ μετά το σκληρό φάουλ του δεύτερου και ο υπαρχηγός του Εξάστερου με μια βολή έκανε το 71-68. Την ίδια ώρα που ο Σπανούλης είχε συνομιλία και χειραψία με τον Θανάση Γιαννακόπουλο ο Χάκετ αστόχησε στις βολές όμως ο Μάντζαρης με “μεγάλο” τρίποντο και το 71-71 έστειλε το παιχνίδι στη δεύτερη παράταση.

Το δεύτερο επιπλέον πεντάλεπτο ξεκίνησε με καλάθι του Καλάθη και κάρφωμα του Χάντερ για τη νέα ισοφάριση ενώ ο Γκιστ με δύο συνεχόμενα καλάθια έδωσε “ανάσα” στους “πράσινους” με το 77-73. Ο Σπανούλης με βολές μείωσε σε 77-75, ο Παπαγιάννης έκανε το 79-75 αλλά μετά τη βολή του Σπανούλη, ο Αγραβάνης πήρε το ριμπάουντ και μείωσε σε 79-78. Ο Καλάθης διατήρησε το προβάδισμα του Εξάστερου με το 81-78, ο Χάκετ με μια βολή μείωσε σε 81-79 και το θρίλερ συνεχίστηκε. Ακολούθησε ένταση ανάμεσα στους Καλάθη και Αγραβάνη, τεχνική ποινή και στους δύο και ο ομογενής γκαρντ του Τριφυλλιού έφτασε τα 5 φάουλ. Ο Χαραλαμπόπουλος έκανε λάθος στην επαναφορά όμως ο Γκιστ έκοψε τον Χάκετ, ο Διαμαντίδης αστόχησε σε τρίποντο και ο Μάντζαρης τον μιμήθηκε. Όμως ο Σπανούλης με νέο απίστευτο τρίποντο στην εκπνοή έκανε το 81-82 και ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει το πρωτάθλημα μέσα στο ΟΑΚΑ !

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 35-31, 50-52, 81-82 (κ.α. 63-63, α' παρα. 71-71)

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης):
Διαμαντίδης 15, Φώτσης 6, Καλάθης 12, Παππάς 16, Φελντέιν 5, Γκιστ 15, Ουίλιαμς 1, Παπαγιάννης 7, Χαραλαμπόπουλος 4, Χέινς.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 25, Λοτζέσκι, Παπαπέτρου 3, Αγραβάνης 8, Χάντερ 14, Μιλουτίνοφ 2, Μάντζαρης 13, Παπανικολάου 13, Χάκετ 4.

Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα




Δεν υπάρχουν σχόλια