Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Πασκουάλ: «Έχουμε πρόγραμμα για τους νεαρούς παίκτες της ομάδας»

Ο Παναθηναϊκός Superfoods συνέχισε με νέο “περίπατο” στη Basket League και ο Τσάβι Πασκουάλ που βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμε...


Ο Παναθηναϊκός Superfoods συνέχισε με νέο “περίπατο” στη Basket League και ο Τσάβι Πασκουάλ που βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς παίκτες της ομάδας τόνισε πως έχει ιδέα και πρόγραμμα για εκείνους.

Οι “πράσινοι” πραγματοποίησαν νέα πολύ καλή εμφάνιση και “καθάρισαν” δια περιπάτου και την Κύμη για την 4η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος και ο Ισπανός κόουτς είχε κάθε λόγο να δηλώνει ικανοποιημένος από τους παίκτες του. Μάλιστα, αποκάλυψε έχει στο μυαλό του πρόγραμμα για τους νεαρούς αθλητές του Εξάστερου.

Μιλώντας λοιπόν, στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, ανέφερε αρχικά: «Είμαστε ικανοποιημένοι με το σημερινό(31/10) μας παιχνίδι. Αυτά που είπε ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν σωστά. Ήμασταν σοβαροί και θέλαμε να παίξουμε με ρυθμό. Πιστεύω ότι έχουμε δείξει μία βελτίωση σε ό,τι αφορά τη συνέχεια του παιχνιδιού μας και σχετικά με το επιθετικό και το αμυντικό τρανζίσιον. Κρατάω τη σοβαρή συμπεριφορά και τις στιγμές που παίξαμε καλό παιχνίδι».

Στη συνέχεια όταν ρωτήθηκε για τους νεαρούς παίκτες της ομάδας και το πλάνο αξιοποίησής τους, αποκάλυψε: «Έχουμε μία ιδέα κι ένα πρόγραμμα για να επιχειρήσουμε να τους βοηθήσουμε. Θέλουμε να επιτυγχάνουν σιγά-σιγά μικρά στάδια βελτίωσης. Είναι πολύ σημαντικό όταν πρόκειται για νέους παίκτες να έχουν σταθερή ανοδική πορεία και να μην έχουν πισωγυρίσματα. Όταν ζητήσουμε από νέους παίκτες να μας δώσουν ένα δεκάρι όταν βρίσκονται στο οκτώ μπορεί να μας δώσουν εξάρι σε όρους απόδοσης. Όταν απογοητεύονται γιατί δεν μπορούν να πετύχουν αυτό που τους ζητάει ο προπονητής καταλήγουν να δίνουν λιγότερα από αυτά που θα μπορούσαν. Οι νέοι παίκτες έχουν το πρόγραμμά τους ξεχωριστά ο καθένας. Οι τρεις που έπαιξαν ανταποκρίθηκαν σε αυτό και στόχος είναι να βοηθούν περισσότερο».

Όσον αφορά τις εύκολες νίκες του Παναθηναϊκού Superfoods στην Basket League, επεσήμανε: «Αυτό που έχω πει είναι ότι πρέπει να είμαστε σοβαροί και στα όρια των δυνατοτήτων μας. Δεν έχω πει ότι θα κερδίζουμε εύκολα. Σέβομαι όλες τις ομάδες, όλους τους παίκτες και τους προπονητές».

Κλείνοντας, όταν ρωτήθηκε για το δύσκολο πρόγραμμα της Ευρωλίγκας και τα εύκολα παιχνίδια του πρωταθλήματος, σχολίασε: «Στην ερώτηση βρίσκεται και η απάντηση. Απαιτείται να είμαστε ανταγωνιστικοί και ταυτόχρονα να κερδίζουμε. Αυτή είναι η δουλειά που έχει να κάνει πάντα ο προπονητής. Το βασικό είναι να ζεις το παιχνίδι, να ζεις το μπάσκετ και να το μεταφέρεις στους παίκτες. Να το νιώθουν. Σήμερα(31/10) καταφέραμε να μοιράσουμε τα βάρη και δεν είδα κάποιον παίκτη που να μην έχει τη σωστή νοοτροπία στο γήπεδο. Είμαι της θεωρίας ότι τα καλά πράγματα πρέπει να μετατρέπονται σε συνήθειες. Για να γίνει κάτι συνήθεια πρέπει να το κάνεις 21 φορές συνεχώς, για την ώρα το έχουμε κάνει μόνο τρεις φορές».

Μποχωρίδης: «Πρέπει να είσαι έτοιμος όταν σου δίνεται η ευκαιρία»

Από πλευράς των παικτών του Εξάστερου, το παρών στη συνέντευξη Τύπου έδωσε ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο οποίος τόνισε: «Είχαμε μία δύσκολη εβδομάδα με δύο παιχνίδια στην Ευρωλίγκα με ταξίδι ενδιάμεσα. Ευτυχώς κάναμε καλό ξεκίνημα και πήραμε τα δύο ματς. Σήμερα(31/10) θέλαμε να μπούμε σοβαροί και να βγάλουμε ενέργεια και για τα σαράντα λεπτά του παιχνιδιού. Μπήκαμε δυνατά και δείξαμε σοβαρότητα παίρνοντας το παιχνίδι. Τώρα κοιτάμε το παιχνίδι με την Εφές».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν ζήλεψε το triple double του Νικ Καλάθη, ο διεθνής γκαρντ που εκμεταλλεύτηκε θετικά τον χρόνο συμμετοχής που του έδωσε ο Τσάβι Πασκουάλ, απάντησε: «Η ζωή του αθλητή είναι έτσι. Πρέπει να είσαι έτοιμος κάθε φορά όταν θα σου δοθεί ευκαιρία. Για ένα λεπτό ή δέκα να είσαι έτοιμος. Μπήκα και ήθελα να παίξω όσο πιο καλά μπορώ και να βοηθήσω, κάνοντας ό,τι μου λέει ο προπονητής μου για να βοηθήσω την ομάδα».


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια