Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Άντεξε την αντεπίθεση και «έκλεισε» ιδανικά ο Ολυμπιακός (pics)

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το 2016 ο Ολυμπιακός καθώς επικράτησε με 71-62 της Φενέρμπαχτσε για την 15η αγωνιστική της Ευρωλίγκας μ...


Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το 2016 ο Ολυμπιακός καθώς επικράτησε με 71-62 της Φενέρμπαχτσε για την 15η αγωνιστική της Ευρωλίγκας με την οποία ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος και πλέον οι “ερυθρόλευκοι” ισοβαθμούν στην τρίτη θέση μαζί με Παναθηναϊκό, Φενέρ και Μπασκόνια.

Αν και παραλίγο να “αυτοκτονήσουν” αφού από το +23 και τον “περίπατο” για 30 λεπτά πήγαν στο θρίλερ της τελευταίας περιόδου και το μόλις +4 τελικά οι πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι έπαιξαν χωρίς Πρίντεζη, Αγραβάνη και Χάκετ και με τραυματία τον Σπανούλη πήραν την 10η νίκη τους στη διοργάνωση και παραμένουν ψηλά στην βαθμολογία. Μεγάλοι πρωταγωνσιτές της νίκης του Ολυμπιακού οι Μπιρτς, Λοτζέσκι, Γιανγκ, Παπαπέτρου και Σπανούλης. 

Ο αγώνας...

Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός και είχε από την αρχή τα ηνία ενώ από την Φενέρ δεν ξεκίνησε καλά. Οι “ερυθρόλευκοι” ξεκίνησαν με ένα σερί 4-0 στο πρώτο τρίλεπτο ενώ στη συνέχεια χάρη στην εξαιρετική άμυνα και τον Μπιρτς που είχε μπει “ζεστός” και ένα σερί 9-0 ήταν στο 13-5 στο 8' ενώ στο κλείσιμο του πρώτου δεκαλέπτου προηγήθηκαν με νταμπλ σκορ και την μεγαλύτερη διαφορά με το 18-9.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ήρθε και το πρώτο διψήφιο προβάδισμα με το 20-9 ενώ την ίδια στιγμή που εξακολούθησε να έχει προβλήματα και να μην μπορεί να αντιδράσει ο Ολυμπιακός διατήρησε με άνεση τα ηνία. Με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Λοτζέσκι και Γκριν οι Πειραιώτες ήταν στο 26-13 στο 14' ενώ στη συνέχεια με άλλα πέντε τρίποντα από τους Γκριν, Παπαπέτρου και Μάντζαρη η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +21(40-19) 19' για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με το εντυπωσιακό 40-21.

Γυρνώντας από τα αποδυτήρια το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε καθώς από τη μια η Φενέρ εξακολούθησε να είναι σε άσχημη μέρα και από την άλλη ο Ολυμπιακός να συνεχίζει με άνεση τον “περίπατο”. Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με άλλα δύο τρίποντα από τους Παπαπέτρου και Μάντζαρη και τη διαφορά να φτάνει στο +23(46-23) και να διατηρείται στο μεγαλύτερο διάστημα του δεκαλέπτου. Χάρη στους Σλούκα και Άντιτς η Φενέρ μπόρεσε να μειώσει στους 18 με το 58-40 με το οποίο έκλεισε το τριαντάλεπτο.

Μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο η Φενέρ εμφανίζοντας σημάδια ανάκαμψης ξεκίνησε μια αντεπίθεση διαρκείας ενώ ο Ολυμπιακός είχε “πέσει” σε ενέργεια. Με ένα 6-0 οι Τούρκοι αρχικά μείωσαν σε 60-49 στο 34' ενώ στη συνέχεια με ένα σερί 10-0 από τους Ντατόμε, Βέσελι και Ντίξον έριξε τη διαφορά στους 4(65-61) στο 38' και ξαφνικά το παιχνίδι από “περίπατο” έγινε ντέρμπι. Στο επόμενο λεπτό υπήρξαν εκατέρωθεν άστοχες προσπάθειες ώσπου ο Σπανούλης έκανε το 67-61 στο 39' και οι “ερυθρόλευκοι” πήραν “ανάσα”. Ο Ντίξον με βολή μείωσε σε 67-62 όμως οι Λοτζέσκι και Σπανούλης απάντησαν και για το 71-62 με το οποίο ο Ολυμπιακός πήρε την πολύ μεγάλη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 18-9, 40-21, 58-40, 71-62

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 7, Παπαπέτρου 12, Μάντζαρης 8, Γιανγκ 6, Μπιρτς 10, Λοτζέσκι 14, Παπανικολάου 3, Γκριν 11,


Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Σλούκας 10, Άντιτς 5, Ντατόμε 10, Ούντοχ 3, Ντίξον 9, Νάναλι 2, Βέσελι 22, Μαχμούτογλου, Κάλινιτς 1, Άρνα.

Χειροκρότημα για Άντιτς, γιουχάρισμα για Σλούκα

Λίγο πριν το τζάμπολ του αγώνα η ΚΑΕ Ολυμπιακός τίμησε τους δύο πρώην “ερυθρόλευκους” της Φενέρ, τους Κώστα Σλούκα και Πέρο Άντιτς χαρίζοντας τους από μια κορνίζα, η οποία είχε τα δύο φύλλα αγώνα των τελικών της Ευρωλίγκας της Κωνσταντινούπολης και του Λονδίνου, στους οποίους είχαν σημαντική συνεισφορά στην κατάκτηση των δύο τίτλων. Εν τω μεταξύ, ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν αντιμετώπισε το ίδιο και τους δύο πρώην παίκτες της ομάδας καθώς τον Σκοπιανό σέντερ υποδέχθηκε με χειροκροτήματα και τον Έλληνα γκαρντ με γιουχαρίσματα.





Δεν υπάρχουν σχόλια