Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Σφαιρόπουλος: «Δεν θα ψάξω δικαιολογίες...»

Ο Ολυμπιακός προδόθηκε από τα λάθη του αλλά και από τις ουκ ολίγες απουσίες σημαντικών παικτών του και ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό S...


Ο Ολυμπιακός προδόθηκε από τα λάθη του αλλά και από τις ουκ ολίγες απουσίες σημαντικών παικτών του και ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό Superfoods όμως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως δεν θα ψάξει για δικαιολογίες και πως η ομάδα του δεν πήγε στο ΟΑΚΑ για να κρατήσει την διαφορά του αγώνα στον πρώτο γύρο.

Στο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής της Basket League ο Ολυμπιακός έπαιξε “λαβωμένος” και αυτός ήταν ένας από τους λόγους της ήττας του από τον καλύτερο σήμερα (30/1) Παναθηναϊκό Superfoods και ο κόουτς των “ερυθρολεύκων” εξήγησε τι δεν πήγε καλά και προτίμησε να μην... χρεώσει την ήττα στις σημαντικές απουσίες.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου στο ΟΑΚΑ μετά ο νέο ντέρμπι των δύο “αιωνίων” τόνισε αρχικά : «Ήταν ένα παιχνίδι που ξεκινήσαμε πολύ καλά, με καλή συγκέντρωση. Παίξαμε πολύ καλά και στις δύο μεριές του γηπέδου στην πρώτη περίοδο. Είχαμε μόνο 12 πόντους παθητικό. Πήγαμε το παιχνίδι έτσι όπως το θέλαμε και είχαμε μόνο ένα λάθος. Αυτό άλλαξε στη δεύτερη περίοδο, ασφαλώς και ο Παναθηναϊκός θα αντιδρούσε, πήρε μια διαφορά εννιά πόντων στη δεύτερη περίοδο, αλλά εμείς τη ρίξαμε. Στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου παλέψαμε και πάλι, περάσαμε μπροστά και πιστεύω ήταν ένα ντέρμπι μέχρι την τρίτη περίοδο.
Στις αρχές της τέταρτης περιόδου κρίθηκε το παιχνίδι κυρίως από τα λάθη τα δικά μας. Είχαμε 14 λάθη εκτός έδρας, απέναντι σε μια ομάδα που εκμεταλλεύεται το λάθος του αντιπάλου στην άλλη πλευρά του γηπέδου και σκόραρε 17 πόντους από τα λάθη τα δικά μας. Επίσης σκόραρε από επιθετικά ριμπάουντ άλλους 16 πόντους, δηλαδή οι 33 πόντοι είναι από λάθη και επιθετικά ριμπάουντ. Είναι δύσκολο να αντέξεις σε εκτός έδρας παιχνίδι. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, κοιτάμε τώρα το επόμενο παιχνίδι. Aσφαλώς όταν δεν πας καλά στην επίθεση, κάπου αδυνατίζει και η άμυνα. Έτσι όπως εξελίχθηκε στο τέλος η δεύτερη περίοδος, που κάναμε ένα 6-0 αν δεν κάνω λάθος, ήταν θετικό για την εξέλιξη του ματς ότι μείναμε και στο τρίτο δεκάλεπτο μέσα στο παιχνίδι, αλλά στο τέταρτο ήρθε ένα ξέσπασμα του Παναθηναϊκού και πήρε το παιχνίδι».
Στη συνέχεια όταν ρωτήθηκε για το τι συνέβη με τον Σπανούλη και αποχώρησε από το παιχνίδι στη δεύτερη περίοδο αλλά και την κατάσταση όλων των τραυματιών της ομάδας του, είπε: «Ο Βασίλης(Σπανούλης) είχε ένα τράβηγμα στον προσαγωγό, δεν ξέρω πως είναι, αύριο(31/1) θα δούμε. Θα ξέρουμε περισσότερα αύριο που θα ηρεμήσει το πόδι του, οι υπόλοιποι παίκτες θα δούμε μέρα με τη μέρα».

Τέλος, σχετικά με το ο Ολυμπιακός πήγε στο ΟΑΚΑ με σκοπό να κρατήσει το +25 του αγώνα στο ΣΕΦ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, εξήγησε: «Θέλω να πω δύο πράγματα, εδώ δεν ήρθαμε για να κρατήσουμε τη διαφορά. Και θέλουμε να παίζουμε τα παιχνίδια με όσους είναι υγιείς, δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Φυσικά και οι παίκτες μας θέλουμε να είναι υγιείς, αυτό είναι το πιο σημαντικό, αλλά έστω και με απουσίες, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Ο Ολυμπιακός έχει υλικό που μπορεί να παίξει σε οποιοδήποτε γήπεδο, όχι μόνο στο ΟΑΚΑ. Δεν θα ψάξω ποτέ για δικαιολογίες πίσω από τραυματισμούς και απουσίες παικτών».


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια