Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

«Μαγικός» Παναθηναϊκός με πλεονέκτημα και... φάιναλ φορ ! (pics)

Ο φανταστικός Παναθηναϊκός Superfoods έδειξε ξανά το μεγαλείο του και με την βοήθεια του κόσμου του που “έριξε” το ΟΑΚΑ κατατρόπωσε και...


Ο φανταστικός Παναθηναϊκός Superfoods έδειξε ξανά το μεγαλείο του και με την βοήθεια του κόσμου του που “έριξε” το ΟΑΚΑ κατατρόπωσε και την σπουδαία ΤΣΣΚΑ Μόσχας και επικρατώντας με 85-80 (κ.α. 73-73) στην παράταση είναι πλέον τέταρτος και “αγκαλιά” με το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ και έχει κάθε λόγο να κάνει σχέδια για το φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης !

Την ίδια ώρα που η Ρεάλ του έκανε “δώρο” τη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε στη Μαδρίτη ο εντυπωσιακός και θυμίζοντας τον παλιό καλό εαυτό του ο Παναθηναϊκός Superfoods παίρνοντας μεγάλη βοήθεια από το κατάμεστο ΟΑΚΑ μετά την Ρεάλ και την Μπασκόνια ξεπέρασε και το δύσκολο εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που χρειάστηκε την παράταση για να ολοκληρωθεί. Πλέον ο Εξάστερος είναι τέταρτος και “αγκαλιά” με το πλεονέκτημα της έδρας. Με νίκη την επόμενη Πέμπτη(6/4) με την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ ή με ήττα αλλά νίκη της Μπασκόνια επί της Ζαλγκίρις “κλειδώνει” το πλεονέκτημα και βάζει “πλώρη” για το φάιναλ φορ !

Μεγάλοι πρωταγωνιστές των “πράσινων” ο “φαρμακερός” Κέι Σι Ρίβερς και οι Τζέιμς, Καλάθης, Σίνγκλετον και Παππάς.

Ο αγώνας...

Ντέρμπι από το ξεκίνημά του ήταν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Superfoods να είναι μπροστά με το 7-5 στο πρώτο τρίλεπτο ενώ δύο λεπτά αργότερα η ΤΣΣΚΑ ήταν στο 9-11. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο καθώς κάθε φορά που η μια από τις δύο πήγαινε στο +2 η άλλη απαντούσε άμεσα. Ο Παππάς με δύσκολο τρίποντο έκανε το 16-15 στο 8', ο Τεόντοσιτς έκανε το 16-17 όμως με ένα 4-0 από τους Μπουρούση και Τζέιμς ο Εξάστερος προηγήθηκε με 20-17 στο κλείσιμο του πρώτου δεκαλέπτου.

Ξεκινώντας την δεύτερη περίοδο με τρίποντο του Τζέιμς ο Παναθηναϊκός Superfoods ξέφυγε λίγο με το 23-17 και παρόλο που η ΤΣΣΚΑ μείωσε δύο φορές στον πόντο οι “πράσινοι” διατήρησαν το προβάδισμα και με τρίποντο του Τζέιμς ήταν στο 28-24 στο 13'. Στη συνέχεια, με ένα 5-0 από τους Χίγκινς και Βορόντσεβιτς οι Ρώσοι πέρασαν ξανά μπροστά μετά από αρκετή ώρα με το 28-29 στα μισά της περιόδου όμως με με ένα 5-0 από τους Ρίβερς και Τζέιμς ο Εξάστερος πήρε πάλι τα ηνία με το 33-29 στο 16'. Λίγο αργότερα δύο λάθη των “πράσινων” επέτρεψαν στους Ρώσους να ισοφαρίσουν σε 33-33 αλλά ο Ρίβερς με τρίποντο έκανε το 36-33 και αμέσως μετά με καλάθι το 38-35. Ακολούθησε νέα ισοφάριση από την ΤΣΣΚΑ αλλά ο εκπληκτικός και σήμερα Μάικ Τζέιμς έκανε το 40-38. Και άλλη ισοφάριση από τους Ρώσους όμως ο ασταμάτητος Κέι Σι Ρίβερς και ο Καλάθης με ένα 5-0 έκαναν το 45-40 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο που ήταν πολύ μεγάλο ντέρμπι.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε καθώς το ντέρμπι συνεχίστηκε και οι δύο ομάδες παρέμειναν σε απόσταση “αναπνοής”. Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου με ένα 4-0 η ΤΣΣΚΑ μείωσε στον πόντο(45-44) όμως οι Νίκολς και Σίνγκλετον διατήρησαν το προβάδισμα του Παναθηναϊκού Superfoods με το 50-47 στο 24' ενώ δύο λεπτά αργότερα οι Καλάθης και Σίνγκλετον ανέβασαν πάλι τη διαφορά στο +5(53-48). Οι Ρώσοι δεν πτοήθηκαν ούτε αυτή τη φορά και με τους Όγκουστιν, Φριντζόν και Ντε Κολό έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με το 55-55 στο 29' όμως με βολές του Παππά ο Εξάστερος διατήρησε τα ηνία και το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 58-55.

Μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο με τρίποντο του Γκάμπριελ ο Παναθηναϊκός Superfoods πήγε πάλι στο +4(61-57) όμως με ένα 4-0 από τον Όγκουστιν η ΤΣΣΚΑ ισοφάρισε σε 61-61 στο 33' και το “θρίλερ” συνεχίστηκε. Ο Μπουρούσης έκανε το 63-61 όμως στη συνέχεια τα πράγματα άλλαξαν καθώς οι Ρώσοι κάνοντας την ύστατη αντεπίθεσή τους πέρασαν ξανά μπροστά πρώτη φορά μετά το 15' του αγώνα και με ένα σερί 6-0 πήγαν στο 63-67 στο 35'. Ένα λεπτό αργότερα Σίνγκλετον και Ρίβερς μείωσαν στον πόντο(67-68) ενώ στη συνέχεια ο Παππάς έκανε το 69-70 και παράλληλα κάλεσε τους φιλάθλους του Εξάστερου να “φορτώσουν” και ο Τζέιμς με καλάθι έδωσε ξανά το προβάδισμα στους “πράσινους” και με το 71-70 στο 38' έβαλε “φωτιά” στο ΟΑΚΑ. Αμέσως μετά, ο Παππάς έκλεψε την μπάλα όμως οι συμπαίκτες του δεν αξιοποίησαν το “δώρο” του, στη συνέχεια οι Βορόντσεβιτς και Τζέιμς αστόχησαν σε καλάθι και τρίποντο αντίστοιχα όμως ο Τεόντοσιτς δεν τους μιμήθηκε και με τρίποντο και με το 71-73 στα 37'' έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ΤΣΣΚΑ. Ακολούθησε φάουλ των Ρώσων στον Καλάθη και εκείνος όχι μόνο ήταν εύστοχος στις βολές και έκανε το 73-73 αλλά αμέσως μετά με την άμυνά του “έπνιξε” τον Ντε Κολό, ο Γάλλος έκανε λάθος και η μπάλα πέρασε πάλι στον Εξάστερο στα 20''. Στην επαναφορά στην πάσα του Μπουρούση στον Τζέιμς έγινε λάθος, η κατοχή στην ΤΣΣΚΑ και ο Παππάς έκανε φάουλ στον Τεόντοσιτς. Ο Γκιστ έκλεψε την μπάλα αλλά αστόχησε και το συγκλονιστικό παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στον ίδιο ρυθμό πήγε και το εξτρά πεντάλεπτο με τον Παναθηναϊκό Superfoods να μπαίνει με το 75-73 δια χειρός Καλάθη. Ακολούθησαν δυνατές “μάχες” κάτω από το καλάθι και ο Χίγκινς με βολές πέτυχε τη νέα ισοφάριση(75-75). Το “θρίλερ” δεν είχε τελειωμό με το σκορ να είναι στο 79-78 στο 43' όμως με τρίποντο του φανταστικού Κέι Σι Ρίβερς και το 82-78 ο Εξάστερος πήρε “ανάσα” νίκης και το ΟΑΚΑ πήρε ξανά “φωτιά”. Ο Τεόντοσιτς αστόχησε σε τρίποντο, ο Τζέιμς με βολή έκανε το 83-78, οι Ρώσοι αστόχησαν εις διπλούν και ο Γκιστ έκανε το 85-78. Ο Όγκουστιν έγραψε τον επίλογο με το 85-80 και ο Παναθηναϊκός Superfoods πήρε τη νέα τεράστια νίκη και χάρη και στη νίκη “δώρο” της Ρεάλ είναι πλέον τέταρτος και “αγκαλιά” με το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 45-40, 58-55, 85-80 (κ.α. 73-73)

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Καλάθης 12, Παππάς 8, Ρίβερς 17, Γκιστ 6, Μπουρούσης 6, Σίνγκλετον 13, Τζέιμς 13, Φελντέιν 2, Γκάμπριελ 3, Νίκολς 5.


ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 15, Χάινς 5, Τεόντοσιτς 15, Κριάπα 2, Τζάκσον 3, Χίγκινς 8, Κουρμπάνοφ, Φριντζόν 4, Βορόντσεβιτς 14, Όγκουστιν 14, Φρίλαντ, Αντόνοφ.








Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια