Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

«Τέλειωσε» τον Κολοσσό και προκρίθηκε το Ρέθυμνο (pic)

Την πρόκριση στη δεύτερη φάση των πλέι οφ της Basket League πανηγυρίζει το Ρέθυμνο καθώς επικράτησε με 69-55 του Κολοσσού στην Κρήτη...


Την πρόκριση στη δεύτερη φάση των πλέι οφ της Basket League πανηγυρίζει το Ρέθυμνο καθώς επικράτησε με 69-55 του Κολοσσού στην Κρήτη κάνοντας το 2-1 στη σειρά και πλέον βάζει “πλώρη” για την ΑΕΚ.

Οι Κρητικοί εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα της έδρας και στο τρίτο παιχνίδι των δύο ομάδων και δεύτερο στο “Μελίνα Μερκούρη” και να “καθαρίσουν” την πρόκριση και τα κατάφεραν χάρη στο πολύ καλό τους ξεκίνημα και την εξαιρετική εμφάνιση των Γιαννόπουλου και Λέμον αλλά και την σημαντική βοήθεια από τους Άρνολντ και Τάλτον. Από την άλλη, ο Κολοσσός αν και το πάλεψε δεν μπόρεσε να πετύχει την ανατροπή και η φετινή σεζόν τελειώνει εδώ για τους Ροδίτες.

Ο αγώνας...

Το Ρέθυμνο έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του μπαίνοντας δυνατά με ένα σερί 8-0 ενώ εκμεταλλευόμενο το κακό ξεκίνημα του Κολοσσού που δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό οι Κρητικοί πήγαν νωρίς νωρίς σε διψήφιο προβάδισμα με το 22-9 με το οποίο έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο.

Στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι εξακολούθησαν να έχουν τα ηνία όμως ο Κολοσσός ανέβασε “στροφές” και κατάφερε να μαζέψει αρκετά τη διαφορά μειώνοντας στους 5 με το 37-32 του ημιχρόνου.

Η αντεπίθεση των Ροδιτών συνεχίστηκε και με την επιστροφή από τα αποδυτήρια και “ροκανίζοντας” σιγά σιγά τη διαφορά έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με το 45-45. Όμως, δεν μπόρεσαν να περάσουν και μπροστά καθώς το Ρέθυμνο χάρη στον ασταμάτητο Λέμον διατήρησε το προβάδισμα και το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το 52-47.

Με τον Βασιλόπουλο να πραγματοποιεί νέα εξαιρετική εμφάνιση ο Κολοσσός προσπάθησε να πλησιάσει και άλλο και να γυρίσει το παιχνίδι μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο όμως δεν τα κατάφερε. Οι Κρητικοί διατήρησαν την κυριαρχία τους και με τρίποντο του Φιτζπάτρικ και το 59-49 στο 33' “καθάρισαν” το παιχνίδι. Οι Ροδίτες δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και ουσιαστικά στα τελευταία λεπτά παραδόθηκαν με αποτέλεσμα οι Κρητικοί να φτάσουν και στο +14 με το τελικό 69-55 με το οποίο πανηγύρισαν την πρόκριση στη δεύτερη φάση των πλέι οφ, εκεί όπου θα παίξουν με την ΑΕΚ.

Τα δεκάλεπτα: 22-9, 37-32, 52-47, 69-55

Ρέθυμνο (Βετούλας): Γιαννόπουλος 20, Λέμον 20, Θεοδωρίδης, Παναρετάκης, Τάλτον 10, Σάφτενααρ, Φιτζπάτρικ 3, Κώττας, Χριστοδούλου, Άρνολντ 14, Καμπερίδης.

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Λιάπης, Ρέντικ 10, Ρέλεφορντ 4, Αγγελάκος, Χολ 2, Γουότσον 9, Αχόνεν 10, Σαλούστρος 5, Γεωργαλλής, Τσούκου, Βασιλόπουλος 15, Παπαδάκης.

Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα



Δεν υπάρχουν σχόλια