Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Και... ξαφνικά «τρέχει» για την πρόκριση (pics)

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε ούτε στον δεύτερο προημιτελικό να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αναντολού Εφές, μετά το ΣΕΦ ηττήθηκε και στην Κω...


Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε ούτε στον δεύτερο προημιτελικό να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αναντολού Εφές, μετά το ΣΕΦ ηττήθηκε και στην Κωνσταντινούπολη με 64-60 και πλέον με τη σειρά να είναι στο 2-1 για τους Τούρκους οι πρωταθλητές Ελλάδας θέλουν νίκη και μόνο νίκη στο παιχνίδι της Παρασκευής(29/4) για να μείνουν “ζωντανοί” και να επιστρέψουν στο ΣΕΦ για την πρόκριση.

Μετά το “μπαμ” στο ΣΕΦ η Εφές ήταν καλύτερη και στο πρώτο παιχνίδι της σειράς στο “σπίτι” της και με “όπλο” της την άμυνα και μεγάλο πρωταγωνιστή τον πρώην “ερυθρόλευκο” Μπράιαντ Ντάνστον έκανε το 2-1 και πλέον απέχει μια νίκη από την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν αυτός που έπρεπε και στον τρίτο προημιτελικό, δεν ξεκίνησε καλά, στο τρίτο δεκάλεπτο τα πράγματα χειροτέρεψαν καθώς επέτρεψε στους Τούρκους να φτάσουν στο +17 και το... πλήρωσε. Παρόλο που στην τελευταία περίοδο πλησίασε στον πόντο δεν κατάφερε να πετύχει την ανατροπή και πλέον είναι με την πλάτη στον τοίχο και η πρόκριση στο φάιναλ φορ κινδυνεύει.

Ο αγώνας...

Ντέρμπι ήταν στο ξεκίνημά του το παιχνίδι καθώς η πρώτη περίοδος ήταν μοιρασμένη στα δύο. Αρχικά η Εφές μπήκε καλύτερα και προηγήθηκε με 6-1 στο πρώτο τρίλεπτο όμως ο Ολυμπιακός δεν άργησε να πάρει μπροστά και με δύο τρίποντα από τους Μάντζαρη και Παπανικολάου ισοφάρισε σε 9-9 στο 6' ενώ δύο λεπτά αργότερα με ένα 4-0 από τους Σπανούλη και Πρίντεζη προηγήθηκε πρώτη φορά με το 11-13. Στη συνέχεια ο Ερτέλ με τρίποντο έδωσε πάλι το προβάδισμα στους Τούρκους όμως με τους δύο Έλληνες παίκτες του ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο κλείσιμο του πρώτου δεκαλέπτου με το 14-17.

Αμφίρροπη και μοιρασμένη ήταν και η δεύτερη περίοδος καθώς αρχικά ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα ενώ η συνέχεια ανήκε στην Εφές. Με τον Γκριν να παίρνει και εκείνος μπροστά οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν στο +6(17-23) στο 14' όμως οι Τούρκοι αντέδρασαν άμεσα και προσπέρασαν ξανά με το 27-25 στο 17'. Μάλιστα, δεν έμειναν εκεί και με ένα σερί 6-0 από τους Ερτέλ, Μπράουν και Ντάνστον πήγαν εκείνοι στο +6 με το 33-27 με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Γυρνώντας από τα αποδυτήρια, το σκηνικό του αγώνα άλλαξε καθώς από ντέρμπι εξελίχθηκε σε εύκολη υπόθεση για την Εφές. Μπαίνοντας στην τρίτη περίοδο με ένα σερί 8-0 οι Τούρκοι πήγαν πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα με το 41-27 στο 24' ενώ εκμεταλλευόμενοι το μπλακ άουτ του Ολυμπιακού έφτασαν και στο +17(51-34) στο 27'. Στο τρίλεπτο που απέμενε οι “ερυθρόλευκοι” δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 51-37 για τους γηπεδούχους.

Μπαίνοντας στην τελευταία και καθοριστική πλέον περίοδο ο Ολυμπιακός “ξύπνησε” και με ένα σερί 9-0 από τους Παπαπέτρου και Πρίντεζη μάζεψε τη διαφορά μειώνοντας στους 4 με το 53-49 στο 37'. Ντάνστον και Γκρέιντζερ απάντησαν άμεσα για το 57-49 όμως με ένα 5-0 από τους Μπιρτς και Σπανούλη η διαφορά έπεσε και στους 3(57-54). Ο Ολυμπιακός συνέχισε να το παλεύει και με δύο τρίποντα του Σπανούλη πλησίασε και στον πόντο με το 61-60 στα 18'' πριν τη λήξη. Ο χρόνος όμως δεν ήταν με το μέρος του και με βολές από τους Ερτέλ και Χάνεϊκατ και το τελικό 64-60 η Εφές πανηγύρισε την μεγάλη νίκη και πλέον κάνοντας το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών έχει προβάδισμα για την πρόκριση στο φάιναλ φορ.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 33-27, 51-37, 64-60

Αναντολού Εφές (Περάσοβιτς): Τόμας, Χάνεϊκατ 6, Οσμάν 4, Μπράουν 12, Μπαλμπάι, Πολ, Ερτέλ 13, Γκρέιντζερ 11, Ντάνστον 16, Κιρκ 2.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 15, Πρίντεζης 8, Παπαπέτρου 5, Γκριν 8, Γιανγκ 3, Ουότερς, Μάντζαρης 8, Παπανικολάου 7, Μπιρτς 6, Μιλουτίνοφ, Αγραβάνης.





Δεν υπάρχουν σχόλια