Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Εμείνε «ζωντανός» και η... πρόκριση στο ΣΕΦ για τον Ολυμπιακό ! (pics)

Χάρη στην ολική επαναφορά στο δεύτερο ημίχρονο και την “βροχή” τριπόντων στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός γύρισε από το παιχνίδι από...


Χάρη στην ολική επαναφορά στο δεύτερο ημίχρονο και την “βροχή” τριπόντων στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός γύρισε από το παιχνίδι από το -13 και επικρατώντας με 74-62 της Αναντολού Εφές στην Τουρκία ισοφάρισε τη σειρά των προημιτελικών και πλέον η πρόκριση για το φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης θα κριθεί στον πέμπτο αγώνα την Τρίτη(2/5) στο ΣΕΦ.

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν ξεκίνησαν καλά τον κρίσιμο τέταρτο προημιτελικό και βρέθηκαν στο -13 όμως στο δεύτερο ημίχρονο χάρη στην ευστοχία τους στα τρίποντα και την εξαιρετική εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη και την πολύ σημαντική παρουσία των Πρίντεζη, Γκριν, Μπιρτς και Γιανγκ γύρισαν το παιχνίδι και πήραν την μεγάλη νίκη. Πλέον, με τη σειρά να είναι στο 2-2 η πρόκριση θα κριθεί στον αγώνα της Τρίτης στο ΣΕΦ.

Ο αγώνας...

Αρχικά οι δύο ομάδες μπήκαν με τις ίδιες διαθέσεις και στο πρώτο τρίλεπτο ήταν στο ισόπαλο 6-6 όμως από κει και μετά ο Ολυμπιακός σίγησε και έχοντας πρόβλημα στην άμυνα έδωσε την ευκαιρία στην Εφές να τρέξει ένα σερί 12-0 και να πάει νωρίς νωρίς σε διψήφιο προβάδισμα με το 18-6 στο 5'. Στη συνέχεια, οι “ερυθρόλευκοι” ανέκαμψαν και με ένα σερί 8-0 από τους Πρίντεζη, Μπιρτς και Παπαπέτρου μείωσαν στους 4(18-14) στο 8' όμως αμέσως μετά έμειναν δύο λεπτά χωρίς σκορ και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 21-14.

Ο Ολυμπιακός εξακολούθησε να έχει προβλήματα στην άμυνα και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, την ίδια στιγμή που η Εφές μπήκε με ένα σερί 6-0 και ξέφυγε πάλι και μάλιστα με την μεγαλύτερη διαφορά το +13(27-14) στο 12'. Όμως, στη συνέχεια, άρχισε να παίρνει μπροστά και με ένα σερί 6-0 από τους Παπανικολάου, Γκριν και Γιανγκ αρχικά μείωσε στους 6(29-23) στα μισά της περιόδου ενώ με τους τρεις “ερυθρόλευκους” αλλά και το τρίποντο του Σπανούλη ο Ολυμπιακός γύρισε το παιχνίδι και πλησίασε και στον πόντο(36-35) στο 19'. Ωστόσο, η Εφές με τις βολές του Οσμάν διατήρησε το προβάδισμα και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 38-35.

Η αντεπίθεση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και με την επιστροφή από τα αποδυτήρια και με καλάθι του Μπιρτς και τρίποντο του Μάντζαρη πέρασε πρώτη φορά μπροστά με το 38-40 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Μάλιστα, με άλλα τρία τρίποντα από τους Σπανούλη, Παπανικολάου και Πρίντεζη ήταν στο 45-49 στο 24'. Αμέσως μετά , η Εφές μείωσε στον πόντο(48-49), ακολούθησε νέο τρίποντο από τον Σπανούλη για το 48-52 στα μισά της περιόδου αλλά δύο λεπτά αργότερα με ένα 4-0 από τον Ερτέλ οι Τούρκοι ισοφάρισαν σε 52-52 και το ντέρμπι συνεχίστηκε με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει με το 54-55.

Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν πιο δυνατά στην τελευταία περίοδο και με ένα σερί 6-0 από τους Παπαπέτρου και Ουότερς άρχισαν να ξεφεύγουν με το 54-61. Από την άλλη, η Εφές αν και προσπαθούσε δεν μπορούσε να αντιδράσει με αποτέλεσμα με ένα σερί 7-0 από τους Μπιρτς και Σπανούλη ο Ολυμπιακός να πάει πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα με το 57-68 στο 36' και εκεί να “καθαρίσει” το παιχνίδι. Οι Τούρκοι είχαν πάθει “σοκ” και δεν μπορούσαν να γυρίσουν το παιχνίδι ενώ οι Γκριν και Πρίντεζης ανέβασαν τη διαφορά και στο +14 με το 58-72 στο 38'. Στο δίλεπτο που απέμενε η Εφές δεν ήταν ικανή για την μεγάλη ανατροπή και τελικά με την νίκη με 74-62 ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τη σειρά και πλέον θα πάει για τη νίκη στο πέμπτο παιχνίδι στο ΣΕΦ για να πανηγυρίσει την πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 38-35, 54-55, 62-74

Αναντολού Εφές (Περάσοβιτς): Ντάνστον 7, Μπαλμπάι 3, Μπράουν 9, Οσμάν 8, Τόμας 2, Κιρκ 2, Πολ 4, Χάνεικατ 4, Γκρέιντζερ 17, Ερτέλ 6.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πρίντεζης 11, Σπανούλης 18, Παπανικολάου 8, Παπαπέτρου 6, Γιανγκ 4, Γκριν 10, Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ, Ουότερς 3, Μάντζαρης 3, Μπιρτς 9.






Δεν υπάρχουν σχόλια