Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Πέρασε και από την Βαλένθια χωρίς Σπανούλη (pics)

Αν και τελικά δεν έγινε η πολυαναμενόμενη αγωνιστική επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη ο Ολυμπιακός πήρε την όγδοη νίκη του στην Ευρωλίγκ...


Αν και τελικά δεν έγινε η πολυαναμενόμενη αγωνιστική επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη ο Ολυμπιακός πήρε την όγδοη νίκη του στην Ευρωλίγκα επικρατώντας εύκολα της Βαλένθια με 72-64 για την 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας. Μεγάλοι πρωταγωνιστές ο Παπανικολάου και ο Πρίντεζης που πέτυχε και νταμπλ νταμπλ.

Η εξαιρετική πορεία των “ερυθρολεύκων” στη φετινή Ευρωλίγκα συνεχίζεται καθώς παρόλο που τελικά ο Βασίλης Σπανούλης δεν αγωνίστηκε επειδή αισθάνθηκε ενοχλήσεις λίγο πριν το τζάμπολ ο Ολυμπιακός έχοντας τα ηνία και στα 40 λεπτά του αγώνα με την Βαλένθια και με πρωταγωνιστές τους Παπανικολάου, Πρίντεζη και Στρέλνιεκς πήρε εύκολα το τέταρτο “διπλό”. Πλέον, έχοντας 8 νίκες και 2 ήττες η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο αγώνας...

Σε αντίθεση με την Βαλένθια που αρχικά δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά με ένα 4-0 ενώ με ένα σερί 7-0 ήταν ήδη στο +9(2-11) στο πρώτο τρίλεπτο. Τρία λεπτά αργότερα, οι Ισπανοί πήραν μπροστά και με ένα σερί 7-0 από τους Γκριν, Βαν Ρόσομ και Πλάις μείωσαν στο καλάθι με το 11-13. Ακολούθησε ένα δίλεπτο με εκατέρωθεν άστοχες προσπάθειες ώσπου με ένα σερί 4-0 από τους Μιλουτίνοφ και Τολιόπουλος αλλά και χάρη στην καλή του άμυνα ο Ολυμπιακός ξέφυγε πάλι λίγο με το 11-17. Μάλιστα, με τρίποντο του Τολιόπουλου, ο οποίος και σε αυτό το παιχνίδι αξιοποίησε θετικά τον χρόνο συμμετοχής που του έδωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, οι “ερυθρόλευκοι” πήγαν ξανά στο +7 με το 13-20 του πρώτου δεκαλέπτου.

Η Βαλένθια δεν πτοήθηκε και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Βίβες και Μαρτίνεθ πλησίασε και στον πόντο με το 19-20 όμως χάρη στο 5-0 από τους Στρέλνιεκς και ΜακΛιν και το 19-25 ο Ολυμπιακός διατήρησε τα ηνία. Στη συνέχεια, οι δύο ομάδες είχαν άλλο ένα επιθετικό μπλακ άουτ καθώς έμειναν δύο λεπτά χωρίς σκορ ώσπου με νέο σερί αυτή τη φορά 7-0 από τους Παπανικολάου και Γουίλτζερ και συνολικό 12-0 οι “ερυθρόλευκοι” πήγαν πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά με το 19-32 στο 16'. Μετά από πεντέμισι λεπτά χωρίς σκορ η Βαλένθια “ξεκόλλησε” χάρη στα δύο συνεχόμενα τρίποντα του Γκριν και μείωσε σε 25-32. Ο ορεξάτος στη δεύτερη περίοδο Κώστας Παπανικολάου με νέο τρίποντο απάντησε άμεσα στέλνοντας πάλι τον Ολυμπιακό στο +10(25-35) και ενώ το δεκάλεπτο να εξελίχθηκε σε “μονομαχία” ανάμεσα στον Έλληνα φόργουορντ και τον πρώτη “ερυθρόλευκο” Έρικ Γκριν, ο Αμερικανός γκαρντ της Βαλένθια με 11 συνεχόμενους πόντους μάζεψε τη μισή διαφορά με το 30-35 με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Γυρνώντας από τα αποδυτήρια το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε καθώς ο Ολυμπιακός εξακολούθησε να ελέγχει το παιχνίδι και κάθε φορά που η Βαλένθια ξεκινούσε νέα αντεπίθεση και πλησίαζε οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου διατηρούσαν τα ηνία. Με τους Μιλουτίνοφ, Ρόμπερτς, Τόμπσον και Πρίντεζη κράτησε μια διαφορά 7 πόντων ενώ όταν οι Ισπανοί μείωσαν στους 3(40-43) στο 26' ο Ολυμπιακός ένα λεπτό αργότερα με τους Στρέλνιεκς, Παπαπέτρου και Παπανικολάου ξέφυγε πάλι με το 41-50. Μάλιστα, στη συνέχεια, με ένα 4-0 από τους Στρέλνιεκς και Πρίντεζη πήγε πάλι σε διψήφια διαφορά με το 43-54 για να κλείσει το τριαντάλεπτο με το 45-54.

Όσο ο Γκριν πάλευε μόνος του η Βαλένθια δεν μπορούσε να πετύχει την ανατροπή παρόλο που συνέχισε να προσπαθεί και στην τελευταία περίοδο. Με τον Παπανικολάου να συνεχίζει την πολύ καλή εμφάνισή του ο Ολυμπιακός ήταν στο +9(54-63) στο 34', ένα λεπτό αργότερα οι Ισπανοί απάντησαν με ένα σερί 4-0 από τους Σαστρέ και Πλάις και μείωσαν στους 5(58-63) όμως οι “ερυθρόλευκοι” τους έκοψαν και αυτή τη φορά την φόρα καθώς με πέντε συνεχόμενους πόντους του Στρέλνιεκς πήγαν πάλι στο +10(58-68) στο 37' και ουσιαστικά εκεί έλαβαν τέλος οι όποιες ελπίδες της Βαλένθια. Μάλιστα, τόσο οι Ισπανοί που “καιγόντουσαν” αλλά και οι Πειραιώτες δεν αξιοποίησαν το επόμενο λεπτό ενώ ο πολύ καλός και σήμερα Γιώργος Πρίντεζης έκανε το 58-70 στο 39'. Ο συγκινητικός Έρικ Γκριν δίνοντας με την εξαιρετική εμφάνισή του την “απάντησή” του στους ανθρώπους του Ολυμπιακού για την επιλογή τους να μην ανανεώσουν την συνεργασία τους μαζί τους το καλοκαίρι συνέχισε να παλεύει και με ένα 4-0 μείωσε σε 62-70 στα 24''. Τελικά, η όγδοη νίκη του Ολυμπιακού στη φετινή Ευρωλίγκα ήρθε με το 64-72.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 30-35, 45-54, 64-72

Βαλένθια (Βιντορέτα): Γκριν 26, Σαν Εμετέριο 1, Πλάις 14, Ντόρνεκαμπ 4, Βαν Ρόσομ 7, Μαρτίνεθ 3, Βίβες 3, Σαστρέ 2, Λίνασον 2, Τόμας 2.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πρίντεζης 12, Παπαπέτρου 4, ΜακΛιν 4, Παπανικολάου 13, Ρόμπερτς 7, Στρέλνιεκς 12, Μιλουτίνοφ 6, Γουίλτζερ 2, Τολιόπουλος 5, Τόμπσον 7.







Δεν υπάρχουν σχόλια