Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Αγχωτική «απόδραση» από την Ρόδο για τον Παναθηναϊκό (pic)

Ο Παναθηναϊκός Superfoods είδε τον “χάρο” με τα μάτια του στη Ρόδο όμως έστω και με δυσκολία κατάφερε να νικήσει με 72-71 τον αξιέπαι...


Ο Παναθηναϊκός Superfoods είδε τον “χάρο” με τα μάτια του στη Ρόδο όμως έστω και με δυσκολία κατάφερε να νικήσει με 72-71 τον αξιέπαινο Κολοσσό για την 10η αγωνιστική της Basket League και να διατηρήσει το αήττητο στο πρωτάθλημα.

Στο τσακ γλίτωσε την “μαύρη” Πρωτοχρονιά ο Παναθηναϊκός Superfoods καθώς όντα μακριά από τον καλό του εαυτό έδωσε την ευκαιρία στον Κολοσσό να διεκδικήσει στα ίσα το παιχνίδι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Όμως, οι “πράσινοι” είχαν με το μέρος του την τύχη σήμερα και παίρνοντας την αγχωτική νίκη στη Ρόδο παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα.

Ο αγώνας...

Νωθρό ήταν το ξεκίνημα των δύο ομάδων με τον Παναθηναϊκό Superfoods να μπαίνει στο σκορ μετά από δυόμιση λεπτά αγώνα ενώ στο πρώτο πεντάλεπτο το σκορ ήταν στο ισόπαλο 7-7. Στη συνέχεια, ο Εξάστερος άρχισε να ανεβάζει “στροφές” με αποτέλεσμα στο 8' ήταν στο 10-19. Στο δίλεπτο που απέμενε ο Κολοσσός δεν μπόρεσε να αντιδράσει και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 12-19.

Στη δεύτερη περίοδο όσο ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν πατούσε “γκάζι” και έμενα χαμηλά ο Κολοσσός συνέχισε να είναι ανταγωνιστικός με αποτέλεσμα το σκορ να είναι στο 18-23 στα μισά της περιόδου. Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα η διαφορά παρέμενε στο +5(21-26) για τους “πράσινους” όμως με ένα 4-[0 από τους Λοτζέσκι και Λεκαβίτσιους και λίγο πιο μετά με τρίποντο του Λοτζέσκι ο Παναθηναϊκός Superfoods πήγε στο πρώτο διψήφιο προβάδισμα με το 23-33 στο 18'. Οι Ροδίτες δεν πτοήθηκαν και με ένα σερί 6-0 από τους Χάρις, Ράιτ και Γκρίφιν μείωσαν στους 4 με το 29-33 με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, ο Παναθηναϊκός Superfoods εξακολούθησε να είναι χαλαρός και ο Κολοσσός που δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη γύρισε το παιχνίδι και με ένα σερί 11-0 από τους Σχίζα, Γκρίφιν και Χάρις πέρασε πρώτη φορά μπροστά με το 40-35 στο 23'. Μάλιστα δεν έμειναν εκεί και εκμεταλλευόμενοι την κακή εμφάνιση των “πράσινων” και με τους Χάρις και Γκρίφιν οι Ροδίτες έφτασαν στο +8(47-39) στα μισά της περιόδου. Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός Superfoods εμφάνισε σημάδια ανάκαμψης και με ένα σερί 8-0 από τους Βουγιούκα, Σίνγκλετον και Λοτζέσκι μείωσαν στον πόντο μες το 47-46 στο 26'. Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα με ένα σερί 6-0 από τους Σίνγκλετον και Ρίβερς οι “πράσινοι” πέρασαν πάλι μπροστά με το 50-51. Από κει και μετά, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο και το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 56-54.

Η ανάκαμψη του Παναθηναϊκού Superfoods δεν κράτησε πολύ και ο Κολοσσός συνέχισε να του βάζει δύσκολα και μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο με ένα σερί 5-0 οι Ροδίτες ξέφυγαν με το 61-54 στο 33'. Στη συνέχεια, ο Εξάστερος προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά και να ξαναπάρει τα ηνία όμως οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη διατήρησαν το προβάδισμα με το 63-57 ενώ με τρίποντο του Γεωργαλλή ήταν στο +7(66-59) στο 35'. Κάπου εκεί, οι φωνές του Τσάβι Πασκουάλ “ξύπνησαν” τους “πράσινους” οι οποίοι με ένα σερί 11-0 πέρασαν μπροστά με το 66-70 στο 38'. Με βολές του Γουέαρ ο Κολοσσός μείωσε σε 68-70 και το θρίλερ δεν είχε τελειωμό ενώ ο Γκιστ από την ίδια θέση έκανε το 68-72 στο 39'. Αμέσως μετά, ο Γκρίφιν με τρίποντο μείωσε στον πόντο(71-72), ο Καλάθης έκανε λάθος ενώ αστόχησε κιόλας όμως ο Αμερικανός των Ροδιτών στην προσπάθειά του για τρίποντο στην εκπνοή επίσης αστόχησε και έτσι με το 71-72 να είναι το τελικό σκορ ο Παναθηναϊκός Superfoods γλίτωσε την γκέλα στη Ρόδο.

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 29-33, 56-54, 71-72

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Γεωργαλλής 6, Γκρίφιν 20, Χάρις 12, Μπρέι, Σχίζας 8, Τζόουνς, Σταμάτης 2, Μπιλλής, Παπαδάκης, Ράιτ 6, Γουέαρ 13, Τσαλμπούρης 2.

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Βουγιούκας 3, Καλάθης 6, Ρίβερς 9, Γκιστ 14, Ντένμον 2, Λεκαβίτσιους 6, Αντετοκούνμπο 7, Μήτογλου, Λοτζέσκι 12, Σίνγκλετον 13.
Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα


Δεν υπάρχουν σχόλια