Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Φοβερός Προμηθέας «σκότωσε» ξανά τον ΠΑΟΚ ! (pic)

Σε “εφιάλτη” έχει εξελιχθεί ο Προμηθέας για τον ΠΑΟΚ καθώς μετά τη νίκη στην Πυλαία στη φετινή πρεμιέρα της Basket League επικράτησε κα...


Σε “εφιάλτη” έχει εξελιχθεί ο Προμηθέας για τον ΠΑΟΚ καθώς μετά τη νίκη στην Πυλαία στη φετινή πρεμιέρα της Basket League επικράτησε και στην Πάτρα με 81-68 και “σκαρφάλωσε” πάλι στην τέταρτη θέση από την οποία “πέταξε” τον ΠΑΟΚ.

Στις μεγάλες νίκες επέστρεψε ο Προμηθέας, ο οποίος στο κατάμεστο και πάλι “Δημ. Τόφαλος” έχοντας με άνεση τα ηνία από το πρώτο δίλεπτο του αγώνα και μετά “καθάρισε” εύκολα τον ΠΑΟΚ και έκανε το 2/2 με τους Θεσσαλονικείς στη φετινή σεζόν. Μάλιστα, με τη νίκη του αυτή ο Προμηθέας πλέον βρίσκεται και πάλι στην 4η θέση της βαθμολογίας, την οποία μοιράζεται με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ οι οποίοι επίσης μετρούν 8 νίκες και 6 ήττες. Για τον Δικέφαλο αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη “γκέλα” καθώς την προηγούμενη εβδομάδα ηττήθηκε και από τον Φάρο στη Λάρισα.

Ο αγώνας...

Αρχικά οι δύο ομάδες μπήκαν με την ίδια διάθεση και το σκορ ήταν στο 6-5 στο πρώτο δίλεπτο όμως από κει και μετά ο ΠΑΟΚ σίγησε και ο Προμηθέας δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και άρχισε να χτίζει μια διαφορά ασφαλείας. Με διαδοχικά σερί και τους Χολ και Μιλόσεβιτς να έχουν μπει ορεξάτοι πήγε πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά με το 25-15 στο 8ο λεπτό. Στο δίλεπτο που απέμενε οι Χαραλαμπόπουλος και Τζάκσον μείωσαν στους 5(25-20) όμως το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 26-20.

Το κακό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο και ο Προμηθέας μπαίνοντας με ένα σερί 8-0 από τους Λίποβι και Φαγιέ έστειλε τη διαφορά στο +14(34-20). Μάλιστα, όσο οι Θεσσαλονικείς έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν οι Πατρινοί έφτασαν και στο +16(41-25) στα μισά της περιόδου και μετέτρεψαν το παιχνίδι σε εύκολη υπόθεση. Στη συνέχεια, οι Τζόουνς και Μαργαρίτης προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά όμως όντας μόνοι τους ο ΠΑΟΚ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στους 11 και ο Προμηθέας που συνέχισε να έχει με άνεση τα ηνία ήταν στο +15(48-33) στο κλείσιμο του ημιχρόνου.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, ο ΠΑΟΚ εμφάνισε μικρά σημάδια ανάκαμψης και μπαίνοντας στην τρίτη περίοδο με ένα σερί 6-0 από τους Μαργαρίτη και Χρυσικόπουλο έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο με το 48-39 στο 23'. Στη συνέχεια, οι Θεσσαλονικείς δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν περισσότερο και ο Προμηθέας με τους Γκίκα, Φαγιέ, Σαλούστρο και Μιλόσεβιτς εξακολούθησε να έχει με άνεση τα ηνία και μάλιστα φτάνοντας τη διαφορά στο +18 με το 64-48 στο κλείσιμο του τρίτου δεκαλέπτου μετέτρεψε το παιχνίδι σε “περίπατο”.

Μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι μειώνοντας στους 10(67-57) στο 34' όμως οι Πατρινοί δεν του επέτρεψαν να πλησιάσει περισσότερο και απαντώντας με ένα σερί 5-0 από τους Σαλούστρο και Χολ πήγαν πάλι στο +15(72-67) στο 35' και συνέχισαν να έχουν με άνεση τα ηνία. Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να προσπαθούν για την μεγάλη ανατροπή όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στους 11(75-64) ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη. Ουσιαστικά ο Προμηθέας δεν ανησύχησε και με τους παίκτες του να παραμένουν σοβαροί και μαχητικοί ως το τέλος πανηγύρισαν τη νέα τεράστια νίκη με το 81-68.

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 48-33, 64-48, 81-68

Προμηθέας Πάτρας (Γιατράς): Γκίκας 13, Φαγιέ 12, Σαλούστρος 10, Λίποβι 11, Χολ 22, Έλις, Μιλόσεβιτς 13, Τουντζιαράκης, Δημάκος.

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 2, Κόνιαρης 6, Μαργαρίτης 17, Ζάρας, Γκος 19, Τζόουνς 10, Τζάκσον 4, Κατσίβελης 3, Κρουμπάλι, Χαραλαμπόπουλος 7.


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια