Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Απόλυτος κυρίαρχος των ντέρμπι «αιωνίων» ο Παναθηναϊκός ! (pics)

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ήταν ο μεγάλος νικητής για πέμπτο συνεχόμενο ντέρμπι “αιωνίων” για την Basket League καθώς επικράτησε με 68...


Ο Παναθηναϊκός Superfoods ήταν ο μεγάλος νικητής για πέμπτο συνεχόμενο ντέρμπι “αιωνίων” για την Basket League καθώς επικράτησε με 68-61 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ για την 14η αγωνιστική, παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα και πλέον είναι ο απόλυτος κυρίαρχος.

Με τον Κέι Σι Ρίβερς να “δαιμονίζεται” όποτε παίζει κόντρα στον Ολυμπιακό και να έχει πια “χτίσει” παράδοση εξαιρετικών εμφανίσεων με τους Πειραιώτες ο Παναθηναϊκός Superfoods αν και δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι και βρέθηκε στο -11 από το 15' και μετά βελτιώθηκε και τελικά πήρε την μεγάλη νίκη και έκανε το 3 στα 3 στα φετινά ντέρμπι "αιωνίων". Μεγάλοι πρωταγωνιστές των “πράσινων” οι Ρίβερς, Λεκαβίτσιους. Βουγιούκας, Καλάθης και Μήτογλου ενώ από τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν οι Πρίντεζης, Σπανούλης, Παπανικολάου και ΜακΛιν.
Πλέον, οι “πράσινοι” θα αφήσουν πίσω τους τη νέα μεγάλη νίκη καθώς ακολουθεί ο αγώνας με την Μπάμπεργκ στη Γερμανία ενώ οι “ερυθρόλευκοι” καλούνται να αντιδράσουν άμεσα και να βάλουν τέλος στις κακές εμφανίσεις αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Πέμπτης με την Φενέρμπαχτσε.
 
Ο αγώνας...

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι ξεκινώντας με ένα 4-0 ενώ με τους Σπανούλη, Πρίντεζη, Παπανικολάου και ΜακΛιν πήγε νωρίς νωρίς σε διψήφια διαφορά με το 3-13 στο πρώτο πεντάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός Superfoods από την άλλη μπήκε πολύ άστοχα και χωρίς συγκέντρωση με αποτέλεσμα οι “ερυθρόλευκοι” όντας πιο συγκεντρωμένοι και έχοντας την κυριαρχία στα ριμπάουντ έφτασαν και στο +11(7-18, 9-20) ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 11-20.

Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα όμως με τον Ίαν Βουγιούκα να κάνει εξαιρετική δουλειά και στην άμυνα και στην επίθεση και τον Λεκαβίτσιους να βάζει και εκείνος σημαντικό “λιθαράκι” ο Παναθηναϊκός Superfoods ανέκαμψε και σιγά σιγά “ροκάνισε” τη διαφορά μειώνοντας στους 3 με το 24-27 στο 17'. Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα δια χειρός Καλάθη οι “πράσινοι” πλησίασαν και στους δύο με το 26-28, διαφορά με την οποία ολοκληρώθηκε και το ημίχρονο(30-32).

Η αντεπίθεση του βελτιωμένου πια Παναθηναϊκού Superfoods συνεχίστηκε και με την επιστροφή από τα αποδυτήρια την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός συνέχισε την χαλάρωση ενώ πλέον είχε να αντιμετωπίσει και το σημαντικό γεγονός πως οι Μιλουτίνοφ και ΜακΛιν ήταν φορτωμένοι με 4 φάουλ. Με ένα σερί 6-0 από τους Παππά και Ρίβερς ο Εξάστερος πέρασε πρώτη φορά μπροστά με το 36-35 στο 22' όμως οι “ερυθρόλευκοι” απάντησαν με ένα σερί 6-0 από τους ΜακΛιν, Παπανικολάου και Μάντζαρη και ξαναπήραν άμεσα το προβάδισμα με το 36-41 στα μισά της περιόδου. Ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν πτοήθηκε και με δύο μιρά διαδοχικά σερί από τους Γκιστ, Ρίβερς και Μήτογλου προσπέρασε πάλι με το 45-44 στο 28'. Ένα λεπτό αργότερα, ο Παππάς έκανε το 46-48 και παρόλο που ο ΜακΛιν ισοφάρισε το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 50-48 για τους “πράσινους”.

Με τον Κέι Σι Ρίβερς να συνεχίζει την παράδοση, να είναι ο πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού Superfoods στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Εξάστερος μπήκε ακόμα καλύτερα και πιο συγκεντρωμένα στην τελευταία περίοδο και με τον Αμερικανό να δίνει “ρεσιτάλ” και τον Μήτογλου να κάνει πολύ καλή δουλειά ξέφυγε με το 61-53 στο 34'. Μάλιστα, δεν έμεινε εκεί και δύο λεπτά αργότερα με τους Σίνγκλετον και Λεκαβίτσιους ο Παναθηναϊκός Superfoods “άγγιξε” και το +9(65-56) και πια ήταν “αγκαλιά” με τη νίκη. Ο Ολυμπιακός αν και είχε σιγήσει με τους ΜακΛιν και Πρίντεζη μείωσε στους 5(65-60), ο Καλάθης απάντησε για το 68-60, ο Μάντζαρης με μια βολή μείωσε σε 68-61 και τελικά είναι το τελικό σκορ ο Παναθηναϊκός Superfoods πήρε τη νέα μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Τα δεκάλεπτα: 11-20, 30-32, 50-48, 68-61

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Βουγιούκας 6, Καλάθης 9, Παππάς 5, Ρίβερς 16, Γκιστ 6, Ντένμον, Σίνγκλετον 6, Λεκαβίτσιους 12, Γκάμπριελ 1, Μήτογλου 7.


Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πρίντεζης 13, Σπανούλης 10, Στρέλνιεκς 1, Παπανικολάου 11, ΜακΛιν 9, Μάντζαρης 5, Μιλουτίνοφ 3, Ρόμπερτς 4, Τόμπσον 2, Γουίλτζερ 3, Μπόγρης.

* Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε καθώς προέκυψε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής. Ο διεθνής φόργουορντ τραυματίστηκε στο μάτι στη χθεσινή προπόνηση και οι άνθρωποι της ομάδας περίμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή για να δουν αν θα μπορέσει να παίξει στο σημερινό ντέρμπι.

* Η ομάδα μπάσκετ των Νεανίδων του Παναθηναϊκού ήταν καλεσμένη της ΚΑΕ και παρακολούθησε από κοντά το μεγάλο ντέρμπι. Μάλιστα, παρά την πρόσφατη “βαριά” ήττα από τον Ολυμπιακό γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους του Εξάστερου που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.



Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα


Δεν υπάρχουν σχόλια