Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Άμυνα και τρίποντα έδωσαν τη νίκη

Ο Παναθηναϊκός φημίζεται για την άμυνά του έδω και αρκετά χρόνια. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι στη περιφέρεια του βρίσκεται ένας παίκτης ο ο...

Ο Παναθηναϊκός φημίζεται για την άμυνά του έδω και αρκετά χρόνια. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι στη περιφέρεια του βρίσκεται ένας παίκτης ο οποίος έχει ψηφιστεί αρκετές φορές ως ο κορυφαίος αμυντικός της Ευρωλίγκα.

Η εξαιρετική αμυντική του λειτουργία λοιπόν παρουσιάστηκε και στο παιχνίδι με τη ΤΣΣΚΑ την οποία και νίκησε με 74 - 60 σε έναν αγώνα όμως που δεν ήταν όσο εύκολος δείχνει με βάση το τελικό αποτέλεσμα. Μπορεί η ΤΣΣΚΑ να παρατάχτηκε χωρίς Κριάπα και Καουν ωστόσο κατάφερε να δυσκολέψει τον Παναθηναϊκό μιας και είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και στην αρχή του δευτέρου.

Από την αρχή του αγώνα, ο Βουγιόσεβιτς επέλεξε να πάει το παιχνίδι σε χαμηλό σκορ δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην περιφερειακή άμυνα. Με τον Νίκολας να έχει συνεχώς ένα παίκτη επάνω του και με τον Σάτο ουσιαστικά εκτός κλίματος, η ΤΣΣΚΑ διατηρεί σταθερά ένα προβάδισμα δύο - τριών πόντων σε όλο σχεδόν το πρώτο δεκάλεπτο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το σκηνικό παραμένει ίδιο με τη διαφορά ότι ο Σάτο αρχίζει σταδιακά να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες και να γίνεται ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού που φτάνει σε διψήφιο αριθμό πόντων ενώ παράλληλα ο πανύψηλος Μαριάνοβιτς κάνει το τρίτο του φάουλ επιτρέποντας έτσι στον Μάριτς να κινηθεί πιο δυναμικά μέσα στη ρακέτα. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να μην αξιοποιεί τους ψηλούς του και να στηρίζεται σε ένα όχι και τόσο αξιόπιστο περιφερειακό σουτ. Το τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες (31 - 31).

Το β' ημίχρονο ξεκινάει με εκατέρωθεν τρίποντα για το 34 - 34. Το κλειστό παιχνίδι με τον αργό ρυθμό συνεχίζεται με τη ΤΣΣΚΑ να έχει ένα Γκόρντον που σκοράρει με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο κάνοντας το 42 - 44. Κάπου εκεί, και μετά την απόφαση του Βουγιόσεβιτς να ξαναγυρίσει την άμυνά του σε άμυνα ζώνης, τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν. 

Οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ έκλεισαν τη ρακέτα και άφησαν ελεύθερο το περιφερειακό σουτ. Τα τρίποντα όμως αυτή τη φορά μπήκαν. Με έξι συνεχόμενους πόντους το σκορ γίνεται 48 - 45. Ακολουθεί δίποντο του Νίκολας, τρίποντο του Περπέρογλου και για πρώτη φορά η ομάδα του Παναθηναϊκού βρίσκεται οκτώ πόντους μπροστά μέσα σε ένα γήπεδο που έχει πάρει φωτιά (53 - 45). Στη συνέχεια με τον Νίκολας να πετυχαίνει ένα ακόμα τρίποντο και τον Καϊμακόγλου να σκοράρει με λέϊ απ, το σκορ γίνεται 58 - 47. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώνεται.

Στη τέταρτη περίοδο οι Ρώσοι μπαίνουν πιο δυνατά για την αντεπίθεση και μειώνουν στους 7 για το 60 - 53. Με δίποντο του Γκόρντον το σκορ γίνεται 62 - 55 τέσσερα περίπου λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός απαντάει με ένα σερί επτά μηδέν κάνοντας το 69 - 55, βάζοντας ουσιαστικά τους τίτλους τέλους. Με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή ο φωτεινός πίνακας γράφει το τελικό 74 - 60 με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να γνωρίζουν την αποθέωση από τους φίλαθλους τους έχοντας εξασφαλίσει παράλληλα μια πολύ καλή διαφορά σε ενδεχόμενη ισοβαθμία.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 4 π., Περπέρογλου 8 π., Μπατίστ 6 π., Φώτσης 4 π., Σάτο 17 π., Νίκολας 18 π., Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 10, Βουγιούκας 3, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου 2 π.
ΤΣΣΚΑ (Βουγιόσεβιτς): Κουρμπάνοφ, Μπίκοφ 2 π., Σμόντις 9 π., Σισκάουσκας 3 π., Χόλντεν 5 π., Βορόντσεβιτς 5 π., Λάνγκτον 9 π., Μαριάνοβιτς 5 π., Σβεντ, Σοκόλοφ 2 π., Γκόρντον 20

Επιμέλεια: Μάριο Βελέντζας 

Δεν υπάρχουν σχόλια