Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Δεν άντεξε ο Δικέφαλος

Επιστρέφοντας μετά από 11 χρόνια στην Ευρωλίγκα, ο ΠΑΟΚ παρόλο που μπήκε δυνατά, δεν άντεξε ως το τέλος απέναντι στην πολύ ενισχυμένη φέτος ...

Επιστρέφοντας μετά από 11 χρόνια στην Ευρωλίγκα, ο ΠΑΟΚ παρόλο που μπήκε δυνατά, δεν άντεξε ως το τέλος απέναντι στην πολύ ενισχυμένη φέτος Γαλατασαράϊ και ηττήθηκε με 64-77 στο Βίλνιους και έχασε την πρόκριση στον δεύτερο προκριματικό γύρο, αποχαιρετά πρόωρα την διοργάνωση και συνεχίζει στο Eurocup. Οι περιορισμένες λύσεις στην επίθεση και τα πολλά λάθη ήταν τα καθοριστικά στοιχεία που «πρόδωσαν» τον Δικέφαλο στην αντεπίθεση διαρκείας των Τούρκων στο τρίτο δεκάλεπτο.
 
 
Η Γαλατασαράϊ ξεκίνησε δυναμικά φτάνοντας σε ένα γρήγορο 0-4 όμως ο Δικέφαλος με τους Γιαννακίδη, Ράιτ, Γκίτενς, Ντικούδη και Γκορί απάντησε άμεσα και τρέχοντας ένα σερί 6-0 πέρασε για πρώτη φορά μπροστά. Στη συνέχεια, χάρη στην ασφυκτική πίεση στους περιφερειακούς του ΠΑΟΚ και τις λάθος επιλογές στην επίθεση της ομάδας της Θεσσαλονίκης, η Γαλατά πήρε μια διαφορά 5 πόντων (6-11). Με πέντε συνεχόμενους πόντους από τον Ράϊτ, ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση(11-11) ενώ λίγο αργότερα ο Γκόρι με τρίποντο του έδωσε και πάλι το προβάδισμα στο 9ο λεπτό. Με τους Ράϊτ και Γκόρι να έχουν μπει «ζεστοί», ο ΠΑΟΚ έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο, προηγούμενος με 18-15.
 
Οι δύο ομάδες μπήκαν νωθρά στη δεύτερη περίοδο ενώ χάρη και στην αστοχία τους χρειάστηκε να περάσουν δύο λεπτά για να μπουν και πάλι στο σκορ. Χάρη σε συνεχόμενα λάθη του Στίγκερς, η Γαλατά βρήκε την ευκαιρία να καλύψει την διαφορά και να περάσει μπροστά με 18-21 στο 13ο λεπτό. Ο Γκόρι που μαζί με τον Ράϊτ ήταν οι δύο σίγουρες επιθετικές λύσεις του Σούλη Μαρκόπουλου, με τέσσερις συνεχόμενους πόντους έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Δικέφαλο του Βορρά ενώ χάρη στην καλή άμυνα, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 26-23 στο 18ο λεπτό. Με τον Άντριτς να είναι ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, η Γαλατασαράϊ πέρασε και πάλι μπροστά με το 26-29. Με απίστευτο τρίποντο του Καλαμπόκη, ο Δικέφαλος ισοφάρισε, ο Άντριτς απάντησε, όμως ο Ντικούδης με τρίποντο έκανε το 32-31 αλλά ο Αρσλάν με τον ίδιο τρόπο θα γράψει το 32-34 του ημιχρόνου. Παρά το αμφίρροπο του αγώνα, ο ΠΑΟΚ «στέκεται» πολύ καλά απέναντι στην πολύ ενισχυμένη Γαλατά.
 
Τον πρόδωσαν οι δυνάμεις του
 
Mε την επιστροφή από τα αποδυτήρια, οι Τούρκοι «ανέβασαν» τη διαφορά στους 5, ο ΠΑΟΚ μείωσε στη συνέχεια όμως η Γαλατά ήλεγχε πλέον το παιχνίδι, διατηρώντας ένα μικρό προβάδισμα. Τα χαμένα επιθετικά ριμπάουντ και η κούραση των Ράϊτ και Γκόρι ήταν τα κυριότερα προβλήματα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, με το σκορ στα 27ο λεπτό να είναι στο 43-52. Ο Αρσλάν που ήταν εκ των κορυφαίων της τουρκικής ομάδας έστειλε την διαφορά στο +11(43-54), ο Καλαμπόκης με τρίποντο μείωσε προς στιγμήν γιατί στη συνέχεια, η Γαλατά έφτασε και πάλι στο +12. Τελικά, ο Καλαμπόκης που είχε αναλάβει πλέον το δύσκολο έργο στην επίθεση, με τρίποντο έκανε το 51-60 με το οποίο ολοκληρώθηκε το τριαντάλεπτο.
 
Η τελευταία περίοδος δεν ξεκίνησε καλά για τον ΠΑΟΚ καθώς η Γαλατά ελέγχοντας το παιχνίδι και εκμεταλλευόμενη με τον καλύτερο τρόπο την κούραση των παικτών του Δικεφάλου, άγγιξε και το +14(53-67) στο 33ολεπτό. Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς εξακολουθούσαν να παλεύουν για την πρόκριση και με τον Καλαμπόκη να είναι η πιο σίγουρη επιθετική λύση μείωσαν στους 10(59-69) ενώ απέμεναν έξι λεπτά. Παρά την πιεστικότερη πλέον άμυνα, τα λάθη των παικτών του Μαρκόπουλου, έδωσαν την ευκαιρία στον Γκόρντον να φτάσει τους 18 πόντους, κάνοντας το 59-72 στο 37’. Ο ΠΑΟΚ δεν… μπορούσε και κάπως έτσι ήρθε η ήττα με το 64-77 και πλέον η Γαλατασαράϊ είναι αυτή που συνεχίζει στη διοργάνωση.
 
Τα δεκάλεπτα: 18-15, 32-34, 51-60, 64-77
 
ΠΑΟΚ(Μαρκόπουλος): Γκίτενς, Αράπης, Στίγκερς 6, Γκόρι 17, Ντικούδης 10, Καλαμπόκης 16, Ράϊτ 11, Γιαννακίδης, Αντριουσκεβίτσιους, Καλλές 2, Τσακαλέρης.
 
Γαλατασαράι(Μαχμούτι): Σιπ 4, Λάκοβιτς 2, Σούμπερτ 2, Τοπάλογλου, Ασίκ 3, Άντριτς 15, Γκόρντον 21, Σονγκάιλα 5, Αρσλάν 14, Αλντεμίρ 11, Οζέρ.
 
* Ο Δήμος Ντικούδης αγωνίστηκε κανονικά παρόλο που τις τελευταίες ώρες ταλαιπωρείται από ίωση.
 
* Μπορεί οι Τούρκοι φίλαθλοι να μην τίμησαν την ομάδα τους, με την παρουσία τους στον αγώνα, όμως στη Siemens Arena βρέθηκαν λίγοι «ηρωικοί» φίλαθλοι του ΠΑΟΚ.
 
Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια