Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Βήμα πρόκρισης για τον Άρη

Όντας κυρίαρχος σχεδόν σε όλο τον αγώνα, ο Άρης με εμφανή τα σημάδια… ανάκαμψης νίκησε και την Γκαστέρα Φλέιμς στην Ολλανδία με 58-51 στην ...


Όντας κυρίαρχος σχεδόν σε όλο τον αγώνα, ο Άρης με εμφανή τα σημάδια… ανάκαμψης νίκησε και την Γκαστέρα Φλέιμς στην Ολλανδία με 58-51 στην 3η αγωνιστική του Eurocup και έκανε πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση.

Αρκετά νωθρά και άστοχα ξεκίνησε το παιχνίδι ο Άρης δίνοντας την ευκαιρία στην Γκαστέρας να τρέξει ένα σερί και να προηγηθεί αρχικά με 7-2. Οι δύο ομάδες ήταν κακές επιθετικά με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να κλείσει με πολύ χαμηλό σκορ και με τους Βεργίνη και Τσαϊρέλη να ισοφαρίζουν σε 9-9 για τον Άρη.

Το σερί των «κιτρίνων» συνεχίστηκε και στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, με τον Μαυραειδή να δίνει το προβάδισμα στον Άρη με το 9-11 ενώ στο 14’, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν και στο +4(13-17). Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μάλντροου που στα τελευταία παιχνίδια έχει «ξυπνήσει» έδωσε προβάδισμα 7 πόντων στον Άρη, όμως ένα επιθετικό μπλακ άουτ στη συνέχεια, επέτρεψε στους Ολλανδούς να «μαζέψουν» την διαφορά και να κλείσει το ημίχρονο με τον Άρη να προηγείται με 2 πόντους(20-22).

Κυρίαρχος ως το τέλος

Το κακό θέαμα συνεχίστηκε και με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, με τις δύο ομάδες να δίνουν ρεσιτάλ αστοχίας και την Γκρόνιγκεν να έχει 9 στα 32 σουτ και τον Άρη 11 στα 35. Ωστόσο από τα μισά της περιόδου και μετά, οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή «έχτισαν» μια διαφορά ασφαλείας που στο 29’ «άγγιξε» το +9(27-36) ενώ το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε με προβάδισμα 12 πόντων(29-41) για τους Θεσσαλονικείς.

Παρά τις προσπάθειες της Γκρόνιγκεν, οι «κίτρινοι» ήταν αποφασισμένοι να μην χάσουν ένα «δικό» τους παιχνίδι. Έτσι με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, ο Άρης εξακολουθώντας να έχει τον έλεγχο του αγώνα, «άγγιξε» και το +14(31-45) στο 33’, με τους Βεργίνη και Μάλντροου να είναι οι πρώτοι σκόρερ. Όμως η τελευταία αντεπίθεση των Ολλανδών για την ανατροπή είχε αποτέλεσμα καθώς τρέχοντας ένα σερί 11-0, «μάζεψαν» τη διαφορά, μειώνοντας στους 3(47-50) στα μισά του δεκαλέπτου. Δύο λεπτά αργότερα, ένα τρίποντο του Τσαλδάρη έδωσε «ανάσα» στους Θεσσαλονικείς, ο Μάλντροου έκανε το 49-55 ενάμιση λεπτό πριν το τέλος όμως η Γκαστέρα μείωσε και πάλι με το 51-55 όμως ο Άρης πήρε την δεύτερη νίκη του στο φετινό Eurocup με το τελικό 58-51 και ουσιαστικά έχει κατά το ήμισυ εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τα δεκάλεπτα: 9-9, 20-22, 29-41, 51-58

Γκαστέρα(Σαλέμ): Γουέσμπι, Ντε Ρανταμιέ 10, Ντουρισό 19, Μπελ 9, ΜακΚλίρι 2, Βοορν, Ντίφερς 6, Βαν Σάικ, Γουάιατ 5, Δέουκενς.

Άρης(Αλεξανδρής): Βεργίνης 11, Μαυραειδής 8, Κερούς 4, Τζέιμς 1, Μάλντροου 14, Ντέιβις , Τσαϊρέλης 4, Τσαλδάρης 3, Κρούσιτς, Μπόγρης 6.

Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια