Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

H Σίτι πήρε το ντέρμπι και πλησιάζει στον τίτλο!

Ένα γκολ του Βινσέντ Κομπανί στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου αποδείχθηκε υπερ-αρκετό για την Σίτι, προκειμένου να νικήσει το...




Ένα γκολ του Βινσέντ Κομπανί στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου αποδείχθηκε υπερ-αρκετό για την Σίτι, προκειμένου να νικήσει το βράδυ της Δευτέρας στο "Ετιχάντ" τη Γιουνάιτεντ με σκορ 1-0 στο ντέρμπι του Μάντσεστερ και πλέον να έρθει κοντά στον τίτλο του πρωταθλητή για πρώτη φορά μετά το 1968!

Μετά από 44 χρόνια αναμονής οι "σίτιζενς" σε ένα πολύ μέτριο από άποψη θεάματος ντέρμπι, που όμως ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους, πήραν αυτό που ήθελαν, έπιασαν τους "κόκκινους διαβόλους" στην πρώτη θέση και πλέον υπερτερούν στην ισοβαθμία. Αυτό σημαίνει πως αν στις εναπομείναντες δύο αγωνιστικές δεν χάσουν βαθμούς, τότε θα πανηγυρίσουν και το πρωτάθλημα.

Με τη Σίτι να ξεκινάει νευρικά το ματς, η πρώτη καλή στιγμή ήρθε από πλευράς φιλοξενούμενων, όταν στο δεύτερο μόλις λεπτό από εκτέλεση κόρνερ και σέντρα που έβγαλε ο Εβρά από αριστερά, η μπάλα στρώθηκε από κόντρες στον Κάρικ, αλλά το σουτ που έκανε από κοντά αποκρούστηκε από αμυντικούς. Η απάντηση από πλευράς "σίτιζενς" ήρθε στο 16' και μετά από ωραία ενέργεια και κάθετη μπαλιά του Σίλβα, όταν ο Τέβες μπήκε στην περιοχή και γύρισε την μπάλα στο πέναλτι, αλλά ο Σμόλινγκ πρόλαβε να απομακρύνει σωτήρια. Στο 25' και πάλι η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι έφτασε κοντά στο γκολ, όταν εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Αγκουέρο από την κεφαλιά-πάσα του Τέβες, όμως το δυνατό σουτ του πρώτου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Πάντως, στο πρώτο μισάωρο, αν και οι "γαλάζιοι" έδειχναν να έχουν την υπεροχή, οι "κόκκινοι διάβολοι" έβγαζαν την εικόνα πως το παιχνίδι ήταν στα μέτρα τους.

Στο 36' σε ωραίο γύρισμα του Νασρί από δεξιά, ο Αγκουέρο επωφελήθηκε από τις κόντρες και έπιασε δύσκολο γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι. Η Γιουνάιτεντ έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία της στα αντίπαλα καρέ μετά από πολύ ώρα στο 42ο λεπτό, όταν ο Παρκ, μετά από συρτή εκτέλεση κόρνερ του Γκιγκς από αριστερά, σούταρε, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον αντίπαλο γκολκίπερ όμως. Κι εκεί που όλα έδειχναν πως το 0-0 θα έμενε για την ανάπαυλα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σίλβα από αριστερά, ο Κομπανί έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Γιουνάιτεντ, σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με εντυπωσιακή κεφαλιά, νίκησε τον Ντε Χέα, στέλνοντας τη μπάλα στο βάθος της εστίας του και δίνοντας προβάδισμα στη Σίτι.

Η Σίτι ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή στιγμή και στην επανάληψη, έχοντας και καλύτερη παρουσία γενικά μέχρι το 60'. Πιο συγκεκριμένα, στο 58ο λεπτό ο Νασρί πήρε τη μπάλα μετά από σύγχυση στα καρέ των φιλοξενούμενων, ελευθερώθηκε από δεξιά κι έπιασε το φαλτσαριστό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε έξω από το απέναντι δοκάρι. Πάντως από εκεί και πέρα η Γιουνάιτεντ πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο, κυκλοφόρησε τη μπάλα, ωστόσο έδειχνε να έχει πρόβλημα στην τελική πάσα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Στο 72' ο Γιάγια Τουρέ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή κι επιχείρησε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι.

Τα... αίματα "άναψαν" τέσσερα λεπτά αργότερα στους δύο πάγκους όταν ο Μαντσίνι έκανε χειρονομία στον Φέργκιουσον, με τον Σκοτσέζο να του απαντάει και να δημιουργείται ένταση για λίγο. Όπως και να έχει, στο 82' και πάλι από ατομική προσπάθεια του Γιάγια Τουρέ που έκανε την κούρσα, η Σίτι απείλησε, όμως το σουτ του Ιβοριανού έξω από τη μεγάλη περιοχή έφυγε έξω. Έξι λεπτά αργότερα ο Ζαμπαλέτα έκανε την κούρσα, έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα κατέληξε στον Κλισί, ο οποίος έκανε το σουτ αλλά ο Ντε Χεα έδιωξε, ενώ στο 90' ο Τουρέ έβγαλε την σέντρα στον Αγκουέρο στην μεγάλη περιοχή, όμως πριν αυτός κάνει το κοντρόλ οι αντίπαλοι αμυντικοί έδιωξαν. Ακόμα κι έτσι ωστόσο, το 1-0 έμεινε μέχρι τέλος και η Σίτι ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, επιστρέφοντας δυναμικά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΑΝΤΣΕΤΣΕΡ ΣΙΤΙ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Κλισί, Λέσκοτ, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Μπάρι, Γιάγια Τουρέ, Σίλβα (82' Ρίτσαρντς), Νασρί (93' Μίλνερ), Τέβες (68' Ντε Γιόνγκ), Αγκουέρο

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Εβρά, Φέρντιναντ, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Κάρικ, Σκόουλς (78' Βαλέντσια), Παρκ (58' Γουέλμπεκ), Γκιγκς, Νάνι (82' Γιάνγκ), Ρούνεϊ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντρέ Μάρινερ

ΓΗΠΕΔΟ: "Ετιχάντ Στέντιουμ".

Δεν υπάρχουν σχόλια