Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Βουγιούκας στο scorernews.gr: «Να είμαστε το… αφεντικό στο ΣΕΦ»

Να μπει ο Παναθηναϊκός δυνατά στον πέμπτο τελικό στο ΣΕΦ και να είναι το… αφεντικό προκειμένου να πανηγυρίσει ακόμη ένα πρωτάθλημα θέλε...


Να μπει ο Παναθηναϊκός δυνατά στον πέμπτο τελικό στο ΣΕΦ και να είναι το… αφεντικό προκειμένου να πανηγυρίσει ακόμη ένα πρωτάθλημα θέλει ο Ίαν Βουγιούκας όπως δήλωσε αποκλειστικά στο scorernews.gr. 

Βρήκαμε τον διεθνή σέντερ του Τριφυλλιού που σήμερα γιορτάζει καθώς κλείνει τα 27α χρόνια του, λίγο μετά την ισοφάριση του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και μας μίλησε για τον τέταρτο τελικό αλλά και τον πέμπτο στο ΣΕΦ όπου θα κριθεί ο φετινός τίτλος αλλά και για τα δημοσιεύματα για το μέλλον των παικτών και του Ομπράντοβιτς στην ομάδα.  

- Ίαν, μετά την κακή εμφάνιση στο ΣΕΦ στον τρίτο τελικό, τέταρτος τελικός και ισοφάριση με τον Παναθηναϊκό να παρουσιάζεται βελτιωμένος και πιο δυνατός… 

«Παρόλο που απομένει μόνο ένα παιχνίδι για το τέλος της χρονιάς ακόμα και τώρα προσπαθούμε να βελτιωθούμε. Μετά τον τρίτο τελικό διορθώσαμε κάποια πράγματα και για αυτό στο τέταρτο παιχνίδι παίξαμε καλύτερα. Ολοκληρώσαμε καλά τον τέταρτο τελικό όμως αυτό που θέλουμε τώρα είναι να ξεκινήσουμε πολύ δυνατά το Σάββατο στο ΣΕΦ». 

- Η μεγάλη διαφορά που πήρε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ και η άνετη νίκη θα μπορούσαμε να πούμε ότι σας «ξύπνησε» ;

«Το βασικότερο πράγμα που σκεφτόμασταν όλοι μετά τον τρίτο τελικό στο ΣΕΦ ήταν ότι δεν θέλαμε με τίποτα να χάσουμε το πρωτάθλημα μέσα στο ΟΑΚΑ. Από εδώ και πέρα υπάρχει ένα παιχνίδι και ξέρουμε πως θα είναι δύσκολο για μας αλλά πιστεύω ότι έχουμε δείξει και στο παρελθόν αλλά και φέτος ότι μπορούμε να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε τη νίκη». 

- Kαι σε αυτό τον τελικό, ο Παναθηναϊκός ήταν ιδιαίτερα άστοχος. Σε φοβίζει ενόψει του πέμπτου τελικού αυτή η παρατεταμένη αστοχία ; 

«Ναι υπάρχει αστοχία όπως και πίεση και άγχος αλλά το σημαντικό είναι ότι στον τέταρτο τελικό κερδίσαμε τη μάχη των ριμπάουντ και εμείς ήμασταν τα αφεντικά στο γήπεδο και μακάρι να κάνουμε το ίδιο το Σάββατο». 

- Πλέον, όλα κρίνονται το Σάββατο στο ΣΕΦ. Τι πρέπει λοιπόν να προσέξετε περισσότερο ώστε να είστε εσείς οι πρωταθλητές ;  

«Πρέπει να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το παιχνίδι από την αρχή και να μην τους αφήσουμε να ξεκινήσουν καλά και να ανέβουν ψυχολογικά. Να φέρουμε από την αρχή στα μέτρα μας το παιχνίδι, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να μην βρεθούμε στη θέση να κυνηγάμε το σκορ από την αρχή». 

- Και στον τέταρτο τελικό είδαμε τους ανθρώπους και τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να έχουν έντονα παράπονα από τους διαιτητές. Πιστεύεις ότι έκαναν λάθη που δεν σας επέτρεψαν να κερδίσετε πιο εύκολα; 

«Σίγουρα όταν υπάρχει τέτοια ένταση και παίζονται όλα για όλα, θα υπάρχουν και αντιδράσεις και φωνές αλλά και οι διαιτητές άνθρωποι είναι και κάποια στιγμή θα κάνουν και λάθη».  

- Πάντως, είδαμε και έναν παίκτη που δεν μας έχει συνηθίσει σε αντιδράσεις, τον Στίβεν Σμιθ να αντιδρά και μάλιστα να έχει και μια αψιμαχία με τον Ντόρσεϊ. 

«Για να αντιδράσει έτσι ο Σμιθ σίγουρα κάτι του είπε αυτός που του το είπε. Για μένα είναι καλό που αντέδρασε έτσι γιατί έδειξε ότι πονάει την ομάδα και στη συνέχεια του αγώνα ήταν θετικός και έπαιξε ακόμα καλύτερα».   

- Παρόλο που αυτή τη στιγμή για σας το πρώτο πράγμα που σας απασχολεί είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, φαντάζομαι έχετε ενημερωθεί για διάφορα δημοσιεύματα που μιλούν για το μέλλον των παικτών και του Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, προχθές ξένο δημοσίευμα υποστήριζε πως με σένα και τους Διαμαντίδη, Περπέρογλου και Καϊμακόγλου θα χτιστεί ο νέος Παναθηναϊκός… 

«Σίγουρα ήδη ακούγονται πολλά και θα ακουστούν και περισσότερα αλλά εμείς δεν έχουμε κάποια επαφή για το τι θα γίνει στη συνέχεια. Σίγουρα μας τιμάει ιδιαίτερα αν υπάρχει πρόθεση να χτιστεί η νέα ομάδα γύρω από μας αλλά αυτή τη στιγμή δεν το σκεφτόμαστε καν. Θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε όλα αυτά που γράφονται μετά το τέλος του πρωταθλήματος». 

Συνέντευξη στη Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια