Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Ολυμπιακός: «Καθάρισε» τη Φενέρ και περιμένει τον Παναθηναϊκό

Τις ελπίδες του για την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας διατήρησε «ζωντανές» ο Ολυμπιακός που νίκησε τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ πιο ε...

Τις ελπίδες του για την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας διατήρησε «ζωντανές» ο Ολυμπιακός που νίκησε τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 82-71 στην 6η αγωνιστική του TOP 16.

Ντέρμπι ήταν στο ξεκίνημα του το παιχνίδι στο ΣΕΦ, με τη Φενέρ να μπαίνει δυνατά και να φτάνει στο +5(14-19) στο 17ο λεπτό. Ωστόσο, με τον Γιώργο Πρίντεζη να έχει μπει «ζεστός» ο Ολυμπιακός πέρασε και πάλι μπροστά ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με το 23-24 για τους Τούρκους.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο καθώς οι δύο ομάδες άλλαζαν τη «σκυτάλη» στο σκορ με τη Φενέρ να παίρνει πόντους από τους Άντερσεν και ΜακΚάλεμπ και ο Ολυμπιακός να έχει ως… οδηγό τον Έϊσι Λο που με συνεχόμενους πόντους του οι Πειραιώτες έφτασαν στο +7(36-29) στο 16ο λεπτό. Στη συνέχεια, η Φενέρ προσπάθησε να «μαζέψει» τη διαφορά όμως οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τη διαφορά με αποτέλεσμα να προηγηθούν στο ημίχρονο με 43-37.

Γυρνώντας από τα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά σε αντίθεση με τη Φενέρ. Συνεχίζοντας λοιπόν, την αντεπίθεση του δεύτερου δεκαλέπτου άρχισε να χτίζει μια διαφορά ασφαλείας που έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο με το 51-41 στο 23ο λεπτό ενώ τρέχοντας ένα σερί 9-0 στα μισά της περιόδου πήγε στο +16. Λίγο αργότερα, έχοντας πια μετατρέψει το παιχνίδι σε περίπατο «άγγιξε» και το +20(63-43) ενώ το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε με το 68-49.

Στη τελευταία περίοδο η Φενέρ εκμεταλλευόμενη τη χαλάρωση των Πειραιωτών "μαζεψε" τη διαφορά μειώνοντας στους 10 όμως ο Ολυμπιακός διατήρησε τα ηνία ως το τέλος και έτσι έφτασαν στη νίκη με το 82-71 στο ΣΕΦ.

Τα δεκάλεπτα: 23-24, 43-37, 68-49, 82-71

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Σπανούλης 15, Χάινς 10, Άντιτς 4, Λο 12, Πρίντεζης 13, Παπανικολάου 5, Σλούκας 9, Περπέρογλου 5, Γκετσεβίτσιους 1, Σερμαντίνι 8, Πάουελ.

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Πιανιτζιάνι): Σάτο, Μπατίστ, Ερμίς 4, ΜακΚάλεμπ 20, Άντερσεν 18, Τρίπκοβιτς 5, Μπογκντάνοβιτς 20, Κάραμαν 2, Πεκέρ 2, Σαβάς.

* Η "μάχη" για να πάρουν καλύτερη θέση είχε σαν αποτέλεσμα για τους Ρομέιν Σάτο και Έϊσι Λο να αποβληθούν με ντισκαλιφιέ. Συγκεκριμένα μετά από πολλά εκατέρωθεν σπρωξίματα ο Σάτο με το αριστερό του χέρι χτύπησε τον Λο, ο οποίος απάντησε με τον ίδιο τρόπο και έτσι μετά και τη βοήθεια που πήραν με το replay, οι διαιτητές απέβαλαν και τους δύο παίκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια