Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Ήταν... ΑΕΚ!

Με τους Πλατέλλα και Ντακόλ να... ανοίγουν λογαριασμό, η ΑΕΚ παρουσιάζοντας βελτιωμένη εικόνα, επιβλήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο &qu...

Με τους Πλατέλλα και Ντακόλ να... ανοίγουν λογαριασμό, η ΑΕΚ παρουσιάζοντας βελτιωμένη εικόνα, επιβλήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο "Ελ Πάσο" της Καλλιθέας με σκορ 2-1 σε φιλική αναμέτρηση.

Οι "κιτρινόμαυροι" παρουσίασαν πολύ καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τα πρόσφατα τεστ τους, είχαν την κυκλοφορία και τον έλεγχο της μπάλας και δημιούργησαν φάσεις. Μάλιστα μέχρι και την μία ώρα αγώνα ήταν οι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, με το ρυθμό να πέφτει μετά και τους γηπεδούχους στα τελευταία λεπτά να ανεβάζουν την απόδοσή τους, να μειώνουν και να απειλούν με την ισοφάριση. Ωστόσο αυτή δεν ήρθε...

Παρουσιάζοντας πολύ σοβαρό πρόσωπο, η ΑΕΚ πήρε από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο της αναμέτρησης. Μάλιστα, στο 11' θα μπορούσε να έχει την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Αυτό, αφού σε κόντρα ο Μπρέσεβιτς προσπάθησε να πασάρει αριστερά στον Ράμα και ο Καλαμιώτης φάνηκε να σταματάει την μπάλα με το χέρι. Ο διαιτητής Αντωνίου αρχικά έδειξε τη βούλα, αλλά κατόπιν συνεννόησης με το βοηθό, άλλαξε την απόφασή του. Ακόμα κι έτσι πάντως, τέσσερα λεπτά αργότερα οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα πήραν τελικά κεφάλι στο σκορ. Ο Πλατέλλας έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και δεξιά και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Κατσούλη, κάνοντας το 1-0. Πριν οι πανηγυρισμοί προλάβουν και κοπάσουν, η "Ένωση" μάλιστα έκανε δύο τα τέρματα της. Αυτό, αφού ο Ντακόλ επωφελήθηκε από ένα λάθος του Φαγέ μέσα στην περιοχή και από κοντά δεν είχε πρόβλημα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της πρώην ομάδας του.

Όπως είναι φυσικό, το 2-0 έδωσε εξαιρετική ψυχολογία στους "κιτρινόμαυρους", με τους γηπεδούχους να ψάχνουν τρόπους να απειλήσουν, χωρίς επιτυχία ωστόσο. Αντ' αυτού δε, στο 28' ο "Δικέφαλος" πλησίασε και το τρίτο γκολ, όταν από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Κορδέρο, ο Ράμα έφυγε στην πλάτη της άμυνας από αριστερά, αλλά το "σκαφτό" πλασέ που επιχείρησε απέναντι στον Κατσούλη, αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα της Καλλιθέας. Στο 36', από κλέψιμο του Κορδέρο και πάσα στον Μπρέσεβιτς, εκείνος άνοιξε για τον Ντακόλ και μετά από μια περίεργη κόντρα που του έβαλε ο Μουσταφίδης, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι κι έφυγε έξω, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Πλατέλλας μπήκε επικίνδυνα από αριστερά στην περιοχή, αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε, κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ εξακολούθησε να ελέγχει το ματς, όμως μετά το δεκάλεπτο η Καλλιθέα άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες και να απειλεί. Στο 55' και από κόντρες στην περιοχή της "Ένωσης", ο Εμβέλε προσπάθησε να επωφεληθεί, αλλά το πλασέ που έκανε, έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι. Έξι λεπτά αργότερα και πάλι από κόντρες στην περιοχή, ο Φαγέ πλάσαρε από κοντά, αλλά ο Καραγκιολίδης απομάκρυνε σωτήρια. Στην επαναφορά της μπάλας ο Μουσταφίδης σούταρε δυνατά, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ακόμα κι έτσι πάντως, τελικά η Καλλιθέα μείωσε στο 63ο λεπτό. Ο Γκαλάν μπήκε από αριστερά στην περιοχή, προχώρησε παρά την πίεση του Σταθάκη και με πλασέ νίκησε τον Καραγκιολίδη και έκανε το 2-1. Το γκολ αυτό, ανέβασε την ψυχολογία των "μπλε".

Στο 67' ο Ατματζίδης βρήκε χώρο κι έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Καραγκιολίδης έπεσε στη δεξιά γωνία κι έδιωξε σε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σταύρου έπιασε απευθείας σουτ -μετά από πάσα του Ατματζίδη- και τον γκολκίπερ του "Δικεφάλου" να διώχνει δύσκολα. Στο 71', ο Ατματζίδης έπιασε ένα διαγώνιο σουτ μέσα στην περιοχή και δεξιά, αλλά ο Καραγκιολίδης μπλόκαρε εκ νέου. Από εκεί και πέρα ωστόσο, οι συνεχόμενες αλλαγές επηρέασαν το ρυθμό του παιχνιδιού, που έπεσε αισθητά. Πάντως, στο τελευταίο πεντάλεπτο η Καλλιθέα πίεσε και πάλι για κάποιο γκολ. Στο 85' οι Φαμπρίτσιο και Κατσικογιάννης συνδυάστηκαν άψογα, όμως στο γύρισμα της μπάλας του δεύτερου ο Δημητρίου πλάσαρε άουτ από το ύψος του πέναλτι.

Στο 91'ο Ντιέγκο άδειασε υποδειγματικά τον Τσούπρο μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του Ισπανού έφυγε δίπλα από την εστία του Καραγκιολίδη, με το 2-1 να παραμένει μέχρι τέλους και την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Κριστόφ Βαζέχα): Κατσούλης, Μουσταφίδης, Χριστοφιλέας, Καλαμιώτης, Σταύρου (80' Δημητρίου), Φαγέ, Ατματσίδης (76' Ντιέγκο), Πίκολο, Χαϊκάλης (46' Κατσικογιάννης), Λούκας, Φαμπρίτσιο

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Βούρας (49' Καραγκιολίδης), Γεωργέας (73' Αργυρίου), Πεταυράκης (57' Τσουμάγκας), Σταθάκης, Τσούπρος, Κοδρέρο, Ανάκογλου (77' Παληαρούτας), Ράμα (57' Πόποβιτς), Ντακόλ (77' Παυλής), Πλατέλλας (73' Γροντής), Μπρέσεβιτς (51' Καζβιρόπουλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια