Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

"X"αμένη η Ξάνθη!

Σημαντικό βαθμό... τσίμπησε το απόγευμα του Σαββάτου ο Εργοτέλης στα Πηγάδια, αφού έμεινε στο 0-0 με την Ξάνθη που έχασε τα άχαστα! Ανώτ...

Σημαντικό βαθμό... τσίμπησε το απόγευμα του Σαββάτου ο Εργοτέλης στα Πηγάδια, αφού έμεινε στο 0-0 με την Ξάνθη που έχασε τα άχαστα!

Ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης οι Ακρίτες, είχαν πολλές ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο γκολ, αλλά δεν κατάφεραν. Αμφότερες οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι, ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Πίτσος για τους φιλοξενούμενους.

Οι Κρητικοί μπήκαν με... διπλή ζώνη άμυνας στο παιχνίδι και δεν άφηναν κενούς χώρους, ωστόσο η Ξάνθη πήρε από νωρίς τον έλεγχο και την κυκλοφορία της μπάλας. Μάλιστα, στο 7' πλησίασε το γκολ, όταν ο Μαρίν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Πίτσος δεν έδιωξε σωστά, η μπάλα στρώθηκε στον Σολάρι φάτσα με το τέρμα, όμως το σουτ του έφυγε ελάχιστα πάνω από την εστία του Αθανασίου. Τρία λεπτά αργότερα και μετά από εκτέλεση φάουλ κι αφού ο Σολάρι έκανε την πάσα με κεφαλιά στον Μάνταλο, ο τελευταίος από κοντά και αφύλαχτος δεν σημάδεψε σωστά και έχασε την ευκαιρία να χριστεί αυτός σκόρερ.

Πάντως, ο Εργοτέλης σταδιακά ισορρόπησε μετά το εικοσάλεπτο, με το ρυθμό να πέφτει αισθητά και έπρεπε να φτάσουμε στο 42ο λεπτό για να ξανά... ανάψει το ματς. Τότε, ο Μαρσελίνιο έκανε εξαιρετική προσωπική ενέργεια, αφού απέφυγε τους Ρέντζα και Σαρρή, μπήκε στην περιοχή, όμως η σέντρα-σουτ του, έφυγε πλάγιο. Ένα λεπτό αργότερα, οι Ακρίτες έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία να πάνε με προβάδισμα στα αποδυτήρια, όταν από... απόσταση αναπνοής ο Σολάρι έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Αθανασίου πάνω στη γραμμή κράτησε το 0-0.

Στην επανάληψη, οι "κιτρινόμαυροι" ανέβασαν ταχύτητα και έδειξαν να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, μόλις στο 48' ο Μπαντιμπανγκά βρέθηκε σε θέση ισχύος στην περιοχή της Ξάνθης, όμως ο Παϊτο έβαλε σωστά την προβολή και τον έκοψε. Έξι λεπτά αργότερα, ο Μπαμπάμ βρήκε χώρο και έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Οι Ακρίτες άρχισαν να κάνουν και πάλι αισθητή την παρουσία τους μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Στο 61' από εκτέλεση φάουλ του Κάλβο, ο Σολάρι με το κεφάλι έστειλε λίγο άουτ τη μπάλα, ενώ ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Κάλβο μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, αλλά η μπάλα έκανε ένα... γκελ μπροστά του που ήταν αρκετό να τον οδηγήσει στο κακό σουτ.

Ο Εργοτέλης στο 71ο λεπτό άγγιξε το γκολ πάντως, όταν μετά από ωραίο γύρισμα απ' τα αριστερά του Ρομάνο, ο Μπαντιμπανγκά μπήκε ανάμεσα στους αμυντικούς, έκανε το πλασέ εν κινήσει, αλλά το δοκάρι τον σταμάτησε. Στα τελευταία λεπτά, η Ξάνθη ανέβασε και πάλι την απόδοσή της. Αφού λοιπόν στο 82' ο Γούτας πήρε τη μπάλα, την κατέβασε ωραία μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ του ήταν πολύ κακό, δύο λεπτά αργότερα και από εκτέλεση κόρνερ, ο Βάλλας έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Αθανασίου. Έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο Εργοτέλης ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες, αφού στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πίτσος είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Τσέμα, Μπέρτος (66' Μπαξεβανίδης), Παϊτο, Βάλλας, Γούτας, Ντιέ, Ντε Γκούζμαν, Μαρίν, Μάνταλος (76' Τριάδης), Μαρσελίνιο (57' Κάλβο), Σολάρι

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Ρέντζας (43' Γιοβάνοβιτς), Πίτσος, Σαρρής, Κοζορώνης, Τζανακάκης, Καρντόζο, Μπαντιμπανγκά (87' Μπουχαλάκης), Μπαμπάμ (69' Ρομάνο), Αναστασάκος, Χάντι

Δεν υπάρχουν σχόλια