Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

«Καθάρισε» στο τέλος τον Άρη ο Ολυμπιακός

Μετά τον επεισοδιακό αγώνα με τη Γαλατασαράϊ ο Ολυμπιακός πατώντας γκάζι στο τελευταίο δεκάλεπτο επικράτησε με 93-61 του αξιέπαινου Άρη τ...

Μετά τον επεισοδιακό αγώνα με τη Γαλατασαράϊ ο Ολυμπιακός πατώντας γκάζι στο τελευταίο δεκάλεπτο επικράτησε με 93-61 του αξιέπαινου Άρη την τελική διαφορά να μην αποτυπώνει την πραγματική εικόνα του αγώνα με τον οποίο άνοιξε η 8η αγωνιστική της Α1. Παραμένουν αήττητοι οι «ερυθρόλευκοι» που πλέον βρίσκονται στο 18-0.

Αρχικά ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 7-2 ενώ από την άλλη με τον Βεζένκοφ να μπαίνει «ζεστός» ο Άρης βρήκε αμέσως ρυθμό με αποτέλεσμα να είναι σε επαφή με το σκορ. Όμως από το πρώτο πεντάλεπτο και μετά, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν στροφές και με «όπλο» τους την καλή άμυνα ξέφυγαν και με 12 πόντους(27-15) ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με το 29-20.

Μπαίνοντας στη δεύτερη περίοδο με ένα προσωπικό σερί του Γκίκα ο Άρης έριξε και άλλο τη διαφορά με το 29-25. Στη συνέχεια οι Θεσσαλονικείς παρέμειναν σε επαφή με το σκορ αλλά την ίδια ώρα που ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει ο Ολυμπιακός διατήρησε τη διαφορά κοντά στο +10 με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το 44-33.

Γυρνώντας από τα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός μπήκε νωθρά σε αντίθεση με τον Άρη που επέστρεψε στο παρκέ καλύτερος και πιο ανταγωνιστικός. Αρχικά η διαφορά πήγε στο +13 όμως οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλευόμενοι την χαλάρωση των γηπεδούχων και με τον Πελεκάνο να έχει ανεβάσει στροφές κατάφεραν και μείωσαν στους 6(52-46) στο 26ο λεπτό. Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν μια μικρή διαφορά όμως με ο Άρης όντας καλύτερος στην τρίτη περίοδο μείωσε και άλλο με το 59-54 του τριαντάλεπτου.

Στη τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να μην μπει σε περιπέτειες και ανεβάζοντας στροφές σε ένα τρίλεπτο «καθάρισε» τον Άρη με τη διαφορά από το +4 να εκτοξεύεται στο +21(78-57). Οι Θεσσαλονικείς δεν άντεξαν ως το τέλος και ουσιαστικά στο τελευταίο δεκάλεπτο τα παράτησαν με αποτέλεσμα να χαλάσουν την πολύ καλή εικόνα του πρώτου τριαντάλεπτου. Τελικά, με την τελική διαφορά να μην αντικατοπτρίζει τη ροή του αγώνα ο Ολυμπιακός με ένα επιμέρους σκορ 34-7 στο τελευταίο δεκάλεπτο επικράτησε του Άρη με 93-61 και παρέμεινε αήττητος.

Τα δεκάλεπτα: 29-20, 44-33, 59-54, 93-61

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Σπανούλης 12, Σλούκας 10, Μάντζαρης 6, Πέτγουεϊ 7, Πρίντεζης 8, Μπέγκιτς 15, Ντάνστον 16, Λοτζέσκι 6, Κατσίβελης 6, Αγραβάνης 3, Λο 2, Παπαπέτρου 2.

Άρης(Αγγέλου): Μποχωρίδης, Πελεκάνος 15, Γκίκας 8, Μούρτος, Αθηναίου 7, Σαρικόπουλος 8, Βεζένκοφ 19, Χαρίσης 4, Μήτογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια