Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Παναθηναϊκός: Νικηφόρο ντεμπούτο για Αλβέρτη και στην Α1

Χωρίς να βάλει τα δυνατά, παίζοντας χαλαρά και χωρίς τους Διαμαντίδη και Ματσιούλις που ξεκουράστηκαν και τους τραυματίες Γκιστ και Κάρι...

Χωρίς να βάλει τα δυνατά, παίζοντας χαλαρά και χωρίς τους Διαμαντίδη και Ματσιούλις που ξεκουράστηκαν και τους τραυματίες Γκιστ και Κάρι ο Παναθηναϊκός έκανε μια δυνατή προπόνηση με τον Ηλυσιακό επικρατώντας με στην αυλαία της 21ης αγωνιστικής στο ντεμπούτο του Αλβέρτη στην Α1. Πλέον, στο μυαλό των «πράσινων» είναι το μεγάλο παιχνίδι με τον… Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Πέμπτης.

Ορεξάτος μπήκε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός ξεκινώντας με ένα 11-0 ενώ ο Ηλυσιακός χρειάστηκε να περάσουν τρία λεπτά αγώνα για να μπει στο σκορ. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά, οι «πράσινοι» τη διατήρησαν κοντά στο +10 ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 26-19.

Μπαίνοντας στη δεύτερη περίοδο και μετά το αρχικό δίλεπτο μπλακ άουτ των δύο ομάδων, ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Ηλυσιακός και κατάφερε να μειώσει στους 3(26-23). Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι εξακολούθησαν να είναι ανταγωνιστικού όμως χάρη στους Φώτση και Μπράμο και την μεγάλη ευστοχία του στα τρίποντα και με τον Διαμαντίδη να μην έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα ο Εξάστερος διατήρησε τη διαφορά κοντά στο +10 ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 46-35.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια ο Παναθηναϊκός μπήκε βελτιωμένος και με τους Λάσμε και Ούκιτς να ανεβάζουν «στροφές» άρχισε να μετατρέπει το παιχνίδι σε «περίπατο». Η διαφορά άγγιξε το +19(58-39) στα μισά της τρίτης περιόδου, ο Ηλυσιακός έμεινε πίσω και οι «πράσινοι» διατηρώντας τη διαφορά κοντά στο +15 έκλεισαν το τριαντάλεπτο προηγούμενοι με 67-52.

Στην τελευταία περίοδο, με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να κρατάει εκτός αγώνα τους Διαμαντίδη και Ματσιούλις, ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε ξανά και ο Ηλυσιακός δεν έχασε την ευκαιρία… Παίζοντας μαχητικά ως το τέλος οι φιλοξενούμενοι μάζεψαν τη διαφορά και εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά προβλήματα των γηπεδούχων μείωσαν στους 7(75-68) τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Στη συνέχεια, το παιχνίδι απέκτησε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς ο Ηλυσιακός μείωσε και σε 78-75 στο 39’ όμως ο Παππάς με τρίποντο έκανε το 81-75 και έβαλε τέλος στις ελπίδες των φιλοξενούμενων για τη μεγάλη έκπληξη. Τελικά, ο Παναθηναϊκός με αρκετά χαλαρά διαστήματα πήρε τη νίκη με το ταμπλό στο ΟΑΚΑ να γράφει 83-77. 

Τα δεκάλεπτα: 26-19, 46-35, 67-52, 83-77

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Φώτσης 11, Μπράμος 17, Λάσμε 10, Ράιτ 8, Παππάς 16, Ούκιτς 10, Γιάνκοβιτς 7, Μαυροκεφαλίδης 4, Χαραλαμπόπουλος.

Ηλυσιακός (Κουστένης): Χατζής 8, Ζούμπος 7, Καυκής 5, Αντωνάκης 9, Ιωάννου 4, Πίγκραμ 14, Βαβάτσικος, Μποντζ 12, Πέτροβιτς 6, Τζουγκαράκης 12.

* Μετά το ντεμπούτο του στον πάγκο του Παναθηναϊκού όσον αφορά την Ευρωλίγκα σήμερα ο Φραγκίσκος Αλβέρτης πραγματοποίησε και την «πρώτη» του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

* Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Ραμέλ Κάρι και Τζέιμς Γκιστ.

Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια