Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Παναθηναϊκός: Πλήγωσε τον «Ζοτς» και συνεχίζει να ελπίζει

Σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από την επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ και την συγκίνηση όλων ο Παναθηναϊκός αγωνιστικά «πλή...


Σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από την επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ και την συγκίνηση όλων ο Παναθηναϊκός αγωνιστικά «πλήγωσε» τον αγαπημένο του «Ζοτς» καθώς επικράτησε με 76-67 της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ για την 11η αγωνιστική του TOP 16 και διατήρησε «ζωντανές» τις ελπίδες του για την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι σε αντίθεση με την Φενέρ που ξεκίνησε δυναμικά και εκμεταλλευόμενη τα προβλήματα των «πράσινων και με ένα σερί 5-0 ξέφυγε με 6-14 στο 6ο λεπτό. Με τρίποντο του Φώτση ο Εξάστερος μείωσε στους 4(12-16) όμως ο Μπιέλιτσα απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Με καλάθι και φάουλ του Ούκιτς ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 16-19, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο.

Με τον Μπατίστ να μπαίνει… ορεξάτος στη δεύτερη περίοδο και να πετυχαίνει ένα προσωπικό 4-0 και ένα καλάθι του Ράιτ ο Εξάστερος πέρασε και πάλι μπροστά μετά το ξεκίνημα του αγώνα με το 22-19 στο 12ο λεπτό. Τρία λεπτά αργότερα οι Τούρκοι πήραν και πάλι το προβάδισμα και το ντέρμπι συνεχίστηκε με το σκορ να είναι ενδεικτικά στο 32-32 στο 17’. Έχοντας πια ανεβάσει «στροφές» στην άμυνα ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ξεφύγει με το 41-37 που προηγήθηκε στο ημίχρονο.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια και μετά την συγκίνηση από την βράβευση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε καθώς οι δύο ομάδες παρέμειναν κοντά. Όμως ο Παναθηναϊκός όντας βελτιωμένος είχε ένα μικρό προβάδισμα που έφτασε στο +5(50-45) στο 27ο λεπτό αλλά η Φενέρ απαντώντας με ένα σερί 4-0 μείωσε στον πόντο. Ωστόσο, με καλάθι και φάουλ και τρίποντο από τον Φώτση οι «πράσινοι» ξέφυγαν πρώτη φόρα με 9 πόντους με το 58-49 με το οποίο ολοκληρώθηκε το τριαντάλεπτο.

Με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου με τρίποντο του πρώτου φκόρερ των «πράσινων» Μάικ Μπράμος ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» πρώτη φορά διψήφια διαφορά με το 61-49. Η Φενέρ χαλάρωσε ενώ την ίδια ώρα ο Εξάστερος πάτησε "γκάζι" με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευθεί στο +15(66-51) στο 33' και να είναι "αγκαλιά" με την υπερπολύτιμη νίκη. Στη συνέχεια, οι Τούρκοι "ξύπνησαν" και με ένα σερί 9-0 μείωσαν σε 68-62 τρία λεπτά πριν τη λήξη. Ο Μπράμος με νέο τρίποντο ξεκόλλησε τους γηπεδούχους ενώ λίγο αργότερα η Φενέρ βρήκε και πάλι τον τρόπο να μειώσει με το 72-67 στα 50''. Τελικά ο Διαμαντίδης με τέσσερις συνεχόμενες βολές διαμόρφωσε το τελικό 76-67 και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μια άκρως σημαντική βαθμολογικά νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 41-37, 58-49, 76-67

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Διαμαντίδης 15, Φώτσης 10, Μπράμος 23, Λάσμε 1, Ματσιούλις 5, Ράιτ 10, Μπατίστ 2, Μαυροκεφαλίδης 2, Ούκιτς 8. 

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Ομπράντοβιτς): Κλέιζα 9, ΜακΚάλεμπ 6, Ονάν 7, Μπιέλιτσα 9, Μαχμούτογλου, Ζόριτς 4, Σέκουλιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 10, Πρέλντιτς 13, Τζάκσον 7.

Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια