Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Ματσιούλις: «Με τον Αλβέρτη προσπαθούμε όλοι μαζί σαν ομάδα»

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Φενέρμπαχτσε σε ένα κρίσιμο και ιδιαίτερο παιχνίδι για εκείνον και ο Γιόνας Ματσιούλις μίλησ...

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Φενέρμπαχτσε σε ένα κρίσιμο και ιδιαίτερο παιχνίδι για εκείνον και ο Γιόνας Ματσιούλις μίλησε για τον αυριανό αγώνα και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, για τον νέο κόουτς της ομάδας, τον Φραγκίσκο Αλβέρτη αλλά και για το παιχνίδι με την Εφές και το καθοριστικό τρίποντο που πέτυχε.

Μπορεί να μην υπήρξε στον Παναθηναϊκό επί εποχής Ομπράντοβιτς όμως τόνισε πως καταλαβαίνει την ιδιαιτερότητα του αυριανού αγώνα ενώ αναφερόμενος στην αλλαγή της τεχνική ηγεσίας επεσήμανε πως ο Φραγκίσκος Αλβέρτης έφερε στην ομάδα περισσότερη θετική ενέργεια και σκέψη και πως πλέον όλοι προσπαθούν μαζί σαν ομάδα».

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Γιόνας Ματσιούλις στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:
«Γεια σ' όλους τους φίλους της Ευρωλίγκας!
Ελπίζω να 'στε καλά...

Προερχόμαστε απ' την αναμέτρηση απέναντι στην Αναντολού Εφές κι οδεύουμε σ' αυτή απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Δύο σημαντικές αναμετρήσεις για εμάς, αν θέλουμε να παραμείνουμε ζωντανοί σ' αυτή τη μάχη του ΤΟΡ 16 για μία θέση στα playoffs!

Η αναμέτρηση απέναντι στην Αναντολού Εφές δεν ήταν εύκολη. Ήταν λίγο περίεργη και χρειαστήκαμε την παράταση, ώστε να φτάσουμε στο θετικό αποτέλεσμα. Έτυχε και πήρα το σουτ, το οποίο έστειλε την αναμέτρηση στην παράταση, αλλά ακόμα υπήρχαν 5 λεπτά μάχης. Παρακαλώ, μη με ρωτήσετε τι σκεφτόμουν εκείνη τη στιγμή (γέλια).... Υπάρχει μόνο απάντηση σ' αυτή την ερώτηση, όποιον κι αν ρωτήσεις: Τίποτα! Δε μπορείς να σκεφτείς ενόσω σουτάρεις. Επιστρέφοντας απ' το time out, είχαμε ένα πλάνο να εκτελέσουμε. Ένα πλάνο με δύο επιλογές, για εμένα ή τον Αντώνη Φώτση. Για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, όταν πήρα τη μπάλα, αισθάνθηκα γεμάτος σίγουρος. Αισθάνθηκα πως μπορούσα να ευστοχήσω κι ευστόχησα. Έπιασα τη μπάλα, σούταρα και πήγε μέσα. Αισθάνθηκα έτοιμος για το σουτ. Αλλά για εμένα το σημαντικό είναι όχι το σουτ, αλλά το αποτέλεσμα. Νικήσαμε στην παράταση, πήραμε την αναμέτρηση κι αισθανόμαστε λίγο πιο αισιόδοξοι.

Ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο. Χρειαζόμαστε και τις επόμενες αναμετρήσεις και πρέπει να δούμε τι είναι έτοιμοι να κάνουν οι αντίπαλοί μας. Η κατάσταση διαρκώς αλλάζει. Είμαστε σ' έναν πραγματικά δύσκολο όμιλο. Όλες οι ομάδες είναι καλές. Έχει περισσότερο ενδιαφέρον για όλους, για τον κόσμο και για εμάς. Δεν είναι ενδιαφέρον να χάσεις, σίγουρα, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ κι αυτό το χαρακτηρίζει ως άθλημα. Δεν είναι μία τέλεια κατάσταση για εμάς τώρα, επειδή προερχόμασταν από τέσσερις συνεχόμενες ήττες, αλλά αυτό το θετικό αποτέλεσμα στην Τουρκία μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα. Κι αισθανόμαστε σίγουροι. Αυτό που άλλαξε είναι η παρουσία του Φραγκίσκου Αλβέρτη ως προπονητής. Άλλαξε τη νοοτροπία της ομάδος. Προσέδωσε λίγη θετική ενέργεια και σκέψη κυρίως. Ακόμα δε μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα, επειδή δεν είχαμε το χρόνο. Αλλά αγωνιζόμαστε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ας πούμε, τώρα, λίγο γρηγορότερα και προσπαθούμε να κάνουμε τα πράγματα να εξελιχθούν υπέρ μας. Όλοι μαζί ως ομάδα.

Η επόμενη αναμέτρηση είναι σημαντική και την ίδια ώρα καταλαβαίνουμε πως είναι κι ιδιαίτερη. Δεν ήμουν εδώ, όταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν προπονητής, αλλά όλοι γνωρίζουμε πόση μεγάλη σημασία έχει για την ομάδα, για τον κόσμο να τον έχουν πίσω εδώ στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλο. Την ίδια ώρα όλοι καταλαβαίνουμε πως χρειαζόμαστε τη νίκη μέσα απ' την καλύτερη δυνατή εμφάνιση απέναντι σε μία καλή ομάδα, με καλούς παίκτες κι ένα καλό προπονητή. Θα είναι μία δυνατή μάχη και στοχεύουμε σ' ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα, σε μία ιδιαίτερη βραδιά.

Αυτά προς το παρόν!
Να προσέχετε».


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια