Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Μπαρτζώκας: «Η προσέγγισή μας θα είναι προσγειωμένη, δεν υποτιμάμε τον Παναθηναϊκό»

Χαμηλούς τόνους προσπαθεί να κρατήσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και το 2-1 των Πε...


Χαμηλούς τόνους προσπαθεί να κρατήσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και το 2-1 των Πειραιωτών στη σειρά των τελικών καθώς τόνισε πως η προσέγγιση της ομάδας του για τον τέταρτο τελικό θα είναι προσγειωμένη.

Πλέον ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα καθώς με νίκη το βράδυ της Κυριακής στο ΣΕΦ θα στεφθεί πρωταθλητής όμως ο έμπειρος κόουτς τόνισε πως κανείς στην ομάδα του δεν υποτιμάει τον Παναθηναϊκό γιατί είναι έμπειρη ομάδα που δεν τα παρατάει: «Ελέγξαμε το παιχνίδι. Ήμασταν πάντα μπροστά στο σκορ αν εξαιρέσεις το 2-0. Κάναμε ότι έπρεπε με βάση τις δυνατότητες μας και όχι τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα. Δώσαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ στο δ' δεκάλεπτο. Είναι έμπειρη ομάδα ο Παναθηναϊκός και δεν τα παρατάει. Η νίκη μας είναι πολύ σημαντική, έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας τώρα. Δεν πρέπει ποτέ να ξεγράφεις παίκτες όπως του Παναθηναϊκού. Πρέπει να δουλέψουμε και στο τακτικό μέρος και στο ψυχολογικό έχουμε μπροστά. Κανείς από την πλευρά μας δεν υποτιμάει ούτε τον Παναθηναϊκό, ούτε την ποιότητα των παικτών του. Αυτό που μετράει είναι ότι νικήσαμε. Η προσέγγιση μας θα είναι πάντα προσγειωμένη και σε σεβασμό στον αντίπαλο».

Όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι χρησιμοποίησε τον Κόλινς στα καθοριστικά λεπτά του αγώνα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε: «Από ένα καλό αμυντικό ριμπάουντ έχεις τη δυνατότητα να πας σε ένα καλό τρανζίσιον. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε. Λίγο στο δ' δεκάλεπτο σταματήσαμε να κινούμε την μπάλα και τους εαυτούς στο παρκέ. Ο Κόλινς μας δίνει έναν ακόμα γκαρντ στο παρκέ, αλλά έχει κορμί φόργουορντ. Θέλαμε ένα μεγαλύτερο σώμα όταν ο Παναθηναϊκός πήγαινε στις αλλαγές».

Τέλος, για το αν ο ίδιος και η ομάδα του φοβήθηκαν ότι θα έχαναν το παιχνίδι όταν στο τέλος ο Παναθηναϊκός γύρισε το παιχνίδι, είπε: «Όταν κάνεις αυτή τη δουλειά, δεν μπορείς να έχεις φόβο. Ο Παναθηναϊκός είχε χτίσει μία αυτοκρατορία και έκανε πολλές συνεχόμενες νίκες. Άλλες φορές είχε καλύτερη ομάδα, μερικές φορές με άλλους τρόπους και έτσι ο Ολυμπιακός δεν είχε καταφέρει να νικήσει ποτέ εδώ μέσα. Και είναι κάτι που έχει περάσει στη σκέψη των Ελλήνων παικτών. Δεν φοβηθήκαμε ποτέ σήμερα με τον τρόπο που παίξαμε. Έχουμε αποδείξει ότι παλεύουμε όλα τα παιχνίδια. Όταν έχουμε αδυναμίες και κάνουμε λάθη προσπαθούμε να διδαχθούμε από με αυτά. Δεν νιώθουμε άτρωτοι για το 4ο παιχνίδι. Έχουμε ζήσει πολλά παιχνίδια. Παίζουν ρόλο πολλά πράγματα, όπως η τακτική και η ψυχολογική προσέγγιση. Θέλουμε τα παιχνίδια να κρίνονται στο παρκέ. Ο κόσμος μας θα μας βοηθήσει πολύ. Είναι πιο υποστηρικτικός πλέον. Αν νομίζει κάποιος ότι θα κρίνουν τα παιχνίδια, 15 ή 20 χιλιάδες κόσμου, κάνουν λάθος. Οι αποφάσεις των παικτών κρίνουν τα αποτελέσματα».


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια