Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Παναθηναϊκός: Ορεξάτος στα πλέι οφ

Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε ένα μόνο ημίχρονο για να «καθαρίσει» δια περιπάτου τον Απόλλωνα επικρατώντας με 95-79 στην Πάτρα στην αυλαία τ...

Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε ένα μόνο ημίχρονο για να «καθαρίσει» δια περιπάτου τον Απόλλωνα επικρατώντας με 95-79 στην Πάτρα στην αυλαία της κανονικής περιόδου της Α1 και πλέον περιμένει τους Πατρινούς για την πρώτη φάση των πλέι οφ.

Ο Απόλλωνας άντεξε μόνο για ένα ημίχρονο καθώς όταν οι «πράσινοι» σοβαρεύτηκαν το παιχνίδι μετατράπηκε σε «περίπατο». Πλέον, οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά σε τρεις μέρες και συγκεκριμένα την Τρίτη στο ΟΑΚΑ για την πρώτη φάση των πλέι οφ.

Νωθρό ήταν το ξεκίνημα των δύο ομάδων καθώς χρειάστηκε να περάσουν δύο λεπτά αγώνα για να ανοίξουν το σκορ. Ο Απόλλωνας μπήκε καλύτερα ξεκινώντας με ένα 5-0 ενώ ο Παναθηναϊκός πέτυχε το πρώτο του καλάθι μετά το πρώτο τετράλεπτο. Στη συνέχεια, οι Πατρινοί πήγαν σε νταμπλ σκορ με το 12-6, οι «πράσινοι» απάντησαν με ένα 5-0 και μείωσαν στον πόντο όμως χάρη στους ξένους του ο Απόλλωνας έφτασε και στο +8(22-14) στο 9ο λεπτό ενώ στο κλείσιμο του δεκαλέπτου ήταν μπροστά με το 23-15.

Η μαχητικότητα του Απόλλωνα και η χαλάρωση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκαν και στην μεγαλύτερη διάρκεια της δεύτερης περιόδου. Οι Πατρινοί με τους ξένους τους και τους Αργυρόπουλο και Μολφέτα να είναι σε καλή μέρα εξακολούθησαν να έχουν τα ηνία και μάλιστα πήγαν και σε διψήφια διαφορά με το 25-15 ενώ διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι τα μισά της περιόδου όταν ο Παναθηναϊκός πέρασε πρώτη φορά μπροστά με το 29-30 με τους Κάρι και Μαυροκεφαλίδη να τον οδηγούν. Έκτοτε, οι δύο ομάδες άλλαζαν τη «σκυτάλη» στο σκορ και έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 45-44 για τον Απόλλωνα.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια ο Παναθηναϊκός σοβαρεύτηκε και άρχισε να ανεβάζει «στροφές». Με τους Γκιστ και Λάσμε πήγε πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά με το 51-61 στο 26ο λεπτό και κάπου εκεί άρχισε ο «περίπατος». Οι «πράσινοι» πάτησαν «γκάζι» με αποτέλεσμα το τριαντάλεπτο να ολοκληρωθεί με το 58-75.

Πλέον, η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς ο Απόλλωνας δεν μπορούσε πια να ακολουθήσει τον Παναθηναϊκό που μπαίνοντας στο δεκάλεπτο πήγε και στο +20. Διαφορά την οποία διατήρησε σε όλη την περίοδο και έτσι έφτασε δια περιπάτου στην νίκη με το 95-79.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 45-44, 58-75, 79-95

Απόλλων Π. (Βετούλας): Αργυρόπουλος 10, Ρος 16, Πέτροβιτς, Λιανός 4, Ντάνιελ 9, Γουίλσον 10, Μολφέτας 19, Χοτ 3, Μιλουτίνοβιτς 3, Καπερώνης 3, Οικονομόπουλος.

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Διαμαντίδης 2, Φώτσης 5, Μπράμος 9, Γκιστ 8, Λάσμε 21, Κάρι 18, Ράιτ 8, Ματσιούλις 3, Ούκιτς 4, Παππάς 5, Μαυροκεφαλίδης 12, Γιάνκοβιτς.

Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια