Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Ολυμπιακός: «Διπλό» στο ΟΑΚΑ και «αγκαλιά» με τον τίτλο

Έχοντας τα ηνία και το προβάδισμα του αγώνα σε όλη του τη διάρκεια ο Ολυμπιακός «έσπασε» το πλεονέκτημα της έδρας του Παναθηναϊκού επι...


Έχοντας τα ηνία και το προβάδισμα του αγώνα σε όλη του τη διάρκεια ο Ολυμπιακός «έσπασε» το πλεονέκτημα της έδρας του Παναθηναϊκού επικρατώντας με 69-64 και πλέον είναι στο 2-1 και μια «ανάσα» από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το «break» και με τη σημερινή νίκη τους και το 2-1 απέχουν μια νίκη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πλέον, η σειρά μεταφέρεται την Κυριακή (01/06, 19:45, ΝΕΡΙΤ) στο ΣΕΦ.

Ο αγώνας…

Καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός καθώς προηγήθηκε με 4-10 στο πρώτο τετράλεπτο του αγώνα. Οι «πράσινοι» μπήκαν νωθρά και άστοχα στον αγώνα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να προηγηθούν με νταμπλ σκορ (6-12) στα μισά της πρώτης περιόδου. Με ένα 5-0 από τον Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός μείωσε στον πόντο(11-12) στο 7ο λεπτό ωστόσο ο Ολυμπιακός διατήρησε τον έλεγχο και μαζί και το προβάδισμα μέχρι το κλείσιμο του πρώτου δεκαλέπτου με το 15-21.

Μπαίνοντας στη δεύτερη περίοδο οι Πειραιώτες έφτασαν και στο +8(15-23) ενώ εξακολούθησαν να έχουν το πάνω χέρι εκμεταλλευόμενοι την κακή μέρα του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» ήταν και σε αυτό το παιχνίδι αρκετά άστοχοι όμως είχαν και πολλά λάθη με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να διατηρήσει με άνεση ένα σημαντικό προβάδισμα που έφτασε και σε διψήφια διαφορά με το 22-33 στο 17ο λεπτό. Όντας καλύτερος και στη δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός είχε τον πρώτο λόγο στο πρώτο ημίχρονο καθώς και στην ανάπαυλα είχε μια διαφορά ασφαλείας με το 28-36.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια με τον Ματσιούλις να κάνει πολύ καλή δουλειά ο Παναθηναϊκός εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός μπήκε νωθρά μείωσε σε 30-36 την ίδια ώρα που λόγω μιας μικρής «κουβέντας» που είχαν μεταξύ τους οι Γκιστ και Λοτζέσκι δέχθηκαν τεχνική ποινή. Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» εξακολούθησαν να έχουν το πάνω χέρι με τον Λοτζέσκι να ανοίγει το σκορ για τον Ολυμπιακό στο τρίτο δεκάλεπτο με το 30-39 στο 24ο λεπτό. Μάλιστα, έχοντας με άνεση τον έλεγχο του αγώνα και με τα τρίποντα να πέφτουν «βροχή» έφτασαν και στην ανώτερη διαφορά με το 38-54 στο 28ο λεπτό. Τελικά το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους «ερυθρόλευκους» να είναι στο +16(40-56) και να είναι «αγκαλιά» με τη νίκη.  

Μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός έκανε την ύστατη προσπάθεια για την ανατροπή και με ένα σερί 8-0 μάζεψε τη μισή διαφορά μειώνοντας στο 48-56 στο 33ο λεπτό. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός διατήρησε την ψυχραιμία του και μπαίνοντας και πάλι στο σκορ μετά το πρώτο πεντάλεπτο της περιόδου πήγε και πάλι στο +12(50-62). Οι "πράσινοι" εκμεταλλευόμενοι την χαλάρωση των Πειραιωτών και με τον Λάσμε να είναι μαζί με τον Διαμαντίδη οι κορυφαίοι του Τριφυλλιού μείωσαν στους 4(60-64) στο τελευταίο δίλεπτο και το παιχνίδι πήρε "φωτιά". Ο Λοτζέσκι αστόχησε σε τρίποντο, ο Διαμαντίδης με βολές μείωσε σε 61-64 ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη ενώ αμέσως μετά ακολούθησε πάσα του Διαμαντίδη στον Λάσμε και η μπάλα πήγε στο... κενό.Ο Μπράμος αστόχησε σε τρίποντο, ο Κόλινς έκανε το 62-67 στα 31'', στην επαναφορά οι "πράσινοι" αστόχησαν, ο Σπανούλης αστόχησε σε βολές, αλλά στη συνέχεια πήρε καθοριστικό ριμπάουντ και μαζί φάουλ και σημείωσε το 62-69 στα 12''. Τελικά, μετά από κάρφωμα του Λάσμε που έγραψε το τελικό 64-69 ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο ΟΑΚΑ, έκανε το 2-1 και πλέον την Κυριακή στο ΣΕΦ με νίκη θα πανηγυρίσει το πρωτάθλημα.   

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 28-36, 40-56, 64-69

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Διαμαντίδης 18, Φώτσης 2, Μπράμος 6, Γκιστ 8, Λάσμε 16, Ούκιτς, Ράιτ 4, Κάρι, Ματσιούλις 8, Μαυροκεφαλίδης 2.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Σπανούλης 14, Περπέρογλου 2, Πέτγουεϊ 12, Ντάνστον 6, Πρίντεζης 13, Σλούκας, Μάντζαρης 8, Λοτζέσκι 8, Σίμονς 2, Κόλινς 3.

Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα


Δεν υπάρχουν σχόλια