Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Παπαθεοδώρου: «Η αντίδρασή μου ήταν λανθασμένη και ακραία»

Τη δική του εκδοχή για το περιστατικό με τον Αντώνη Κόνιαρη έδωσε ο προπονητής της Εθνικής Εφήβων, Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο οποίος τόνισε π...


Τη δική του εκδοχή για το περιστατικό με τον Αντώνη Κόνιαρη έδωσε ο προπονητής της Εθνικής Εφήβων, Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο οποίος τόνισε πως δεν χτύπησε τον παίκτη αλλά και πως η αντίδρασή του ήταν λανθασμένη και ακραία.

Λίγες μόλις μέρες μετά τον «χαμό» που έγινε με το βίντεο που κυκλοφόρησε και στο οποίο ο Ηλίας Παπαθεοδώρου κινείται απειλητικά προς τον Αντώνη Κόνιαρη που δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα με την Ισπανία βρισκόταν στον πάγκο της Εθνικής, ο ομοσπονδιακός προπονητής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 εξήγησε από την πλευρά του τι συνέβη. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην πορεία της Εθνικής Εφήβων που προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Τουρκία.

Αναλυτικά όσα ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είπε στο Sentra 103,3:

Για το άσχημο και πολυσυζητημένο περιστατικό με τον Κόνιαρη: «Ο λόγος που δεν έχω βγει να μιλήσω γι αυτό το περιστατικό είναι συγκεκριμένος. Όταν τελείωσε το παιχνίδι το δικό μας υπήρχε πολύ μεγάλη χαρά, αλλά και πίεση από την ένταση του παιχνιδιού. Και αν θέλετε να πιστέψετε στο τέλος, όλο το σταφ, προπονητές, οι παίκτες μας, δεν είχαμε αντιληφθεί το τι ακριβώς έχει συμβεί. Γιατί πράγματι μεταξύ μας δεν είχε συμβεί κάτι τόσο μεγάλο. Αυτή είναι η μία πλευρά. Η άλλη πλευρά είναι η εξής: Η αντίδραση του προπονητή, η δική μου δηλαδή, ήταν ακραία αντίδραση ανθρώπου. Είναι ξεκάθαρο αυτό το πράγμα. Ήταν αντίδραση ενός ανθρώπου ο οποίος είναι πιεσμένος. Ήταν 20'' πριν τελειώσει η 2η παράταση. Δεν υπήρχε ούτε στόχος να δημιουργήσω ένα κλίμα. Ήταν πάνω στην ένταση της στιγμής. Επαναλαμβάνω ότι ήταν μια πολύ ακραία αντίδραση, η οποία ήταν λάθος, όμως ποτέ μα ποτέ δεν έφτασε στα όρια αυτά που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα.

Τι εννοώ με αυτό. Όταν το πρώτο βίντεο που εμφανίζεται είναι “χαστούκισε ο Παπαθεοδώρου τον Κόνιαρη” και μετά “τον βρήκε στον ώμο τελικά τον Κόνιαρη” και μετά από αυτό είναι “Προσπάθησε να τον χτυπήσει αλλά βρήκε αέρα” και μετά από αυτό είναι “τελικά έκανε μια κίνηση αλλά δεν τον πέτυχε”. Όλα αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους. Εσείς πιστεύετε ότι αυτή η κίνηση που μπορεί να κάνεις ένας άνθρωπος με αυτό τον τρόπο, είναι για να βρει ένα παιδί στο πρόσωπο και να το χτυπήσει; Αυτό είναι εγκληματική ενέργεια, αν προσπαθούσα με αυτό τον τρόπο που έδειξε η τηλεόραση, να πετύχω ένα παιδί.
Είμαι προπονητής στην Α1 ένα χρόνο μόλις. Δεν είμαι προπονητής που έχω τεράστια εμπειρία με αντρικές ομάδες. Είμαι 8-9 χρόνια στις αντρικές ομάδες. Δεν πήδηξα από έναν όροφο στην Α1. Έχω ξεκινήσει από τα 18-19 μου χρόνια, από τα μίνι. Δεν είμαι ουρανοκατέβατος. Ξέρω πάρα πολύ καλά. Έχω χτίσει τις σχέσεις μου με τα παιδιά. Είμαστε μαζί εδώ και 1,5 μήνα. Είμαστε κάθε μέρα μαζί. Με ταξίδια, με ξενοδοχεία, με εντάσεις, με παιχνίδια, με προπονήσεις, με διαπληκτισμούς, με λογομαχίες. Όμως τη σχέση που έχουμε αναπτύξει κανείς δεν μπορεί να τη γνωρίζει από την Αθήνα. Κανείς δεν μπορεί να την γνωρίζει από το πληκτρολόγιο του, από τον υπολογιστή του ή από αυτό που εμφανίζεται στο βίντεο. Επαναλαμβάνω ότι η αντίδρασή μου ήταν λανθασμένη 100% και ακραία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήθελα ούτε να χτυπήσω ούτε να βιαιοπραγήσω, ούτε καν αστόχησα και δεν τον βρήκα.
Λάθος αντιδράσεις υπάρχουν σε στιγμές έντασης, δεν δικαιολογώ τον εαυτό μου, με την έννοια ότι ήταν πολύ έντονη η αντίδραση μου. Όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχθώ όλα αυτά τα σχόλια που μου έχουν μεταφερθεί γιατί ευτυχώς δεν έχω facebook. Έχω όμως μια οικογένεια που εδώ και 2-3 μέρες μου μεταφέρει τα μηνύματα αυτά που υπάρχουν. Αυτό είναι κάτι που με έχει ενοχλήσει.
Επίσης θα ήθελα να πω ότι στους ανθρώπους που πραγματικά ενόχλησα με το συγκεκριμένο γεγονός, δηλαδή στον παίκτη μου, στους γονείς του παίκτη, από την πρώτη στιγμή έχω επικοινωνήσει μαζί τους, έχω εξηγήσει τι έχει συμβεί.
Υπάρχει παρά πολύς κόσμος που δεν ξέρει τι σχέσεις έχουν οι προπονητές με τους παίκτες και τους συγκεκριμένους παίκτες. Παιδιά 17 ετών. Εγώ τους γονείς του παίκτη τους έχω γνωρίσει. Έχουμε φάει μαζί. Αν κάποιος πιστεύει ότι θα μπορέσω να χτυπήσω ένα παιδί που έχω μπει στο σπίτι του, είναι γελασμένος. Δεν έχω πάρει αυτές τις αρχές από την οικογένειά μου.
Και δεν περιμένω φυσικά από ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζω πολύ καλά το ποιόν τους να μου κάνουν υποδείξεις για τις αρχές μου, που έχω πάρει από την οικογένεια μου. Σε αυτό είμαι κάθετος. Μπορεί να με κριτικάρει όποιος θέλει για τις προπονητικές μου ικανότητες ή ανικανότητες, αλλά για το κομμάτι που μπορώ να δείξει σε ένα παιδί που συνεργάζομαι μαζί του και στην οικογένειά του, είναι κάτι που δεν τον δέχομαι. Και με έχει στενοχωρήσει και θα πω ότι με έχει πληγώσει. Αλλά θα το ξεπεράσω».

Για το ότι ειπώθηκε ότι ο Κόνιαρης «πιέστηκε» να δηλώσει ότι δεν συνέβη τίποτα: «Τα παιδιά έχουν προσωπικότητα και λογική. Αυτό που επίσης με πείραξε πάρα πολύ ήταν ότι βάλαμε τον Αντώνη να πει ότι δεν έχει γίνει τίποτα. Ο Αντώνης ο Κόνιαρης πριν από 10 ημέρες υπέγραψε ένα συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό. Πήρε μια απόφαση ζωής στα 17 του χρόνια. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι δεν γίνεται ένα παιδί να αποφασίζει για το μέλλον της ζωής του πριν 10 μέρες και κάποιος μετά από 10 μέρες να του επιβάλει τι θα πει. Ο κάθε παίκτης έχει την προσωπικότητα του. Και πι παίκτες είναι οι καλύτεροι κριτές των προπονητών. Αυτή είναι η άποψή μου».

Για την πορεία της Εθνικής των Εφήβων: «Ο πρωτεύον στόχος των Εθνικών ομάδων και της συγκεκριμένης εθνικής γιατί μιλάμε για παίκτες 17-18 ετών είναι να δούμε ποια από αυτά τα παιδιά μπορούν να στελεχώσουν στο μέλλον την ανδρική Εθνική ομάδα. Όπως γνωρίζετε η Εθνική Ανδρών δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές,  άρα να δημιουργήσεις χαρακτήρες και παίκτες που μπορούν να στελεχώσουν την Εθνική και ταυτόχρονα να την αγαπήσουν, νομίζω ότι είναι ο πιο σημαντικός στόχος και αυτό προσπαθούμε να περάσουμε στα παιδιά, το συγκεκριμένο μήνυμα, να αγαπήσουν την Εθνική, μία Εθνική που τους δίνει την δυνατότητα να εμφανιστούν στον μπασκετικό χάρτη, να δημιουργήσουν την προσωπικότητα τους, να τους δουν οι μεγάλες ομάδες και να προχωρήσουν ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα τους ώστε στο μέλλον να βοηθήσουν και την Εθνική ομάδα αλλά και να σκέφτονται την προσωπική τους καριέρα. Ο δεύτερος στόχος, είναι η διάκριση, η πρόκριση, ένα μετάλλιο πράγματα που θα μας δώσουν χαρά και ενθουσιασμό και περηφάνια αλλά θα είναι εφήμερη. Ο παίκτης όμως που θα δημιουργηθεί και θα δώσει πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ τα επόμενα χρόνια είναι το πιο σημαντικό για εμάς».

Για την στροφή των ομάδων σε νεαρούς Έλληνες παίκτες: «Από την μια πλευρά συμφωνώ απόλυτα. Γενικότερα οι μεγάλες ομάδες Ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ παλιότερα υπήρχαν συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα που επένδυαν πάνω σε νεαρούς. Συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός είχε επενδύσει στον Φώτση και στον Τσαρτσαρή, ο Ολυμπιακός στον Σλούκα, τον Μάντζαρη, τον Παπανικολάου. Είναι αναλόγως τις φουρνιές και την ανάγκη που υπάρχει σε κάθε περίοδο στην ομάδα. Αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μία καινούργια περίοδο και βλέπουμε να ενδιαφέρεται για πάρα πολλά παιδιά από τις εθνικές ομάδες και νομίζω το ίδιο θα κάνει και ο Ολυμπιακός. Αυτό από την μία πλευρά είναι ευχάριστο για τα παιδιά γιατί από πολύ νωρίς μπαίνουν σε ένα περιβάλλον πολύ σοβαρό, πολύ επαγγελματικό ξεφεύγουν από τις ομάδες που βρίσκονται και τους έχουν μεγαλώσει γιατί τα παιδιά αυτά δεν μπορούν να μάθουν μπάσκετ στην Εθνική ομάδα σε ένα μήνα, ούτε να γίνουν καλοί παίκτες σε ένα μήνα, οι ομάδες τους-ανεξαρτήτου που αγωνίζονται-έχουν φτιάξει αυτά τα παιδιά και η Εθνική ομάδα μπορεί και τους δίνει το δικαίωμα να εμφανιστούν πανευρωπαϊκά σε διεθνείς διοργανώσεις. Άρα λοιπόν όλες αυτές οι ομάδες έχουν μεγάλο ρόλο και συμμετοχή στο ταλέντο που έχουν αυτά τα παιδιά στην δημιουργία τους. ο ταλέντο που έχουν αυτά τα παιδιά στην δημιουργία τους. Οι μεγάλες ομάδες που είναι αυτές που παίρνουν τα παιδιά αυτά, είναι σημαντικό τα παιδιά να βρίσκονται σε ένα τέτοιο περιβάλλον σοβαρό, οργανωμένο κι επαγγελματικό μεγάλες παραστάσεις».


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια