Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Εθνική: «Καθάρισε» τις Φιλιππίνες με φανταστικό Πρίντεζη

Το δύο στα δύο έκανε η Εθνική Ελλάδας που αν και δεν πραγματοποίησε τόσο καλή εμφάνιση όσο στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και...


Το δύο στα δύο έκανε η Εθνική Ελλάδας που αν και δεν πραγματοποίησε τόσο καλή εμφάνιση όσο στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και είχε τραγικό ποσοστό στα τρίποντα(5/22) «καθάρισε» και τις Φιλιππίνες με 82-70 και περιμένει αύριο(1/9, 21:00) το Πουέρτο Ρίκο για να τριπλασιάσει τις νίκες της. Μεγάλη εμφάνιση από τον Πρίντεζη

Εξαρχής όλοι έλεγαν ότι οι Φιλιππίνες είναι πολύ δυνατή και σκληρή ομάδα και μετά το άγχος που προκάλεσαν στην Κροατία στην πρεμιέρα, σε αρκετά σημεία του σημερινού αγώνα έβαλαν δύσκολα και στην ελληνική ομάδα κυρίως όσον αφορά το πολύ σκληρό παιχνίδι που έκαναν. Όμως, οι Έλληνες διεθνείς μπορεί να είχαν επιθετικά και αμυντικά προβλήματα αλλά πάλεψαν φιλότιμα και σοβαρά και διπλασίασαν τις νίκες τους. Πάντως, στη λήξη του αγώνα υπήρξε ένα επεισόδιο ανάμεσα στον Μπλατς και τον Καϊμακόγλου και ο λόγος ήταν ότι ο παίκτης των Φιλιππίνων ενοχλήθηκε που ο Έλληνας φόργουορντ επέλεξε να σουτάρει κανονικά στα τελευταία δευτερόλεπτα. Τελικά μπήκαν στη μέση οι ψυχραιμότεροι και η ένταση δεν συνεχίστηκε.

Εν τω μεταξύ, ο συγκλονιστικός Γιώργος Πρίντεζης με τους 25 πόντους με τους οποίους τελείωσε το παιχνίδι «έσπασε» το ρεκόρ του με την Εθνική ομάδα που κρατούσε από πέρυσι και ήταν 23 πόντοι.

Ο αγώνας…

Δυνατά ξεκίνησε και στο δεύτερο παιχνίδι της η Εθνική καθώς μπήκε με ένα 4-0 ενώ ακόμα και όταν στη συνέχεια οι Φιλιππινέζοι βρήκαν ρυθμό και το παιχνίδι απέκτησε έναν γρήγορο ρυθμό, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα διατήρησε τα ηνία και προηγήθηκε με νταμπλ σκορ(7-14) στο 8ο λεπτό. Λίγο αργότερα η Ελλάδα πήγε πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά με το 7-18 ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 10-20.

Στον ίδιο ρυθμό πήγε και η δεύτερη περίοδος με την ελληνική ομάδα να διατηρεί τον έλεγχο και το προβάδισμα κοντά στο +10 ενώ έφτασε και το +12(16-28). Ωστόσο, κάποια λάθη των Ελλήνων διεθνών, η μέτρια άμυνα και οι κακές επιθέσεις επέτρεψαν στις Φιλιππίνες να ρίξουν τη διαφορά στους 5(25-32) στο 18ο λεπτό. Στη συνέχεια το αντιπροσωπευτικό μας βρήκε και πάλι την συγκέντρωσή του και πήγε ξανά σε διψήφια διαφορά με το 27-37 με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Γυρνώντας από τα αποδυτήρια, η Εθνική μπήκε βελτιωμένη και με τους Πρίντεζη και Σλούκα έστειλε τη διαφορά στο +17(29-46) στο 22ο λεπτό. Όμως, με τον Μπλατς να είναι ασταμάτητος και να πετυχαίνει ένα προσωπικό σερί 7-0 οι Φιλιππίνες έριξαν τη διαφορά στους 10 στα μισά της τρίτης περιόδου ενώ στη συνέχεια με δύο συνεχόμενα τρίποντα μείωσαν σε 40-48. Οι Έλληνες διεθνείς αφυπνίστηκαν άμεσα και παίρνοντας και πάλι μπροστά πήγαν και πάλι στο +16(38-54) στο 27’. Οι Φιλιππινέζοι προσπάθησαν ξανά να ρίξουν τη διαφορά όμως το κλείσιμο του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε την Ελλάδα να προηγείται με 45-58.   

Μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο οι Φιλιππίνες εκμεταλλευόμενες τα λάθη και την τραγική αστοχία των Ελλήνων στα τρίποντα μείωσαν στους 10 και το παιχνίδι εξακολούθησε να έχει μεγάλο ενδιαφέρον ως το τέλος. Όμως, οι Έλληνες διεθνείς ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους και δεν είχαν σκοπό να χάσουν ένα αγώνα που ουσιαστικά ήταν δικός τους και παρέμειναν σοβαροί στην αντεπίθεση και το σκληρό παιχνίδι των Φιλιππίνων. Βελτιώνοντας την άμυνά τους και με τον Πρίντεζη να είναι εξαιρετικός η Ελλάδα διατήρησε διψήφιο προβάδισμα με το σκορ να είναι στο 56-71 πέντε λεπτά πριν τη λήξη. Στη συνέχεια, οι Φιλιππινέζοι δεν τα παράτησαν όμως η ελληνική ομάδα παρέμεινε σοβαρή και τελικά η Ελλάδα πήρε τη νίκη με 82-70.

Τα δεκάλεπτα: 10-20, 27-37, 45-58, 70-82

Φιλιππίνες(Ρέγιες): Τσαν 3, Ουίλιαμ 5, Ντέιβιντ 2, Οκάμπο 4, Νόργουντ 5, Μπλατς 21, Φαγιάρδο 10, Νταλιστάν 5, Αγκιλάρ 2, Πίνγκρις 7, Αλαπάγκ 3, Τενόριο 3.

Ελλάδα (Κατσικάρης): Βασιλειάδης 6, Καλάθης 9, Ζήσης 8, Βουγιούκας 2, Καϊμακόγλου 5, Μπουρούσης 12, Αντετοκούνμπο 3, Πρίντεζης 25, Παπανικολάου 9, Σλούκας 3, Μάντζαρης.

* Με το σημερινό τους παιχνίδι οι δύο ομάδες ξεκίνησαν την ιστορία των αναμετρήσεων τους καθώς έως τώρα δεν είχαν αγωνιστεί ποτέ σε επίσημο αγώνα.


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια