Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Παναθηναϊκός: «Περίπατος» πριν τους… τελικούς

Πατώντας «γκάζι» στο τρίτο δεκάλεπτο το οποίο μετέτρεψε σε «περίπατο» ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» τον υποβιβασμένο πια Πανιώνιο επικρατών...


Πατώντας «γκάζι» στο τρίτο δεκάλεπτο το οποίο μετέτρεψε σε «περίπατο» ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» τον υποβιβασμένο πια Πανιώνιο επικρατώντας με 79-46 στη Νέα Σμύρνη στην αυλαία της 22ης αγωνιστικής της Basket League.

Οι «πράσινοι» επέτρεψαν στους «κυανέρυθρους» να κάνουν το παιχνίδι ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο όμως με την επιστροφή από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το «πάρτι». Πλέον, ο Παναθηναϊκός επικεντρώνεται στους δύο… τελικούς της εβδομάδας με την Άλμπα και τον Απόλλωνα και από την άλλη ο Πανιώνιος δεν έχει πλέον ούτε μαθηματικές ελπίδες για την σωτηρία του και την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην Α2. 

Ο αγώνας…

Νωθρό ήταν το ξεκίνημα των δύο ομάδων και ειδικά του Παναθηναϊκού καθώς και οι δύο χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δύο λεπτά αγώνα για να μπουν στο σκορ ενώ και στη συνέχεια του πρώτου δεκαλέπτου πήγαν σε χαμηλό ρυθμό. Σε όλη την περίοδο οι δύο ομάδες άλλαζαν συνεχώς τη «σκυτάλη» στο σκορ, με τον Παναθηναϊκό χάρη στο καλό ξεκίνημα του Φώτση να πηγαίνει μόνο μέχρι το +4(7-11) και τον Πανιώνιο να απαντάει ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με το ενδεικτικό και ισόπαλο 14-14.

Στον ίδιο ρυθμό εξελίχθηκε και η δεύτερη περίοδος με τον Πανιώνιο ωστόσο να έχει τον πρώτο λόγο. Οι «κυανέρυθροι» εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά προβλήματα του Παναθηναϊκού και χάρη στο εξαιρετικό ξεκίνημα του Κόλεμαν και με τους Ξανθόπουλο και Κορόλεβ να προσφέρουν σημαντικά αλλά και ένα σερί 7-0 ξέφυγαν με το 28-20 στο 17ο λεπτό. Στη συνέχεια, με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Παππά και Σλότερ οι «πράσινοι» μείωσαν στον πόντο(30-29) όμως ο Πανιώνιος διατήρησε το προβάδισμα μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου όταν ο Παναθηναϊκός δια χειρός Σλότερ ισοφάρισε σε 34-34.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, ο Πανιώνιος δεν άντεξε περισσότερο, εμφάνισε σημάδια… παραίτησης ενώ ο Παναθηναϊκός που ανέβασε «στροφές» με ένα σερί 19-0 από τους εξαιρετικούς Σλότερ και Μπατίστα από το 24ο λεπτό και μετά όχι μόνο πήγε πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα αλλά εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +21(41-62) «καθάρισε» το παιχνίδι.

Πλέον, το παιχνίδι ουσιαστικά είχε τελειώσει καθώς δεν μπορούσε να ελπίζει στο… θαύμα. Οι «πράσινοι» ανέβασαν και άλλο την απόδοσή τους στην τελευταία περίοδο και με τη διαφορά να αγγίζει και το +30 ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους Χαραλαμπόπουλο και Λούντζη. Τελικά η εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού ήρθε με το ταμπλό στη Νέα Σμύρνη να γράφει 79-46.

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 34-34, 41-62, 46-79

Πανιώνιος(Χουγκάζ): Ξανθόπουλος 6, Βεργίνης 5, Σταμάτης 1, Στρναντ 2, Κορόλεβ 5, Κόλεμαν 21, Ταμπς 4, Ασελίν 2, Διαμαντόπουλος, Πετρόπουλος, Μπίλης.

Παναθηναϊκός(Ιβάνοβιτς): Διαμαντίδης 9, Φώτσης 10, Παππάς 12, Μποχωρίδης 2, Γκιστ 2, Μπατίστα 14, Σλότερ 18, Νέλσον 1, Γιάνκοβιτς, Λαουάλ 6, Χαραλαμπόπουλος 2.

* Πριν το τζάμπολ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο ενός φιλάθλου του Πανιωνίου.

* Μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες του Παναθηναϊκού αποχώρησαν από το παρκέ με τη ρίψη αντικειμένων από τους οπαδούς του Πανιωνίου.


Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια