Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Παναθηναϊκός: 2-0 και πάει για «σκούπα» και πρόκριση

Αν και αυτή τη φορά ο «περίπατος» έγινε ντέρμπι ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 75-61 του ΠΑΟΚ και στον δεύτερο ημιτελικό στο ΟΑΚΑ και πλέ...


Αν και αυτή τη φορά ο «περίπατος» έγινε ντέρμπι ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 75-61 του ΠΑΟΚ και στον δεύτερο ημιτελικό στο ΟΑΚΑ και πλέον απέχει μια νίκη από την πρόκριση στους τελικούς. Η σειρά μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη(2/6) το επόμενο παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο -17 όμως το πάλεψε και το γύρισε περνώντας και μπροστά όμως ο Παναθηναϊκός χάρη στους Φώτση και Μαυροκεφαλίδη και τα τρία συνεχόμενα τρίποντα του Μποχωρίδη «καθάρισε» το παιχνίδι και διατηρώντας το πλεονέκτημα της έδρας έκανε το 2-0 στα ημιτελικά και πάει στην Θεσσαλονίκη για να «κλέψει» μια νίκη στην Πυλαία και να πανηγυρίσει την πρόκριση στους τελικούς.

Ο αγώνας…

Με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε ο πρώτος ημιτελικός άρχισε και ο δεύτερος καθώς ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα με ένα σερί 9-0 ενώ ο ΠΑΟΚ μπήκε στο σκορ μετά από πέντε λεπτά αγώνα. Με τον Μαυροκεφαλίδη να είναι καλός και σε αυτό το παιχνίδι και εκμεταλλευόμενοι το κακό ξεκίνημα των Θεσσαλονικιών πήγαν πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα με το 13-2 στα μισά της περιόδου. Μάλιστα, παρόλο που ο Σωτήρης Μανωλόπουλος έκανε αρκετές αλλαγές έφτασαν νωρίς νωρίς στο +17(21-4) την ίδια ώρα που ο Χαριτόπουλος δέχθηκε τεχνική ποινή για διαμαρτυρία στους διαιτητές. Ο ΠΑΟΚ εμφάνισε σημάδια ανάκαμψης μειώνοντας στους 10 με το 24-14 του πρώτου δεκαλέπτου.

Η χαλάρωση του Παναθηναϊκού και η αντεπίθεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκαν και στη δεύτερη περίοδο με αποτέλεσμα η διαφορά να «πέσει» αρχικά στους 7(24-17). Μετά από τρία λεπτά χωρίς πόντο ο Κούπερ έβαλε ξανά τους «πράσινους» στο σκορ την ίδια ώρα που ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος απουσίασε από το πρώτο παιχνίδι υπό το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων πάτησε πρώτη φορά παρκέ. Με ένα σερί 7-0 ο Εξάστερος πήγε ξανά στο +14(31-17) στο 14ο λεπτό και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος έβαλε στο παιχνίδι μετά τον Χαραλαμπόπουλο που είχε μπει νωρίτερα και τον Παπαγιάννη. Όμως, η συνέχεια ανήκε στους φιλοξενούμενους καθώς με συνεχόμενα τρίποντα, καθοριστική παρουσία από τους Κάρτερ, Μπρέμερ και Λάνγκφορντ και ένα εντυπωσιακό σερί 17-0 ο ΠΑΟΚ πέρασε πρώτη φορά μπροστά με το 32-33 στο 18ο λεπτό και προηγήθηκε στο ημίχρονο με το 32-36.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια ο Γιάνκοβιτς με τρίποντο έβαλε τέλος στο μπλακ άουτ των «πράσινων» και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου το σκορ άλλαζε συνεχώς χέρια ενώ στα μισά της τρίτης περιόδου ήταν ενδεικτικά στο ισόπαλο 46-46. Όμως, στη συνέχεια με τρία συνεχόμενα τρίποντα του Μποχωρίδη και ένα σερί 11-0 ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με το 57-46 στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο ο ΠΑΟΚ μείωσε στους 9(59-50) όμως δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι περισσότερο καθώς ο Παναθηναϊκός με τους Φώτση και Μαυροκεφαλίδη να συνεχίζουν την καλή τους εμφάνιση πήγε ξανά στο +13(66-53) πέντε λεπτά πριν τη λήξη και ουσιαστικά εκεί «καθάρισε» το παιχνίδι. Οι Θεσσαλονικείς δεν μπόρεσαν να γυρίσουν ξανά το παιχνίδι και τελικά ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τις νίκες τους στα ημιτελικά με το ταμπλό στο ΟΑΚΑ να γράφει το τελικό 75-61.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 32-36, 57-46, 75-61

Παναθηναϊκός (Μανωλόπουλος): Διαμαντίδης 6, Φώτσης 14, Μποχωρίδης 11, Γιάνκοβιτς 8, Νέλσον 4, Σλότερ 2, Κούπερ 7, Μπλουμς, Μόργκαν 7, Μαυροκεφαλίδης 16, Χαραλαμπόπουλος, Παπαγιάννης.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Δέδας 6, Μαργαρίτης 6, Τσόχλας, Κάρτερ 20, Λάνγκφορντ 11, Όντουμ 3, Μπρέμερ 6, Λιάπης, Κώττας, Χαριτόπουλος 5, Σαλούστρος 4.

* Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε χωρίς τους Μπατίστα, Παππά, Διαμαντάκο και Κόνιαρη και ο ΠΑΟΚ χωρίς τους Χαραλαμπίδη, Κακαρούδη και Βον.

* Ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι στο ΟΑΚΑ τον κόσμο του καθώς ολοκληρώθηκε η ποινή των τριών αγωνιστικών. Περίπου 1.500 ήταν οι «πράσινοι» που έδωσαν το παρών στις εξέδρες.


Eπιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια