Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Ολυμπιακός: Νέο «πάρτι» και πάει Θεσσαλονίκη για την πρόκριση

Κάνοντας νέα επίδειξη δύναμης ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον κακό Άρη και στον δεύτερο ημιτελικό στο ΣΕΦ επικρατώντας με 92-57 και κάνοντας...


Κάνοντας νέα επίδειξη δύναμης ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον κακό Άρη και στον δεύτερο ημιτελικό στο ΣΕΦ επικρατώντας με 92-57 και κάνοντας το 2-0 πάει στην Θεσσαλονίκη για την «σκούπα» και την πρόκριση στους τελικούς της Basket League.

Παρόλο που μπαίνοντας στο παιχνίδι ο Άρης ήταν καλύτερος σε σχέση με τον πρώτο ημιτελικό στο ΣΕΦ η συνέχεια ήταν η ίδια με τον αγώνα της Τετάρτης καθώς οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν τους «ερυθρόλευκους» και μοιραία η διαφορά πήρε και πάλι τεράστιες διαστάσεις. Πλέον, την Τρίτη(2/6) στο άδειο λόγω τιμωρίας «Nick Galis Hall» ο Άρης θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει μια αξιοπρεπή εμφάνιση και ο Ολυμπιακός να «σφραγίσει» την πρόκριση για τους τελικούς της Α1.

Ο αγώνας…

Ο Άρης μπήκε καλύτερος σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι και ήταν και ανταγωνιστικός στο πρώτο πεντάλεπτο όταν το σκορ ήταν στο ισόπαλο 9-9. Όμως, ο Ολυμπιακός απαντώντας με ένα σερί 6-0 για το 15-9 άρχισε να ξεφεύγει. Μάλιστα, με νέο σερί 6-0 πήγε πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα με το 21-11 στο 8ο λεπτό ενώ στο κλείσιμο του πρώτου δεκαλέπτου ήταν στο +11(24-13).

Στη δεύτερη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν «στροφές», ο Άρης από την άλλη σίγησε και ο αγώνας άρχισε να μετατρέπεται σε «περίπατο» με τη διαφορά να εκτοξεύεται στο +20(44-24) στο 19ο λεπτό ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 47-24.

Παρόλο που στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης ήταν λίγο καλύτερος από την εμφάνιση του προηγούμενου αγώνα τελικά δεν γλίτωσε την τεράστια διαφορά. Γυρνώντας από τα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός παρέμεινε σοβαρός και μαχητικός και με τους Πρίντεζη, Σπανούλη και Λοτζέσκι να είναι οι πρωταγωνιστές του συνέχισε ανενόχλητος τον «περίπατο» εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +40 με το 76-36 του τρίτου δεκαλέπτου.

Πλέον, η τελευταία περίοδος όπως όλος ο αγώνας είχε διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς ούτε λόγος για ανατροπή. Μάλιστα, με την διαφορά να είναι στο +46(86-40) στο 33ο λεπτό ο κάκιστος Άρης που περίμενε πως και πως την λυτρωτική κόρνα της λήξης, προσπάθησε να μαζέψει κάπως τη διαφορά και κατάφερε να την ρίξει στους 30 πόντους.  Τελικά, η νέα επιβλητική νίκη του Ολυμπιακού ήρθε με το ταμπλό στο ΣΕΦ να γράφει το τελικό 92-57.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 47-24, 76-36, 92-57

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 12, Σλούκας 2, Μάντζαρης 8, Πρίντεζης 14, Ντάνστον 6, Πέτγουεϊ 13, Χάντερ 7, Λοτζέσκι 13, Λαφαγιέτ 6, Αγραβάνης 2, Ντάρντεν 3, Κατσίβελης 6.


Άρης (Πρίφτης): Βεζένκοφ 17, Πάσαλιτς 7, Μούρτος 2, Τόμας 15, Ριντ 6, Χαρίσης 7, Πουλιανίτης, Σίμτσακ, Τσιάρας 2, Δήμας 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια