Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Στον τελικό με Τουρκία η φανταστική Εθνική Εφήβων !

Η φοβερή και τρομερή Εθνική Εφήβων «καθάρισε» και την Λιθουανία επικρατώντας με 68-58 στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Β...


Η φοβερή και τρομερή Εθνική Εφήβων «καθάρισε» και την Λιθουανία επικρατώντας με 68-58 στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Βόλου και πλέον αύριο(2/8, 21:15, ΕΡΤ2) θα παλέψει κόντρα στην Τουρκία για το χρυσό μετάλλιο !

Οι τρομεροί Έλληνες διεθνείς έκαναν και πάλι το… θαύμα τους και μετά την υπερπροσπάθεια με την Γαλλία, ξεπέρασαν και το εμπόδιο της Λιθουανίας και αύριο θα δώσουν και την ψυχή τους για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Όλοι όσοι αγωνίστηκαν έβαλαν το «λιθαράκι» τους όμως και σε αυτό το παιχνίδι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Γιώργος Παπαγιάννης.

Ο αγώνας…

Το παιχνίδι ήταν μεγάλο ντέρμπι από το ξεκίνημά του καθώς οι δύο ομάδες ήταν κοντά σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, η Ελλάδα με τον Παπαγιάννη να έχει μπει ορεξάτος ήταν λίγο καλύτερη και διατήρησε ένα μικρό προβάδισμα με το 9-3. Οι Λιθουανοί με τον Σεντεκέρσκις μάζεψαν τη διαφορά και πέρασαν πρώτη φορά μπροστά με το 11-12 ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 14-12.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου η ελληνική ομάδα πήγε ξανά στο +4(18-14) όμως η Λιθουανία απάντησε και πάλι παίρνοντας το προβάδισμα με το 19-20. Έκτοτε, το σκορ άλλαζε συνεχώς χέρια και τελικά με κάρφωμα του Παπαγιάννη είχε προβάδισμα δύο πόντων και στο κλείσιμο του ημιχρόνου.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, η Εθνική δεν μπήκε καλά και η Λιθουανία πήγε στο +4(33-37) στο 24ο λεπτό. Στη συνέχεια, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βελτιώθηκε και δεν επέτρεψε στην Λιθουανία να ξεφύγει και άλλο και με ένα σερί 9-0 πέρασε ξανά μπροστά με το 45-39 στο 28’. Ωστόσο, οι Λιθουανοί απάντησαν με ένα 4-0 και όπως και τα δύο προηγούμενα δεκάλεπτα και το τρίτο ολοκληρώθηκε με τη διαφορά να είναι στο καλάθι(45-43).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να πάρει μια διαφορά ασφαλείας. Η Ελλάδα πήγε ξανά στο +4(52-48) όμως η Λιθουανία απάντησε άμεσα μειώνοντας στον πόντο και το θρίλερ δεν έλεγε να τελειώσει. Ο Δίπλαρος με τρίποντο και ο Παπαγιάννης με εντυπωσιακό κάρφωμα μετά από φοβερή πάσα του Χαραλαμπόπουλου έδωσαν μεγάλη «ανάσα» στην ελληνική ομάδα με το 57-51 πέντε λεπτά πριν τη λήξη. Ο συγκινητικός για άλλη μια φορά Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με τρίποντο έφερε την ανώτερη διαφορά με το 60-51 όμως οι Λιθουανοί μείωσαν σε 60-55 στο 37’. Ο Δίπλαρος με νέο τρίποντο έδωσε «αέρα» στην Εθνική με το 63-55, ο Σεντεκέρσκις απάντησε με τον ίδιο τρόπο όμως ο Χαραλαμπόπουλος επίσης με τρίποντο έκανε το 66-58 στα 50’’. Στη συνέχεια οι Λιθουανοί έχασαν τη μπάλα, ο Λούντζης έκανε λάθος στα 32,5’’ και μετά το τάιμ άουτ που ακολούθησε η Ελλάδα διατήρησε την κυριαρχία της και στο κατάμεστο κλειστό του Βόλου με το τελικό 68-58 πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 29-27, 45-43, 68-58

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Χαραλαμπόπουλος 22(14 ρ.), Λούντζης 8, Παπαγιάννης 15, Φλιώνης, Σκουλίδας 8, Μουράτος 5, Δίπλαρος 9, Χρηστίδης, Σκορδάς, Ντουζίδης, Μιχαλούτσος, Μιλεντίγιεβιτς 1.

Λιθουανία (Στομπέργκας): Ματσιούλις 2, Μπελιάουσκας 19, Κουλμπόκα, Βάρνας 2, Εκόντας 5, Ντιενίνις, Σεντεκέρσκις 13, Πιλάουσκας 7, Μπιρούτις 10, Σβαμπάρις, Γκαλινάουσκας, Μπερούσκα.

Eπιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια