Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

«Αυτοκράτορας» Άρης και στην Πυλαία ! (photos)

Ο Άρης ήταν ο νικητής και του δεύτερου φετινού ντέρμπι της Θεσσαλονίκης καθώς επικράτησε με 77-69 του ΠΑΟΚ στην Πυλαία σε ένα παιχνίδ...


Ο Άρης ήταν ο νικητής και του δεύτερου φετινού ντέρμπι της Θεσσαλονίκης καθώς επικράτησε με 77-69 του ΠΑΟΚ στην Πυλαία σε ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε από την διακοπή 8'' πριν το τέλος του.

Χωρισμένο στα δύο ήταν το ντέρμπι των “αιωνίων” της συμπρωτεύουσας καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν ο κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο και ο Άρης στο δεύτερο. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη είχε περισσότερες επιλογές στα δύσκολα, πήρε και τα ριμπάουντ και με τη νίκη της αυτή έκανε το 2 στα 2 επί του ΠΑΟΚ φέτος και πλέον έχει προβάδισμα για την είσοδο στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.
Εν τω μεταξύ, ενώ σε όλο το παιχνίδι η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική (αν εξαιρέσουμε τις αρκετές ρίψεις χαρτιών) ο αγώνας στιγματίστηκε από την διακοπή 8'' πριν το τέλος όταν οπαδοί του ΠΑΟΚ πέταξαν πάλι χαρτάκια στο παρκέ και αυτή τη φορά τραυμάτισαν στο μάτι τον κομισάριο του αγώνα που βρισκόταν στη γραμματεία. Μετά από ολιγόλεπτη διακοπή το παιχνίδι άρχισε ξανά για να ολοκληρωθεί με τη νίκη του Άρη.

Ο αγώνας...

Όπως αναμενόταν το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημά του καθώς οι δύο ομάδες ήταν κοντά σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο. Αρχικά με τον Ουότερς να μπαίνει ορεξάτος ο Άρης ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 7-11 στο πρώτο τρίλεπτο ενώ διατήρησε τη μικρή διαφορά μέχρι το 6ο λεπτό και το 11-15. Από κει και μετά, ο ΠΑΟΚ άρχισε να βρίσκει ρυθμό και με τους Βασιλειάδη, Σχορτσιανίτη, Τσόχλα και Τέπιτς έτρεξε ένα σερί 6-0 και πέρασε μπροστά με το 17-15 στο 8'. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 20-19.

Στη δεύτερη περίοδο ο ΠΑΟΚ ανέβασε και άλλο “στροφές” σε αντίθεση με τον Άρη που είχε κολλήσει ειδικά στην επίθεση ενώ είχε και τον Ουάιτ με τρία φάουλ από το πρώτο δεκάλεπτο. Μπαίνοντας με ένα σερί 6-0 και με τον Τσόχλα να δίνει σημαντική βοήθεια οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με το 26-19 στο 13ο λεπτό ενώ εκμεταλλευόμενοι τα προβλήματα των φιλοξενούμενων έφτασαν και στο +8(32-24) στα μισά της περιόδου. Στη συνέχεια ο Άρης προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά όμως με τους ΜακΝιλ, Μούρτο και Χάγκινς κατάφερε να μειώσει στους 4(37-33) ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 39-33 και τον ΠΑΟΚ να είναι κυρίαρχος σε όλους τους τομείς.

Και με την επιστροφή από τα αποδυτήρια ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και με ένα σερί 4-0 και πήγε πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα με το 43-33 στο 22ο λεπτό όμως στη συνέχεια τα πράγματα άλλαξαν. Το τέταρτο φάουλ του Σχορτσιανίτη και η απουσία του αποσυντόνισαν τους γηπεδούχους, οι οποίοι χαλάρωσαν και επέτρεψαν στους “κίτρινους” να ξεκινήσουν την αντεπίθεσή τους. Με μεγάλο τους “όπλο” τα ριμπάουντ και ένα σερί 9-0 και το 45-44 ο Άρης άρχισε να μπαίνει στο παιχνίδι. Μάλιστα, δεν έμεινε εκεί και εκμεταλλευόμενος την χαλάρωση των γηπεδούχων αλλά και ένα σερί 4-0 πέρασε πρώτη φορά μπροστά με το 56-58 με το οποίο έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο.

Η αντεπίθεση του Άρη συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο και την ίδια ώρα που ο ΠΑΟΚ συνέχισε τα λάθη η ομάδα του Δημήτηρ Πρίφτη με τρίποντο του Τσούπκοβιτς έφτασε και στο +6(62-68) στο 36ο λεπτό και πια ο Άρης είχε τον πρώτο λόγο. Ο Σχορτσιανίτης επέστρεψε στο παρκέ και μαζί με τον Χάτσερ και τον Τσόχλα μείωσε στους 3 με το 67-70 στο τελευταίο λεπτό ενώ ο Ουάιτ με τρίποντο και το 67-73 στα 42'' ουσιαστικά “καθάρισε” τη νίκη για τους “κίτρινους”. Ο Ουότερς με βολή έφερε και το +7(67-76), ο “Σόφο” με βολές μείωσε σε 69-76 στα 22'', ο ΜακΝιλ έκλεψε την μπάλα, ο Δέδας έκανε αντιαθλητικό φάουλ στα 9'' και την ίδια στιγμή το παιχνίδι διακόπηκε εξαιτίας της πολλοστής ρίψης χαρτιών στο παρκέ, τα οποία αυτή τη φορά τραυμάτισαν στο μάτι τον κομισάριο του αγώνα που βρισκόταν στην γραμματεία. Οι υπεύθυνοι καθάρισαν το παρκέ, οι φωνές από την εξέδρα συνεχίστηκαν και τελικά όταν τα πνεύματα ηρέμησαν οι διαιτητές επέστρεψαν στο παρκέ και ο Άρης πήρε την μεγάλη νίκη με το τελικό 69-77.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 39-33, 56-58, 69-77

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Βασιλειάδης 15, Σχορτσιανίτης 8, Τέπιτς 11, Δέδας, Χάτσερ 16, Ντούβνιακ 2, Λιάπης, Τσόχλας 9, Κώττας, Κακαρούδης 2, Μαργαρίτης 4, Μάρκοβιτς 2.


Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος, Μούρτος 4, Πελεκάνος 3, Ουάιτ 13, Ουότερς 17, Σίμτσακ 2, ΜακΝιλ 19, Χάγκινς 8, Τσούπκοβιτς 3, Ζάρας 4, Κοέν 4.



Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια