Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Στον Άρη η «μάχη» της τρίτης θέσης

Σε ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε από την ένταση εντός παρκέ ο Άρης γυρνώντας από το -11 πέτυχε την ανατροπή και επικρατώντας με 77-76...


Σε ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε από την ένταση εντός παρκέ ο Άρης γυρνώντας από το -11 πέτυχε την ανατροπή και επικρατώντας με 77-76 της ΑΕΚ στο μεγάλο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Basket League και πλέον έχει προβάδισμα για την κατάληψη της τρίτης θέσης της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι όχι μόνο στα... χαρτιά αλλά και στο παρκέ και μάλιστα υπήρξε και μεγάλη ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων με αποτέλεσμα να σημειωθούν ουκ ολίγες τεχνικές ποινές και ο αγώνας να ολοκληρωθεί με καθυστέρηση. Στο αγωνιστικό μέρος η ΑΕΚ παρόλο που είχε χάσει τον Μαυροκεφαλίδη από το δεύτερο τεταμένο δεκάλεπτο ήταν καλύτερη για 30 λεπτά όμως ο Άρης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο και πρωταγωνιστές τους Πελεκάνο, Κοέν, Ουότερς και Χάγκινς πέτυχε την ανατροπή και την μεγάλης βαθμολογικής σημασία νίκη. Μάλιστα, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη μετράει πλέον τρεις νίκες επί της ΑΕΚ στη φετινή σεζόν.

Ο αγώνας...

Όπως αναμενόταν το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημά του με τις δύο ομάδες να μπαίνουν με τις ίδιες διαθέσεις. Αρχικά η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα και με ένα σερί 8-0 προηγήθηκε με 4-10 στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα όμως ο Άρης απάντησε με ένα 7-0 και πήρε και πάλι το προβάδισμα με το 11-10. Στη συνέχεια, με τους Κοέν, Ζάρα και Μούρτο οι γηπεδούχοι πήγαν στο +4(16-12) οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με ένα σερί 6-0 και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το16-18.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με... ιδιαίτερο τρόπο καθώς οξύνθηκαν τα πνεύματα εντός παρκέ. Αμέσως μετά το τρίποντο του Γκριν για το 16-21 στο 11ο λεπτό, υπήρξε μια ένταση ανάμεσα στον Παπαντωνίου και τον Ουάιτ, οι ψυχραιμότεροι των δύο ομάδων προσπάθησαν να τους χωρίσουν όμως ακολούθησε από μια τεχνική ποινή στους Ουάιτ και Μαυροκεφαλίδη. Μάλιστα, ο Έλληνας σέντερ δέχθηκε και δεύτερη και αποβλήθηκε. Όταν τα πνεύματα ηρέμησαν το παιχνίδι άρχισε ξανά, ο Ουάιτ τιμωρήθηκε με αντιαθλητικό φάουλ ενώ λίγο αργότερα ο Ουότερς δέχθηκε και αυτός τεχνική ποινή για έντονη διαμαρτυρία. Στη συνέχεια, ο Άρης υπέπεσε σε αρκετά λάθη ενώ η ΑΕΚ με διαδοχικά μικρά σερί και πρωταγωνιστές τους Μιλόσεβιτς και Γκριν πήγε πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα με το 25-35 στο 14ο λεπτό. Έκτοτε, η Ένωση διατήρησε μια διαφορά ασφαλείας φτάνοντας και στο +11 και τελικά προηγήθηκε με 37-47 στο ημίχρονο, το οποίο σημαδεύτηκε από τις ουκ ολίγες τεχνικές ποινές και την ένταση των παικτών και των προπονητών.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, οι δύο ομάδες μπήκαν νωθρά στο παιχνίδι καθώς χρειάστηκε να περάσουν δυόμιση λεπτά αγώνα για να μπουν στο σκορ. Όταν βρήκαν “στόχο” ο Άρης με ένα σερί 4-0 μείωσε στους 4(41-47) στο 23ο λεπτό όμως στη συνέχεια δεν μπόρεσε να πλησιάσει περισσότερο. Η ΑΕΚ με τους Γκριν και Μιλόσεβιτς να είναι ασταμάτητοι και τους Μπράουν και Καλαμπόκη να βάζουν το “λιθαράκι” τους πήγε ξανά στο +11(47-58) στο 28', οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και έτσι οι φιλοξενούμενοι ήταν στο +10(50-60) και στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τον Κοέν ο Άρης παρόλο που είχε χάσει με πέντε φάουλ τους Ουάιτ και Σίμτσακ έριξε τη διαφορά στους 4(56-60) και ξεκίνησε την αντεπίθεσή του για την ανατροπή. Μάλιστα, λίγο αργότερα με ένα σερί 7-0 οι Θεσσαλονικείς με τους Πελεκάνο, Ουότερς, ΜακΝιλ και Χάγκινς πέρασαν μπροστά μετά από πάρα πολύ ώρα με το 66-64 στο 35ο λεπτό. Η ΑΕΚ είχε σιγήσει, δεν μπορούσε να βρει λύσεις με αποτέλεσμα ο Άρης να ξεφύγει με το 72-67 τρία λεπτά πριν τη λήξη. Ωστόσο, οι Σάκοτα, Μιλόσεβιτς και Μπράουν μείωσαν αρχικά στον πόντο(75-74) ενώ ο Μπράουν ισοφάρισε σε 76-76 στα 22''. Ο Χάγκινς με μια βολή έκανε το 77-76 και μετά το άστοχο τρίποντο του Γκριν με αυτό να είναι το τελικό σκορ ο Άρης πανηγύρισε την ανατροπή και την μεγάλη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 37-47, 50-60, 77-76

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 5, Μούρτος 2, Πελεκάνος 15, Ουάιτ 7, Ουότερς 11, Χάγκινς 12, Ζάρας 2, Τσούπκοβιτς 3, Σίμτσακ 2, Κοέν 12, ΜακΝιλ 6.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Μαυροκεφαλίδης 4, Χέρστον 5, Σάκοτα 9, Παπαντωνίου 1, Μαυροειδής 4, Καλαμπόκης 2, Μιλόσεβιτς 13, Κάρτερ 7, Γκριν 12, Σαρικόπουλος 5, Μπράουν 14.

Επιμέλεια: Μίρκα Μπούρα


Δεν υπάρχουν σχόλια