Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad

//

Breaking News:

latest

Ολυμπιακός: Μεγάλη «απόδραση» από την Θεσσαλονίκη και παρέμεινε στην κορυφή

“ Ζωντανός” βγήκε ο Ολυμπιακός από το μεγάλο θρίλερ της 23ης αγωνιστικής της Basket League καθώς αν και καρδιοχτύπησε για τα... καλά ...


Ζωντανός” βγήκε ο Ολυμπιακός από το μεγάλο θρίλερ της 23ης αγωνιστικής της Basket League καθώς αν και καρδιοχτύπησε για τα... καλά τελικά άντεξε στην πίεση του Άρη στο κατάμεστο “Nick Galis Hall” και επικρατώντας με 74-70 παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι Πειραιώτες “καιγόντουσαν” για τη νίκη όμως δεν το... έδειξαν καθώς ο Άρης τους έβαλε πολύ δύσκολα σε ένα παιχνίδι θρίλερ για 40 λεπτά. Όμως χάρη στον Βασίλη Σπανούλη κυρίως ο Ολυμπιακός άντεξε και τελικά “απέδρασε” από την Θεσσαλονίκη με την μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη.

Ο αγώνας...

Μεγάλο ντέρμπι από το ξεκίνημά του ήταν το παιχνίδι στο κατάμεστο “Nick Galis Hall” καθώς μπορεί ο Ολυμπιακός να μπήκε λίγο καλύτερα και να προηγήθηκε με 3-7 στο πρώτο πεντάλεπτο όμως ο Άρης με τους ΜακΝιλ και Ουότερς δεν άργησε να βρει ρυθμό με αποτέλεσμα να απαντήσει με ένα 4-0 και να ισοφαρίσει. Έκτοτε, οι “ερυθρόλευκοι” διατήρησαν ένα προβάδισμα δύο πόντων και τελικά το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το 10-12.

Αμφίρροπη ήταν και η δεύτερη περίοδος, στο ξεκίνημα της οποίας ο Άρης με τρίποντο του Ζάρα πέρασε πρώτη φορά μπροστά με το 13-12. Μάλιστα, με τον έμπειρο γκαρντ να έχει μπει “ζεστός” και τον Χάγκινς να βάζει το “λιθαράκι” του οι Θεσσαλονικείς παρέμειναν σε απόσταση αναπνοής με το 17-19 στα μισά της περιόδου. Ωστόσο, με τον Σπανούλη να το... παίρνει πάνω του ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεφύγει λίγο φτάνοντας στο +6(21-27) στο 18' ενώ με αυτή τη διαφορά και το 28-34 ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Γυρνώντας από τα αποδυτήρια, δια χειρός Παπανικολάου οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν και στο +8(28-36) όμως με 11 συνεχόμενους πόντους του Ουάιτ εκ των οποίων τρία τρίποντα αλλά και τρίποντο του Πελεκάνου ο Άρης πέρασε ξανά μπροστά με το 42-40 στα μισά της τρίτης περιόδου και το ντέρμπι συνεχίστηκε. Αμέσως μετά οι Θεσσαλονικείς πήγαν στο +4(44-40) αλλά ο Ολυμπιακός απαντώντας με ένα σερί 8-0 πήρε και πάλι τα ηνία και πήγε εκείνος στο +4(44-48) όμως το τριαντάλεπτο έκλεισε με το 52-53.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην τελευταία περίοδο καθώς με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Μούρτο και Ουάιτ ο Άρης πέρασε και πάλι μπροστά με το 58-55. Μάλιστα, εξαιτίας και της κακής άμυνας των Πειραιωτών ο ασταμάτητος και εντυπωσιακός Οκάρο Ουάιτ με νέο τρίποντο έδωσε “αέρα” 5 πόντων στους Θεσσαλονικείς με το 61-56 στο 33ο λεπτό. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να “πιάσει” τον Άρη και παρόλο που ο Σπανούλης ήταν εγκλωβισμένος στην τελευταία περίοδο με ένα σερί 6-0 πέρασα ξανά μπροστά με το 62-64 δυόμιση λεπτά πριν το φινάλε και το “θρίλερ” δεν είχε τελειωμό. Ο Χάγκινς ισοφάρισε, ο Σπανούλης μετά από πολύ ώρα απραξίας έκανε το 64-65, ο ΜακΝιλ απάντησε με καλάθι όμως ο Παπανικολάου με καθοριστικό τρίποντο σημείωσε το 66-68 στα 1:12 πριν τη λήξη. Ο ΜακΝιλ αστόχησε από την ίδια θέση και ο Χάκετ με μια βολή έκανε το 66-69 στα 34'', ο Μακ Νιλ μιμήθηκε τον Χάκετ για το 67-69 και στη ρουλέτα των βολών ο Πρίντεζης πέτυχε το 67-71 στα 22'' και ουσιαστικά εκεί οι Πειραιώτες “καθάρισαν” το παιχνίδι. Ο ΜακΝιλ με καλάθι μείωσε σε 69-71 αλλά ο Πρίντεζης και πάλι με βολή σημείωσε το 69-72, ο Μακ Νιλ που ήταν ο μοναδικός “εκτελεστής” του Άρη στο τέλος μείωσε σε 70-72 και τελικά ο ίδιος έγραψε και τον επίλογο με το τελικό 70-74, με το οποίο ο Ολυμπιακός πήρε την μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη και παρέμεινε στην κορυφή της Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 10-12, 28-34, 52-53, 70-74

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος, Μούρτος 6, Πελεκάνος 3, Σίμτσακ, Ουάιτ 17, Ουότερς 9, Τσούπκοβιτς, Χάγκινς 11, Κοέν, Ζάρας 8, Μακ Νιλ 16.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 17, Πρίντεζης 13, Παπαπέτρου 4, Μάντζαρης 3, Στρόμπερι 4, Τζόνσον-Όντομ, Μιλουτίνοφ 2, Ουόρικ 10, Χάκετ 9, Χάντερ, Παπανικολάου 12.


* Ο Οθέλο Χάντερ τραυματίστηκε στη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου σε μια σύγκρουση με τον Πρίντεζη και αποχώρησε από το παιχνίδι, στο οποίο δεν αγωνίστηκε ξανά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια